Gå til innhold

Kulturmelk


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Har nesten en liter kulturmelk i kjøleskapet, som jeg ikke får brukt til noe.. Er det noen som har ett tips, og en oppskrift til hva jeg kan lage av den? Jeg har lyst på noe som er litt godt, og ikke sveler tror jeg....

Videoannonse
Annonse
Gjest Anonymous
Skrevet

Hvorfor ikke lage vafler? De beste vaflene lager du med kultur- eller kefirmelk.

Skrevet

Surmelksuppe (4-6 porsj.)

1 liter kefir- eller kulturmelk

¾ dl hvetemel

5 dl melk

1 dl rosiner

2 ss sukker

1 ts vaniljsukker

2-3 dl kremfløte

1 dl hakkede mandler

rosiner

Rør melet ut i kefir og la koke opp under omrøring. Spe med melk og tilsett rosiner, sukker og vaniljesukker. La koke 5 minutter. Stivpisk fløten og rør inn i suppen rett før servering. Server med et dryss av hakkede mandler og rosiner.

Surmelkskake

1 liter kefirmelk

8 dl sukker

2 dl smeltet smør

12 dl hvetemel

2 ts kanel

3 ts natron

100 g mykt smør

250 g melis

3 ss kaffe

1 ts vaniljesukker

4 ts kakao

Kefir og sukker røres sammen. Tilsett smeltet smør. Rør inn det tørre. Hell i smurt stor langpanne og stek ved 200 grader i 30 min. Rør sammen resten av ingrediensene til en glasur som smøres på når kaka er kald.

Svensk krydderkake

1 egg

7,5 dl kefirmelk

7,5 dl sukker

150 g margarin

3 ss tyttebærsyltetøy

1 ss natron (røres ut i litt vann)

9-10 dl hvetemel

3 ts malt nellik

3 ts malt kanel

rosiner og hakkede mandler

Egg halvpiskes og blandes med kefir.

Tilsett de øvrige ingrediensene, smør til slutt.

Rør deigen godt sammen.

Dryss rosiner og mandler på etter at røren er i langpannen. Hell i smurt stor langpanne.

Stekes ved 200 grader i ca. 40 min.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...