Gå til innhold

Noen som har spist redvelvet kake


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Synes den kaken virker god og har derfor lyst å lage denne. Noen som kan beskrive hva denne smaker?

Anonymkode: 097cb...d20

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er sjokoladekake som er farget rød :) Smaker derfor sjokoladekake.

Anonymkode: 26a7a...c15

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Red velvet skal strengt tatt være en sjokolade og vaniljekake, ikke bare sjokolade.

Anonymkode: 6c392...8dc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiste det på er kjent bakeri i NY. Smakte ikke noe spesielt. Ble skuffa. 

Anonymkode: 5b1ec...938

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Overrasket

Det er en utrolig kjedelig kakesmak. Smaker litt som det jeg tror en sjokoladekake smaker hvis personen som lagde kaken glemte å ha i sjokolade. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ekte red velvet er kake med reddiksaft og en ts eddik. Reddiker, i 99% av tilfellene kombinert med helt vanlig kakaopulver, gir den røde fargen. Eddiken sørger for at den er myk og mer holdbar enn normal kake. Reddiksaft gjør den søt og saftig.

 

Det er altså en sjokoladekake. Med eddik. Som er rød. I moderne tid oftest konditorfarge, noe som gjør at hele poenget med red velvet er tilnærmet borte, fordi reddiksaften er mye av poenget. Skal du lage den selv: bruk reddik.

Anonymkode: be804...eff

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, da er det en sjokoladekake med en hvit krem som smaker som nesten melis? Eller smørkrem?

Anonymkode: 097cb...d20

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ekte red velvet er kake med reddiksaft og en ts eddik. Reddiker, i 99% av tilfellene kombinert med helt vanlig kakaopulver, gir den røde fargen. Eddiken sørger for at den er myk og mer holdbar enn normal kake. Reddiksaft gjør den søt og saftig.

 

Det er altså en sjokoladekake. Med eddik. Som er rød. I moderne tid oftest konditorfarge, noe som gjør at hele poenget med red velvet er tilnærmet borte, fordi reddiksaften er mye av poenget. Skal du lage den selv: bruk reddik.

Anonymkode: be804...eff

Ikke for å være vanskelig, men jeg tror du mener rødbete, ikke reddik. :) 

Anonymkode: a5006...6c4

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Overrasket
9 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ok, da er det en sjokoladekake med en hvit krem som smaker som nesten melis? Eller smørkrem?

Anonymkode: 097cb...d20

Den hvite glasuren smaker som kremost med litt melis i. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Overrasket skrev:

Den hvite glasuren smaker som kremost med litt melis i. 

Så alt i alt en sjokoladekake med kremostglaur :P Da synes jeg nok kaken er en smule oppskrytt, hehe.

Anonymkode: 097cb...d20

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Overrasket
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Så alt i alt en sjokoladekake med kremostglaur :P Da synes jeg nok kaken er en smule oppskrytt, hehe.

Anonymkode: 097cb...d20

Jeg traff en amerikansk kvinne for noen år siden som faktisk kunne lage en helt spiselig rød fløyelskake. Men den blir aldri yndlingskaken min. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er en kake som er litt oppskrytt, men anbefaler å prøve den da det er en god kake. Den er noe annerledes enn de tradisjonelle sjokoladekakene vi lager her i Norge. Den skal smake sjokolade og vanilje, og glasuren er prikken over i-en.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er spesielt med den? Baker den ikke. Syns det ser veldig kunstig ut, når du farver. Det samme kan jeg si om regnbuekake. Ser helt harry ut

Anonymkode: 86d78...88a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes den er kjempegod. Tror det var denne http://trinesmatblogg.no/2014/05/14/rod-floyelskake-med-hvit-ostekrem-og-blabaer/ oppskriften jeg brukte. Laget den i en form i stedet for to siden jeg bare hadde en. Den ble veldig saftig og god likevel selvom jeg måtte steke den lengre. Brukte cocktailbær på toppen. Mye bedre enn vanlig sjokoladekake. 

Og jeg har aldri hørt at det skal rødbetsaft i :P det må være noen som har fortalt en røverhistorie. Man kan kanskje bruke litt rødbetlake hvis du vil siden den er syrlig (pga. Kaken lages med natron..) men tror ikke det er noe som var meningen originalt.

Anonymkode: a8785...981

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er ikke flink til å bake. Jeg kjenner noen som elsker den. Skulle visste jeg visste om et sted som selger eller kan bake den.

Anonymkode: f0b8c...a1b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke flink til å bake. Jeg kjenner noen som elsker den. Skulle ønske* jeg visste om et sted som selger eller kan bake den.

Anonymkode: f0b8c...a1b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Og jeg har aldri hørt at det skal rødbetsaft i :P det må være noen som har fortalt en røverhistorie. Man kan kanskje bruke litt rødbetlake hvis du vil siden den er syrlig (pga. Kaken lages med natron..) men tror ikke det er noe som var meningen originalt.

Anonymkode: a8785...981

Joda, det ble brukt rødbetesaft i. De som ikke er begeistret for kunstig matfarge bruker rødbeter ennå. Syren får kaken fra eddik eller kjernemelk. Syren reagerer også med et stoff i kakaoen (som blir rødt ved kontakt med syre) og gjør kaken rødere og mykere. Det siste har gitt opphav til navnet rød fløyel, kaken var altså fløyelsaktig myk. Nå for tiden er kakao visstnok alkalisert og dermed blir syren nøytralisert, derfor får man ikke den effekten lenger. :) 

Endret av Emera
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 18.2.2017 den 16.24, AnonymBruker skrev:

Jeg synes den er kjempegod. Tror det var denne http://trinesmatblogg.no/2014/05/14/rod-floyelskake-med-hvit-ostekrem-og-blabaer/ oppskriften jeg brukte. Laget den i en form i stedet for to siden jeg bare hadde en. Den ble veldig saftig og god likevel selvom jeg måtte steke den lengre. Brukte cocktailbær på toppen. Mye bedre enn vanlig sjokoladekake. 

Og jeg har aldri hørt at det skal rødbetsaft i :P det må være noen som har fortalt en røverhistorie. Man kan kanskje bruke litt rødbetlake hvis du vil siden den er syrlig (pga. Kaken lages med natron..) men tror ikke det er noe som var meningen originalt.

Anonymkode: a8785...981

https://www.google.no/search?q=red+velvet+beetroot&oq=red+velvet+beet&aqs=chrome.1.69i57j0l3.8999j0j4&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...