Olifant Skrevet 11. desember 2004 #1 Skrevet 11. desember 2004 Skal ha forlovelsesfest neste lørdag i vår lille leilighet. Det er langt fra plass til at alle får sitte så vi kommer til å servere champagne og fingermat. Vil helst ha mat som går på tannpirkere. Noen gode forslag der ute?
@riel Skrevet 11. desember 2004 #2 Skrevet 11. desember 2004 Tapas!!! POTETER MED HVITLØKSMAJONES 2 store kokte poteter 2 hvitløkfedd 1 1/2 kopp olivenolje (mild og fruktig) salt persille Fremgangsmåte: Lag alioli ved å mose hvitløk og salt i en tremorter til en kompottaktig konsistens. Hell forsiktig i oljen i en tynn, kontinuerlig stråle samtidig som du rører/gnir med trekubben, til du oppnår en majoneslignende saus. Tynn med litt vann eller melk. Skjær potetene i skiver, hell over aliolien og dryss persille over. POTETER I TOMAT OG LØKSAUS 1/2 kg poteter 1 kopp surrede tomatterninger 1 ss tabasco 1/2 ss eddik olivenolje salt Fremgangsmåte: Vask potetene godt og kok dem. Skrell dem og skjær i litt større terninger enn dem som bruks i spill. Brun dem i rikelig olje i en panne. Imens blandes tomaten med eddik og tabasco. Sausen siles og helles over potetene ALBODIGAS - Kjøttboller 250 finhakket kalvekjøtt 250 g finhakket svinekjøtt 1 egg 1 ss tørr sherry 1 smuldret brødskive 1 knust hvitløkfedd finhakket persille 1 middels løk, finhakket 1 rød eller grønn paprika 1 rød tomat, skrelt og finhakket 3 ss hvetemel salt olivenolje Fremgangsmåte: Pisk egget i en bolle, tilsett vin, hvitløk, persille, kjøtt og brødsmuler. Bland til en jevn farse. Form boller på størrelse med valnøtter. Vend bollene i hvetemel og stek dem i olivenolje. Når de har fått den riktige brunfargen, flyttes bollene over i en kasserolle. I den samme oljen surres løk og paprika, og tilslutt tomat. Legg bollene over i pannen igjen og fyll opp med kjøtt- eller grønnsakskraft til litt over halvparten av høyden på bollene. Legg på lokk og la putre på middels varme. Kraften reduseres og danner en god saus sammen med de moste grønnsakene. Smak til med salt og pepper. REKER I HVITLØK (Gambas con ajo) INGREDIENSER: (4 personer) Rensede reker 250 g Hvitløk 3 fedd Olivenolje 3 ss Kajennepepper 1 ts salt finhakket persille litt Dette er kanskje en av de mest populære tapas. De aller fleste liker reker i hvitløk. Ukokte reker er å foretrekke, men også kokte reker og scampi kan brukes. Hemmeligheten bak denne retten er å la rekene oppholde seg kortest mulig tid i den glovarme pannen. Ulempen er imidlertid at en slik hurtig behandling ikke får fram all den gode smaken. Derfor må vi jukse litt, og bruke olivenolje som på forhånd er tilført skalldyrssmak. Det gjør man på følgende måte: 1. Friter rekeskall i en varm panne med olivenolje. Når skallene forandrer farge til dypere rød, fjernes pannen fra varmen. 2. Tilsett mer olje og la skallene få godgjøre seg en halv time uten varmekilder. TILBEREDING: 1. Skrell hvitløken og skjær den i millimeter tykke skiver. 2. Legg dem i den kalde “rekeskalloljen” i en panne, og strø over litt kajennepepper. Skru opp varmen. 3. Når hvitløkskivene begynner å få gul farge, legges rekene raskt i. Strø litt salt over. 4. Fjern pannen fra varmen, og rør omhyggelig slik at rekene varmes opp. Hvis man velger å lage dette med scampi, må man holde dem litt lenger i den varme pannen, mens man sauterer dem. 5. Strø over litt persille og server med en gang.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå