Gå til innhold

Bakedeig som smaker/lukter vin


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Igår bakte samboer og jeg en kanelbolledeig, og en pizzadeig. Vi skal ha bursdag her ikveld, og for å slippe og bake idag etter jobb gjorde vi det i går kveld. Da jeg stod opp nå kjente jeg en vinlukt fra deigene, og deigen hadde et hint av vinsmak. Etter litt googling fant jeg jo ut det var gjæren som hadde stått for lenge. Noen har erfaringer med at det ødelegger smaken, andre mener alkoholen drepes og smaken forsvinner. Har dere noen erfaringer?

Har satt den kaldt nå, etter hva jeg har forstått burde jeg gjort det fra igår av når de skal stå så lenge! Blæ

Tusen takk for svar :) 

Anonymkode: d3715...b40

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Pizzadeig er ihvertfall ikke noe problem, har ikke erfaring med kanelboller, men antar at det også går greit.

Skrevet

Slå den ned igjen og se om den oppfører seg. Dersom ja: bak med den. Dersom nei: for mye gjær over for lang tid.

 

Som et apropos: du kan fint la deig stå i romtemp i et døgn, men du må ha veldig lite gjær i. Vanligvis har du jo type 1/2 - 1 ts i en deig, men når det skal stå en dag så trenger du 1/8-1/4 ts.

Anonymkode: 8bc4b...2fe

Skrevet

Tusen takk for svar!

kanelbollene overlevde heldigvis og luktet ikke så veldig, men jeg trodde virkelig at pizzaen var helt ødelagt. Jeg slo den ned igjen, og de både smakte og luktet nydelig :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...