starie Skrevet 11. desember 2004 #1 Skrevet 11. desember 2004 Noen som har? Tenkte jeg skulle lage en del og gi bort til jul
Arkana Skrevet 11. desember 2004 #2 Skrevet 11. desember 2004 Jeg har mange. Chilisild 4 kryddersildfileter 1 rødløk i tynne ringer ringer av rød chili 1 dl sukker 1 dl 7% eddik 2 ss tomatpuré 2 ss chilisaus 2 ss vann 1 ts grovmalt pepper Skjær sildefiletene i gaffelbiter og legg dem lagvis med ringer av rødløk i glass/krukke. Rør sammen sukker, eddik, tomatpuré, chilisaus, vann og pepper. Bland laken med silden og la trekke noen timer før servering. Pynt med ringer av chili. Holdbar ca 2 uker i kjøleskap. Mormors julesild 4 kryddersildfileter 1 liten boks fersken 1 banan 1-2 epler 2 sylteagurker 3 dl lettrømme litt sitronsaft 3 ss ketchup 1 ss sherry 50 g valnøtter Skyll filetene og tørk dem. Del i 1-2 cm store biter. Del frukten i små terninger. Bland rømme, sitronsaft, ketchup og sherry. Hakk nøttene grovt. Bland alt lett sammen og fyll på krukker/glass. Må oppbevares kjølig og bør trekke minst et døgn før servering. Sennepssild 1 ss Dijon-sennep 1 ss sukker ½ ts salt 1 krm pepper hakket dill 6 dl lettrømme 6 kryddersildfileter Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper. Ha i den hakkede dillen og rør inn rømme til en fin saus. Skyll silden og tørk dem. Skjær i passende stykker og ha i sennepssausen. Ha silden på en krukke/glass. Bør trekke 24 timer før servering. Sursild 6 saltsildfileter, gjerne kryddersild 2 løk i ringer 1 dl 7% eddik 2 dl vann ¾ dl sukker 2 laurbærblad 10 hele pepperkorn Vann ut sildefiletene ca 30 minutter og tørk dem godt. Skjær dem på skrå i 2 cm brede biter og legg løk og sild lagvis på glass eller krukke. Lag en lake med eddik, vann og sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Tilsett laurbærblad og pepper. Hell laken over silden og la stå kjølig et døgn før bruk. Hvis du ønsker mer kryddersmak kan du også tilsette 1 ts hele sennepsfrø, 5 nellik og 4 allehånde. Mandarinsild 4 kryddersildfileter 1 boks mandarinbåter 1 dl majones 3 ss estragoneddik 2 ss sukker 1 dl lettrømme Skjær sildefiletene i gaffelbiter. Sil laken fra mandarinbåtene.Bland sil og det meste av mandarinbåtene og legg på et fat. Rør sammen majones, eddik, sukker og rømme og smak til med mandarinlake. Hell sausen over sildefatet og legg resten av mandarinbåtene på toppen. Holdbar ca 1 uke i kjøleskap.
starie Skrevet 11. desember 2004 Forfatter #3 Skrevet 11. desember 2004 Tusen takk :D Må man ha sherry i mormors julesild eller går det greit uten?
Arkana Skrevet 11. desember 2004 #5 Skrevet 11. desember 2004 Jeg er sikker på at du kan la det være uten at det endrer smaken nevneverdig. Jeg ville gjort det, litt dumt å kjøpe sherry bare for 1 ss om man vanligvis ikke bruker det til noe annet. Har et par sildeoppskrifter til forresten. Tomatsild 6 kryddersildfileter 3 ss tomatpuré 2 ss 7% eddik 2 ss vann 4-5 ss sukker 1 klype pepper 3 ss olje 1 løk i tynne ringer 1 laurbærblad dill Vann ut sildefiletene ca 30 minutter og tørk dem godt. Skjær filetene i 2 cm brede biter på skrå. Legg løk og sild lagvis i glass eller krukke og laurbærblad på toppen. Pisk sammen resten av ingrediensene, unntatt olje og dill. Oljen piskes inn til slutt i en tynn stråle. Hell sausen over silden og la trekke noen timer, gjerne til dagen etter. Pynt med dill. Ingefærsild 4 fileter saltsild eller kryddersild 2 dl lettrømme 4 ss finhakket syltet ingefær og 2 ss ingefærlake 1 ts hakket frisk rosmarin Skjær silden i gaffelbiter. Rør sammen rømme og ingefær og smak til med laken. Bland sildebitene i ingefærrømmen sammen med rosmarin. Holdbar ca 1 uke i kjøleskap. Paprikasild 4 kryddersildfileter ½ rød paprika ½ grønn paprika ½ gul paprika 1 dl sukker 1 dl vann 1 dl 7% eddik 1 ts paprikapulver Skjær silden i gaffelbiter. Rens og skjær paprka i strimler og legg dem lagvis med silden på glass/krukke. Rør sammen de øvrige ingrediensene og rør til sukkeret smelter. Hell laken over silden og la trekke et par timer før servering. Holdbar 10-12 dager i kjøleskap.
Arkana Skrevet 11. desember 2004 #6 Skrevet 11. desember 2004 Og er de holdbare en stund? De som inneholder rømme er ikke holdbare mer enn en ukes tid, de som inneholder eddik er holdbare flere uker, de andre rundt 2 uker. Høres ikke så lenge ut, men siden det er en julegave og man spiser en del sild i jula blir det nok spist opp før de går ut på dato. Det "verste" er vel egentlig at de da heller ikke kan lages i spesielt god tid i forveien.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå