Gjest Amatørkokken Skrevet 6. desember 2004 #1 Del Skrevet 6. desember 2004 Heisan alle! Jeg har tenkt å prøve meg på å lage lussekatter i år. Er det noen som har en god oppskrift? Jeg har noen selv, men kanskje er den ultimate å finne her. Jeg lurer også litt på hvor store de egentlig skal være dvs hvor lange og hvor tykke pølsene skal være før en former bollene. Det ville jo være litt dumt om de etterhever så mye at det bare blir en sammenfiltret (luftig riktignok) klump etter stekingen. Dersom noen har en lenke til en side med figurer som en kan lage så hadde det også vært flott. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 6. desember 2004 #2 Del Skrevet 6. desember 2004 Disse lussekattene er de beste som finnes! Lussekatter (ca 30 stk) 50 g gjær 6-7 dl melk 170 g sukker ½ ts salt 1 kg hvetemel 2-3 g safranpulver 150-200 g smør/margarin 1 egg Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt, mel og safran i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del i emner som formes. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 200 grader i 20-25 minutter for fletter/kranser og 250 grader i 5-6 minutter for små boller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå