Gjest Anonymous Skrevet 7. desember 2004 #1 Skrevet 7. desember 2004 Har nesten en liter kulturmelk i kjøleskapet, som jeg ikke får brukt til noe.. Er det noen som har ett tips, og en oppskrift til hva jeg kan lage av den? Jeg har lyst på noe som er litt godt, og ikke sveler tror jeg....
Gjest Anonymous Skrevet 7. desember 2004 #2 Skrevet 7. desember 2004 Hvorfor ikke lage vafler? De beste vaflene lager du med kultur- eller kefirmelk.
Arkana Skrevet 7. desember 2004 #3 Skrevet 7. desember 2004 Surmelksuppe (4-6 porsj.) 1 liter kefir- eller kulturmelk ¾ dl hvetemel 5 dl melk 1 dl rosiner 2 ss sukker 1 ts vaniljsukker 2-3 dl kremfløte 1 dl hakkede mandler rosiner Rør melet ut i kefir og la koke opp under omrøring. Spe med melk og tilsett rosiner, sukker og vaniljesukker. La koke 5 minutter. Stivpisk fløten og rør inn i suppen rett før servering. Server med et dryss av hakkede mandler og rosiner. Surmelkskake 1 liter kefirmelk 8 dl sukker 2 dl smeltet smør 12 dl hvetemel 2 ts kanel 3 ts natron 100 g mykt smør 250 g melis 3 ss kaffe 1 ts vaniljesukker 4 ts kakao Kefir og sukker røres sammen. Tilsett smeltet smør. Rør inn det tørre. Hell i smurt stor langpanne og stek ved 200 grader i 30 min. Rør sammen resten av ingrediensene til en glasur som smøres på når kaka er kald. Svensk krydderkake 1 egg 7,5 dl kefirmelk 7,5 dl sukker 150 g margarin 3 ss tyttebærsyltetøy 1 ss natron (røres ut i litt vann) 9-10 dl hvetemel 3 ts malt nellik 3 ts malt kanel rosiner og hakkede mandler Egg halvpiskes og blandes med kefir. Tilsett de øvrige ingrediensene, smør til slutt. Rør deigen godt sammen. Dryss rosiner og mandler på etter at røren er i langpannen. Hell i smurt stor langpanne. Stekes ved 200 grader i ca. 40 min.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå