penny_ Skrevet 24. februar 2017 #1 Del Skrevet 24. februar 2017 Jeg har brukt kokefaste poteter til potetmos i en evighet, men tenkte at jeg skulle prøve mandelpoteter siden det visst nok er de beste potetene å lage mos av. I tillegg går det fortere å koke dem, men konsistensen på potetmosen blir helt grusom, og jeg kjøpte dessverre 2 kg så jeg har mye igjen. Den blir kornete og løs (ikke tynn) og ligner egentlig på posepotetmos. Blir deres potetmos sånn? Jeg vil ha den fyldig og kremete! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2017 #2 Del Skrevet 24. februar 2017 Helt normalt med mandelpoteter, de er ikke egnet til mos. De beste mospotetene er Kerr Spink. Anonymkode: 53034...2b0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2017 #3 Del Skrevet 24. februar 2017 Mandelpoteter skal ikke skrelles. Regner med at du skrelte dem, siden du skulle ha de til potetmos? Anonymkode: a5d92...6e3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
penny_ Skrevet 24. februar 2017 Forfatter #4 Del Skrevet 24. februar 2017 (endret) 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Mandelpoteter skal ikke skrelles. Regner med at du skrelte dem, siden du skulle ha de til potetmos? Anonymkode: a5d92...6e3 Ja, selvfølgelig. Jeg vet at det er best å koke de med skall, men det er jo veldig upraktisk til potetmos. Dessuten står det jo i alle oppskrifter at de skal skrelles. Endret 24. februar 2017 av penny_ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2017 #5 Del Skrevet 25. februar 2017 Regner med at du moser potetene og ikke bruker stavmikser. Ha i masse smør, 200 gram på et kilo potet. Suppler med fløte eller helmelk hvis det blir for tørt. Har lagt merke til at store mandelpoteter som jeg fikk tak i og tenkte bruke til mos var annerledes enn små, trengte lang koketid og smakte ikke mandelpotet, så regner med at det var sånne du kjøpte siden de små krever en del jobb mht. skrelling. Tror jeg ville forsøkt å blande de med en annen type potet som tåler lengre koking. Anonymkode: f56f1...4da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Athene Skrevet 25. februar 2017 #6 Del Skrevet 25. februar 2017 Jeg synes mandelpotetmos er den beste potetmosen. De blir best når man koker med skallet på, og jeg synes også det går raskest. Skyller de raskt i kaldt vann, holder de med et kjøkkenhandkle, og drar av skallet med en kjøkkenkniv. De må moses for hand, unngå kjøkkenmaskin. De behøver en del veske for ikke å bli tørre, til hverdags bruker jeg melk og en skvett matfløte. Til fest er jeg rausere med matfløte og smør. Moser alltid i gryta på svak varme, og tar deretter en tresleiv og "visper" luft inn i stappen. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2017 #7 Del Skrevet 25. februar 2017 4 minutter siden, Athene skrev: Jeg synes mandelpotetmos er den beste potetmosen. De blir best når man koker med skallet på, og jeg synes også det går raskest. Skyller de raskt i kaldt vann, holder de med et kjøkkenhandkle, og drar av skallet med en kjøkkenkniv. De må moses for hand, unngå kjøkkenmaskin. De behøver en del veske for ikke å bli tørre, til hverdags bruker jeg melk og en skvett matfløte. Til fest er jeg rausere med matfløte og smør. Moser alltid i gryta på svak varme, og tar deretter en tresleiv og "visper" luft inn i stappen. Wow! Du er dyktig! Dette hørtes kjempelekkert ut! Anonymkode: 081cf...5ef 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pinkee Skrevet 25. februar 2017 #8 Del Skrevet 25. februar 2017 Gidder ikke lage potetmos hvis jeg ikke har mandelpoteter! Er beste mospoteten det! Jeg skreller mine, koker de møre, bare ikke fosskok, mandelpoteter skal helst trekke. Slår av vannet og setter kjelen tilbake på platen. Tar oppi en klatt smør, ekte! og moser med en slik kjøttdeighakker, beste tingen å bruke den til. Så rører jeg inn melk/matfløte/kremfløte, alt etter hva jeg har i huset, og krydrer. Min mos blir alltid myk og smidig, og utrolig god. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 25. februar 2017 #9 Del Skrevet 25. februar 2017 Jeg bruker alltid mandelpoteter til mos, men jeg skreller dem ikke. Vasker potetene godt, koker dem møre sammen med et par hvitløksfedd, damper dem, moser dem og rører inn meierismør og fløte. Smaker til med salt og pepper og vips, deilig potetmos. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Citpensacola Skrevet 25. februar 2017 #10 Del Skrevet 25. februar 2017 Vask og kok. Mos for hånd mens du har i smør, kremfløte, salt og pepper. Godt å ha i en søtpotet også, forresten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå