Gå til innhold

Hvor gjør dere av fettet i matrestene etter middagen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Eller hva nå enn måltid dere har fett i panna/gryta som skal kastes. Man skal jo ikke skylle det av i kjøkkenvasken og ikke skal man kaste det i toalettet, så hva skal man gjøre da? Hva gjør du?

Anonymkode: b0e58...04d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Glovarmt i søppla? Glovarmt i matavfallet? Tenker at fettet er noe størknet om man lar panna stå å avkjøle seg før man kaster fettet, og da må man nesten bruke slikkepott for å få fettet utav panna?!

TS

Anonymkode: b0e58...04d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar vare på det. Fleskefett, ribbefett og annet fett fra stekt mat.

Som eksempel er poteter stekt i fleskefett nydelig. Hender også jeg steker kjøttkaker, hamburgere og pølser i ovenfornevnte "tiloversfett".  :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skyller det ned i vasken..,(med glovarmt vann og en mengde zalo - for min egen samvittighet).

Anonymkode: 37efa...193

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Eller hva nå enn måltid dere har fett i panna/gryta som skal kastes. Man skal jo ikke skylle det av i kjøkkenvasken og ikke skal man kaste det i toalettet, så hva skal man gjøre da? Hva gjør du?

Anonymkode: b0e58...04d

Jeg tømmer det i noe jeg skal kaste, f.eks en melkekartong eller lignende. Hvis det er store mengder fett, tømmer jeg det i en brusflaske. Små mengder tørker jeg ut med litt papir.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor kan det ikke i vasken?

Anonymkode: a93d3...0b5

Fordi fett størkner i kloakkrørene og da blir det tett etterhvert og det er ingen hyggelig opplevelse. 

Anonymkode: 8247f...e33

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Hvorfor kan det ikke i vasken?

Anonymkode: a93d3...0b5

Fordi det legger seg på innsiden av rørene, og etterhvert går rørene tett, og du må ha rørlegger til å fikse det for deg.

Anonymkode: b0e58...04d

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor kan det ikke i vasken?

Anonymkode: a93d3...0b5

Kan tette til + at det kan komme rotter.

Anonymkode: a9689...57c

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det mye så lar jeg det kjøle seg ned før jeg kaster det i søpla. Hvis det er fett etter vanlig matlaging (bare stekt meg en burger i litt smør) så skyller jeg det i glovarmt vann (MYE glovarmt vann) 

Anonymkode: 657e8...824

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Margit Spat

Lar det kjøle ned litt, tørker det verste ut av panna med et tørkepapir som blir kastet i matavfallet. Resten vaskes vekk med zalo og varmt vann. Da størkner det ikke i rørene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lar det kjøles ned, og så skraper jeg det i søpla med en slikkepott.

Det bør ikke skylles ut i vasken, fordi det kan tette rørene, og fordi rotter elsker fett i kloakken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Alufoil eller tom melkekartong. Er alltid noe i søpla du kan putte det inn i

Anonymkode: b35f2...fc9

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Glovarmt i søppla? Glovarmt i matavfallet? Tenker at fettet er noe størknet om man lar panna stå å avkjøle seg før man kaster fettet, og da må man nesten bruke slikkepott for å få fettet utav panna?!

TS

Anonymkode: b0e58...04d

Ja det har du helt rett i. La det kjøle seg først før du har det dit du kan ha det, der du bor. Det er etter hva jeg har skjønt forskjeller på hvor det skal. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker kanskje en spiseskje smør eller olje i panna når jeg steker noe og det skyller jeg ned i vasken med varmt vann fordi det er så lite at det ikke spiller noen rolle. Store mengder, som f.eks. etter å ha kokt pinnekjøtt, tømmer jeg i en tom melkekartong eller noe annet og kaster i restavfallet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...