Catus Skrevet 9. desember 2004 #1 Skrevet 9. desember 2004 Jeg skal lage oksestek for første gang! Har noen en idiotsikker oppskrift for hvordan jeg kan få steken vellykket? Jeg er ikke så veldig dreven på kjøkkenet.. Jeg har ikke så gode kniver heller, så jeg ser for meg at det ikke vil bli så lett å skjære den i fine skiver. Er det enklere å skjære den opp når den er kald? Og så varme opp skivene etterpå?
Gjest Anonymous Skrevet 9. desember 2004 #2 Skrevet 9. desember 2004 Bruk steketermometer. Brun steken i panna først, og stek dem i ovnen på 120 grader til termometeret viser ca. 65 grader. La steken hvile minst 30 min innpakket i folie før du skjærer. Jeg vil ikke anbefale å varme skivene. Da blir den grå og kjedelig. Det gjør ikke noe om skivene ikke er så tynne. Det gjør heller ikke noe om steken ikke er glovarm når du serverer, viktigere at den får hvile ordentlig. Lykke til, all stek blir kjempegod når du gjør det på denne måten. :-)
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå