Gå til innhold

dampkoke torsk, aluminiumsfolie?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Heia! Vanligvis når jeg dampkoker torsk, brokkoli og lignende bruker jeg en form for jernrist som man kan legge inn i gryta. Jeg har ikke denne jernristen tilgjengelig her, og lurer på om jeg kunne brukt aluminiumsfolie istedet. Lage en rist av aluminiumsfolie?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har du tilgang til mikro? Isåfall er det mye lettere å bare sampe fisken i mikroen, det pleier jeg å gjøre. 

Ellers kan du jo selvsagt prøve å lage en slags rist av folien, men jeg ville gått for mikrotrikset først, eller rett og slett bare kokt fisken. 

Anonymkode: 9c363...022

Skrevet
5 minutter siden, matters2matter skrev:

Heia! Vanligvis når jeg dampkoker torsk, brokkoli og lignende bruker jeg en form for jernrist som man kan legge inn i gryta. Jeg har ikke denne jernristen tilgjengelig her, og lurer på om jeg kunne brukt aluminiumsfolie istedet. Lage en rist av aluminiumsfolie?

Dampkoke gjør du i dampkoker, fosk skal ikke kokes den skal trekke. Vanligvis koker vi opp vann, tilsetter salt, etter å ha skrudd ned varmen, og legger fisken i. Frossen fisk legges i kaldt vann og varmes opp på lav varme. 

Å "koke" aluminiumsfolie sammen med fisken er ikke anbefalt. Aluminiumsfolie inneholder stoffer det ikke er bra å få i seg, på lik linje med matpapir og bakepapir. 

Anonymkode: 6fa38...281

  • Liker 1
Gjest Bossa Nova
Skrevet

Husk masse laurbærblad i vannet hvis du velger å trekke torsken :)

Skrevet (endret)
8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Dampkoke gjør du i dampkoker, fosk skal ikke kokes den skal trekke. Vanligvis koker vi opp vann, tilsetter salt, etter å ha skrudd ned varmen, og legger fisken i. Frossen fisk legges i kaldt vann og varmes opp på lav varme. 

Å "koke" aluminiumsfolie sammen med fisken er ikke anbefalt. Aluminiumsfolie inneholder stoffer det ikke er bra å få i seg, på lik linje med matpapir og bakepapir. 

Anonymkode: 6fa38...281

Ok, så aluminiumsfolien er unødvendig egentlig ^^,

2 minutter siden, Bossa Nova skrev:

Husk masse laurbærblad i vannet hvis du velger å trekke torsken :)

Er det kun for smaks skyld eller? Har ikke laurbærblad tror jeg.

Takk for kjappe svar, begge to!

Endret av matters2matter
Skrevet

Aluminiumsfolie bør man ikke bruke uansett. Man sluttet jo med aluminiumskjeler fordi det var giftig.

Anonymkode: 7ccd2...a33

Gjest Bossa Nova
Skrevet
59 minutter siden, matters2matter skrev:

Ok, så aluminiumsfolien er unødvendig egentlig ^^,

Er det kun for smaks skyld eller? Har ikke laurbærblad tror jeg.

Takk for kjappe svar, begge to!

For smaken. Fås kjøpt der krydderet er i dagligvaren.

Gjest Bossa Nova
Skrevet

Hva skal du ha som tilbehør?

Kan anbefale Sandefjordsmør, stekt bacon og gulrotstuing :) 

Skrevet

Følge nøye med. Må lære.   :spise:

Skrevet
På 1/30/2017 den 15.13, Bossa Nova skrev:

Hva skal du ha som tilbehør?

Kan anbefale Sandefjordsmør, stekt bacon og gulrotstuing :) 

Tenkte bare broccoli og smør egentlig hehe. Syntes torsk med smør er veldig godt, også litt broccoli for næring. woop woop. Skal ta med meg laurbærblad og sandefjordsmør til neste gang. Takk for tips ^^,

 

På 1/30/2017 den 15.14, Jerry Lee skrev:

Følge nøye med. Må lære.   :spise:

Ja, her ligger det mye læring! Ikke så dumt å utnytte seg av all kunnskapen som faktisk florerer her på kvinneguiden ;)  

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...