Cyndaquil Skrevet 12. februar 2017 #1 Del Skrevet 12. februar 2017 På mange matprogram (feks food factory) fra USA ser jeg at de bruker noe som kalles corn cyrup istedenfor vanlig sukker. Gang etter gang, har aldri hørt de har brukt vanlig sukker i noen av programmene. Når det er så poppis der, hvorfor brukes det ikke i Norge ?Hva er forskjellen på sukker og corn cyrup? Skjekket ingrediensene på noen søtsaker i skapet, ingen av dem hadde corn cyrup Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hermine Grang Skrevet 12. februar 2017 #2 Del Skrevet 12. februar 2017 Corn syrup brukes i USA pga pris. USA produserer corn syrup og beskytter produsentene ved å ha toll på import av sukker. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
_popcorn_ Skrevet 12. februar 2017 #3 Del Skrevet 12. februar 2017 Det blir ofte deklarert som maisstivelse, eller glukose-froktose sirup i nordiske varer. Det er poppis fordi det er billigere og enklere enn sukker, og mye mye mer usunt. Det smaker søtere, og er flytende som ikke vil krystalliseres, derav populært brukt i mange varer som kunstig søtningsstoff. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 12. februar 2017 #4 Del Skrevet 12. februar 2017 Corn sirup lages av mais (som over produseres i USA) og er et billigere alternativ til vanlig sukker (og masse andre søte alternativer). Det er også supersøtt og tas fort opp av kroppen, så helsemessig er det svært ugunstig. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2017 #5 Del Skrevet 12. februar 2017 13 minutter siden, _popcorn_ skrev: Det blir ofte deklarert som maisstivelse, eller glukose-froktose sirup i nordiske varer. Det er poppis fordi det er billigere og enklere enn sukker, og mye mye mer usunt. Det smaker søtere, og er flytende som ikke vil krystalliseres, derav populært brukt i mange varer som kunstig søtningsstoff. Det er ikke "kunstig søtstoff", det er sukker løst i væske med omtrent samme sammensetning som sukkeret vi bruker(sukrose). Sukrose består av 50/50 fruktose og glukose, mens i High fructose corn syrup er forholdet mellom de to vanligvis ca 45/55. Anonymkode: 7255d...8d2 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2017 #6 Del Skrevet 12. februar 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Det er ikke "kunstig søtstoff", det er sukker løst i væske med omtrent samme sammensetning som sukkeret vi bruker(sukrose). Sukrose består av 50/50 fruktose og glukose, mens i High fructose corn syrup er forholdet mellom de to vanligvis ca 45/55. Anonymkode: 7255d...8d2 55/45, altså litt mer fruktose enn i sukkeret vi bruker. Anonymkode: 7255d...8d2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cyndaquil Skrevet 12. februar 2017 Forfatter #7 Del Skrevet 12. februar 2017 2 timer siden, onyx skrev: Corn sirup lages av mais (som over produseres i USA) og er et billigere alternativ til vanlig sukker (og masse andre søte alternativer). Det er også supersøtt og tas fort opp av kroppen, så helsemessig er det svært ugunstig. Takk for infomasjons. Men er rystet av at det er førstevalget til et land, når det er mye mer usunt og skadelig enn sukker. Tenker de ikke på folkehelsen der borte ? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cyndaquil Skrevet 12. februar 2017 Forfatter #8 Del Skrevet 12. februar 2017 3 timer siden, Hermine Grang skrev: Corn syrup brukes i USA pga pris. USA produserer corn syrup og beskytter produsentene ved å ha toll på import av sukker. Idoitskap når det er skadelig for helsa 😮 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cyndaquil Skrevet 12. februar 2017 Forfatter #9 Del Skrevet 12. februar 2017 Så grunn til at vi ikke bruker det i norske produkter er at det er ekstra usunt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hermine Grang Skrevet 12. februar 2017 #10 Del Skrevet 12. februar 2017 5 minutter siden, aicelain skrev: Idoitskap når det er skadelig for helsa 😮 Ja. Tobakksplantasjene i EU og USA er også subsidiert. Forstå det den som kan. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marimba Skrevet 12. februar 2017 #11 Del Skrevet 12. februar 2017 Dersom man skulle komme over en amerikansk oppskrift hvor det står corn syrup, kan man da erstatte det med tilsvarende mengde sukker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zeitgeist Skrevet 12. februar 2017 #12 Del Skrevet 12. februar 2017 Her er noen lenker som forteller hva man kan erstatte "corn syrup" med: http://www.epicurious.com/expert-advice/how-to-substitute-corn-syrup-article http://www.myrecipes.com/how-to/cooking-questions/substitute-for-corn-syrup Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 12. februar 2017 #13 Del Skrevet 12. februar 2017 4 timer siden, aicelain skrev: På mange matprogram (feks food factory) fra USA ser jeg at de bruker noe som kalles corn cyrup istedenfor vanlig sukker. Gang etter gang, har aldri hørt de har brukt vanlig sukker i noen av programmene. Når det er så poppis der, hvorfor brukes det ikke i Norge ?Hva er forskjellen på sukker og corn cyrup? Skjekket ingrediensene på noen søtsaker i skapet, ingen av dem hadde corn cyrup Fordi norske bønder ennå ikke har fått til å få subsidier for å produsere mais. Men dette er en ypperlig illustrasjon på hvorfor vi aldri bør subsidiere mat. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cyndaquil Skrevet 12. februar 2017 Forfatter #14 Del Skrevet 12. februar 2017 2 timer siden, Hermine Grang skrev: Ja. Tobakksplantasjene i EU og USA er også subsidiert. Forstå det den som kan. USA virker korrupt og pengesyk 😕 Minner meg om saken for noen år siden, det er kongressen gikk inn og sa pizza var en grønnsak for å få holde den i skolemat programmet, når Obama ville gjøre skolemat menyene sunnere. Penger penger penger 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Djungelvrål Skrevet 12. februar 2017 #15 Del Skrevet 12. februar 2017 Corn Syrup er er en av de største synderene i USA når det gjelder fedme, så vi skal være glad til at det ikke blir brukt i Norge. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicolai Sorbet Skrevet 29. september 2019 #16 Del Skrevet 29. september 2019 Corn Syrup/Mais sirup er ikke det samme som "High fructose corn syrup". Mais sirup er ~1/4 så søt som sukker og i is/sorbet kan det hindre krystalisering. Like mengder sukker sirup og mais sirup gir veldig forskjellig søting og potensielt krystalisering også i kake. Mais sirupen er relativt obligatorisk for å få riktig resultat i noen amerikanske kaker/paier. Det i mais sirup som gjør dette er glukose. I 2017 kunne en få "Karo" lys og mørk mais sirup på Meny. På høsten i 2019 finnes ikke Karo på det norske markedet lenger, men en kan få Dr. Oetker glukose f.eks. på Meny. High Fructose Corn Syrup er en raffinert versjon av mais sirup som er mye søtere. Den brukes til å søte alt mulig rart i USA, inklusive coca cola. High Fructose Corn Syrup er suspekt i fedme og folkehelse sammenheng. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. september 2019 #17 Del Skrevet 29. september 2019 På 12.2.2017 den 19.15, Cyndaquil skrev: Så grunn til at vi ikke bruker det i norske produkter er at det er ekstra usunt? Grunnen er veldig enkel: Pga avgiftene er corn sirup dyrere enn betesukker i NOrge. Industrien bruker det som er rimeligst for dem, og til produksjon i Norge så er det sukker (som da ofte er laget av sukkerbeter som bl.a. dyrkes i Skåne). Anonymkode: dbd38...abb 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. september 2019 #18 Del Skrevet 29. september 2019 Det kommer også stort sett fra GMO-mais. Anonymkode: d01c7...af4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. september 2019 #19 Del Skrevet 30. september 2019 Corn syrup og high fruktose corn syrup er to forskjellige ting. Og begge brukeshyppig også i varer på det norske markedet, men heldigvis i mindre omfang en i utlandet, da spesielt i USA. Anonymkode: 66cbc...085 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. september 2019 #20 Del Skrevet 30. september 2019 High fructose corn syrup er linket til en rekke undersøkelser som sier at det er den som har forårsaket den enorme fedmen i USA. Altså de ekstrem tykke om dere skjønner. Så ett foredrag av en professor som sa at det er fordi kroppen ikke kjenner det igjen som mat og derfor overlagrer fett på en måte. Det er lenge siden jeg har sett den så husker ikke alt men det var veldig skremmende og jeg unngår Absolut alt der det er tilsatt Anonymkode: 27764...6a3 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå