Gå til innhold

Lussekatter - oppskrift og former?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Amatørkokken

Heisan alle!

Jeg har tenkt å prøve meg på å lage lussekatter i år.

Er det noen som har en god oppskrift? Jeg har noen

selv, men kanskje er den ultimate å finne her.

Jeg lurer også litt på hvor store de egentlig skal være

dvs hvor lange og hvor tykke pølsene skal være før

en former bollene. Det ville jo være litt dumt om de

etterhever så mye at det bare blir en sammenfiltret

(luftig riktignok) klump etter stekingen.

Dersom noen har en lenke til en side med figurer som

en kan lage så hadde det også vært flott.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Disse lussekattene er de beste som finnes!

Lussekatter (ca 30 stk)

50 g gjær

6-7 dl melk

170 g sukker

½ ts salt

1 kg hvetemel

2-3 g safranpulver

150-200 g smør/margarin

1 egg

Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt, mel og safran i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del i emner som formes. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 200 grader i 20-25 minutter for fletter/kranser og 250 grader i 5-6 minutter for små boller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...