Ciara Skrevet 7. desember 2004 #1 Skrevet 7. desember 2004 Dette er litt pinlig :oops: MEN: I det siste når jeg har laget fløtegratinerte poteter har på en måte osten forsvunnet ned i potetene og fløten. Jeg har pleid å ha osten på fra første stekeminutt, og så når osten har passe farge har jeg lagt aluminiumsfolie over. Men når jeg tar av folien har gjerne fløten kokt over osten, og osten ser ut som den er borte. Det smaker jo like godt, men ser ikke så fint ut. Har jeg på for mye fløte? Pleier dere å steke potetene under folie og så ta ost på til slutt? Foreldrene mine kommer på middag snart, og jeg vil gjerne gjøre dette her riktig...
Gjest gjesta Skrevet 7. desember 2004 #2 Skrevet 7. desember 2004 Jeg pleier å ha på osten når det er ca 30 minutter igjen av steketiden. Det høres ut som om vesken ikke fordamper og dermed oversvømmer osten din.
Arkana Skrevet 7. desember 2004 #3 Skrevet 7. desember 2004 Jeg lager dem slik: deler rå poteter i skiver og legger i ildfast form sammen med løkringer og hakket hvitløk. Visper sammen litt fløte med salt, pepper og muskat og heller i formen slik at det dekker halvparten av potetene. Drysser på ost og steker ved 200 grader i ca 1 time. Dekker med folie når osten får farge. Fløte bobler litt opp langs kanten, men osten er sprø og fin på toppen. Hvis du har problemer med at osten drukner er det nok for mye fløte. Det skal ikke dekke mer enn halvparten av potetene, væsken skal trekke inn ikke ligge som en tynn saus igjen i formen, det er ikke godt.
LilleBille Skrevet 7. desember 2004 #4 Skrevet 7. desember 2004 Jeg pleier ofte å koke potetene og løken i fløten på forhpnd (sammen med hvitløken).. og legger ost på og steker siste 20 min. i ovnen .. Evt., legger jeg alt i formen - heller fløte over - og legger ost på toppen -.. pass på at ikke fløten går over osten.. dekker ikke med folie - da blir osten bløt.. - og steker - gjerne på svak varme til det er mørt --- evt. setter jeg opp varmen litt på slutten for å få sprø ost..
Ciara Skrevet 7. desember 2004 Forfatter #5 Skrevet 7. desember 2004 Oj, da har jeg nok i alt for mye fløte! Jeg har pleid å ha i fløte helt opp til de øverste potetene jeg! Men da tar jeg mindre fløte neste gang, og har på osten når det ikke er så lenge igjen. Nå MÅ det vel gå bra, vel Takk folkens!
Gjest gjesta Skrevet 7. desember 2004 #6 Skrevet 7. desember 2004 Jeg pleier ofte å koke potetene og løken i fløten på forhpnd (sammen med hvitløken).. og legger ost på og steker siste 20 min. i ovnen .. Det gjør jeg også noen ganger - forkorter steketiden litt, pluss at jeg syntes de smaker enda bedre.
LilleBille Skrevet 7. desember 2004 #7 Skrevet 7. desember 2004 .. det eneste som er skummelt .. er at det er så lett å prøvesmake litt før de settes i ovnen -- men det lukter også kjempegodt - enda bedre enn om de står i ovnen...
Gjest gjesta Skrevet 7. desember 2004 #8 Skrevet 7. desember 2004 ...jepp! Men så er jeg litt lat, så hvis jeg ikke orker tanken på å vaske en ekstra panne - da dytter jeg bare alt i ovnen. Minner meg om at jeg skal ønske meg ny non-stick belegg panne til jul.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå