AnonymBruker Skrevet 24. januar 2017 #1 Skrevet 24. januar 2017 Lagde torskmiddag istad. Hev oppi fisken når vannet kokte og skrudde ned varmen til 1 (har gammel ovn med bare tallene 1-2-3 på bryteren). Slik at den bare trekker, ikke koker istykker. Men når jeg tok opp fisken etter 6 min som det sto var den mye hardere enn den pleier å være. Den pleier jo å gå lett fra hverandre når den er ferdig. Spiste den da.. Tenker i ettertid om den ikke var kokt nok for det boblet jo ikke lenger når den var oppi. Stod også at den skulle koke på pakka når jeg så etterpå. Er vandt ned at det bare skal trekke. Redd for parasitter og orm i fisken som kan ha overlevd.. Anonymkode: 278d0...d1a
Gjest Hemoglobin Skrevet 24. januar 2017 #2 Skrevet 24. januar 2017 (endret) Fisk skal trekke i 10 minutter. Da er den ferdig. Endret 24. januar 2017 av Hemoglobin 1
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2017 #3 Skrevet 24. januar 2017 Akkurat nå, Hemoglobin skrev: Fisk skal trekke i 10 minutter. Da er den ferdig. Ja, det pleier å være sånn, men på denne stod det 5-6 min Anonymkode: 278d0...d1a
Agathe Skrevet 24. januar 2017 #4 Skrevet 24. januar 2017 Du ser jo egentlig om fisken er ferdig, den skal jo "blade" seg, men hvis det er fisk som har vært frosset så er eventuelle parasitter allerede døde. 3
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2017 #5 Skrevet 24. januar 2017 13 minutter siden, AnonymBruker skrev: Lagde torskmiddag istad. Hev oppi fisken når vannet kokte og skrudde ned varmen til 1 (har gammel ovn med bare tallene 1-2-3 på bryteren). Slik at den bare trekker, ikke koker istykker. Men når jeg tok opp fisken etter 6 min som det sto var den mye hardere enn den pleier å være. Den pleier jo å gå lett fra hverandre når den er ferdig. Spiste den da.. Tenker i ettertid om den ikke var kokt nok for det boblet jo ikke lenger når den var oppi. Stod også at den skulle koke på pakka når jeg så etterpå. Er vandt ned at det bare skal trekke. Redd for parasitter og orm i fisken som kan ha overlevd.. Anonymkode: 278d0...d1a Tok du fisken rett fra fryseboksen? Var fisken frossen? I så fall må du beregne enda mer tid enn de ti minuttene. Anonymkode: 316b2...6e4 1
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2017 #6 Skrevet 24. januar 2017 2 minutter siden, Agathe skrev: Du ser jo egentlig om fisken er ferdig, den skal jo "blade" seg, men hvis det er fisk som har vært frosset så er eventuelle parasitter allerede døde. Parasittene dør ikke av å ligge i frysebokser som vi har hjemme. Anonymkode: 316b2...6e4 1
Agathe Skrevet 24. januar 2017 #7 Skrevet 24. januar 2017 (endret) 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Parasittene dør ikke av å ligge i frysebokser som vi har hjemme. Anonymkode: 316b2...6e4 Nei, men nå kan det jo være fabrikkfrosset fisk. Siden det sto bruksanvisning på pakka regner jeg med at TS ikke har fisket den selv og så er det jo veldig, veldig få som er blitt syk av å få i seg kveis (Som er den vanlige torskeparasitten), da må du nesten spise fisken rå rett fra sjøen. Endret 24. januar 2017 av Agathe 6
Gjest Hemoglobin Skrevet 24. januar 2017 #8 Skrevet 24. januar 2017 Hva slags fisk/produkt var dette egentlig?
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2017 #9 Skrevet 24. januar 2017 7 minutter siden, Agathe skrev: Nei, men nå kan det jo være fabrikkfrosset fisk. Siden det sto bruksanvisning på pakka regner jeg med at TS ikke har fisket den selv og så er det jo veldig, veldig få som er blitt syk av å få i seg kveis (Som er den vanlige torskeparasitten), da må du nesten spise fisken rå rett fra sjøen. Ok. Men fabrikkene har heller ikke frysebokser som er så kalde at det dreper parasittene. Anonymkode: 0fcf4...aa0 1
sol87 Skrevet 24. januar 2017 #10 Skrevet 24. januar 2017 35 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ja, det pleier å være sånn, men på denne stod det 5-6 min Anonymkode: 278d0...d1a Var den romtemperert eller kjøleskapskald? 2
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2017 #11 Skrevet 24. januar 2017 Det var sånn fersk torsk fra rema. Ligger i sånn sølvform med plastikk på toppen seff. Tok den fra kjøleskapet. Anonymkode: 278d0...d1a
Gjest Hemoglobin Skrevet 24. januar 2017 #12 Skrevet 24. januar 2017 12 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det var sånn fersk torsk fra rema. Ligger i sånn sølvform med plastikk på toppen seff. Tok den fra kjøleskapet. Anonymkode: 278d0...d1a Jeg syns det er veldig rart at de skriver 5-6 minutter koketid på slikt. All fersk fisk skal trekkes i 10 minutter minimum uansett. Og ang det du bekymrer deg for, det går nok bra. Du ville sett om det var noe der, og du ville ha merket det nå om det var parasitter igjen mener jeg. Men hvis det bekymrer deg kan du jo ta en test hos lege, blodprøve og avføringsprøve, så får du hvertfall svar på det.
Serana Skrevet 24. januar 2017 #13 Skrevet 24. januar 2017 Jeg spiste noe lignende i går faktisk, og lot den trekke litt for lenge (nærmere 30 minutter), så fisken var litt for salt og litt hard, selv om deler av den var veldig enkel å løsne opp i biter. Det går nok fint.
AnonymBruker Skrevet 25. januar 2017 #14 Skrevet 25. januar 2017 13 timer siden, Hemoglobin skrev: Jeg syns det er veldig rart at de skriver 5-6 minutter koketid på slikt. All fersk fisk skal trekkes i 10 minutter minimum uansett. Og ang det du bekymrer deg for, det går nok bra. Du ville sett om det var noe der, og du ville ha merket det nå om det var parasitter igjen mener jeg. Men hvis det bekymrer deg kan du jo ta en test hos lege, blodprøve og avføringsprøve, så får du hvertfall svar på det. Det var da veldig bastant regel jeg ALDRI har hørt før. Minimum 10 min? hvor har du lært det? Hvor lenge fisken skal trekke kommer jo selvfølgelig an på fisketype og tykkelse på stykkene. Tynne skiver torsk er fint ferdige på 6 minutter. Anonymkode: 8901b...2c7 12
AnonymBruker Skrevet 25. januar 2017 #15 Skrevet 25. januar 2017 Jeg hater i alle fall overkokt fisk. Det blir tørt. Syns 6 minutter høres helt ok ut. Kommer selvsagt litt an på tykkelsen på fisken. Men er den i filetbiter uten bein er nok 6 minutter mer enn nok, husk fisken fortsetter å trekke etter den er kommet opp av vannet bare med varmen som er fisken. Det blir som å la en biff hvile etter steiking, da stiger faktisk kjernetemperaturen inne kjøttstykket. Anonymkode: 48f76...aab 6
AnonymBruker Skrevet 25. januar 2017 #16 Skrevet 25. januar 2017 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Det var da veldig bastant regel jeg ALDRI har hørt før. Minimum 10 min? hvor har du lært det? Hvor lenge fisken skal trekke kommer jo selvfølgelig an på fisketype og tykkelse på stykkene. Tynne skiver torsk er fint ferdige på 6 minutter. Anonymkode: 8901b...2c7 Dette - høres ut som du har torsk filet og de er ganske tynne - holder nok 5-6 minutter. Torsk SKIVER derimot, som du må rense for bein og skinn må trekkes litt lengre for å få det litt fastere. Laks, feks, liker jeg rosa i midten og ikke skikkelig tørt. Hvordan smakte det? Underkokt torsk synes ikke jeg smake bra og er litt rart i konsistens. Om din var fast var det nok kokt gjennom. Anonymkode: 7667b...80a
AnonymBruker Skrevet 25. januar 2017 #17 Skrevet 25. januar 2017 18 timer siden, AnonymBruker skrev: Lagde torskmiddag istad. Hev oppi fisken når vannet kokte og skrudde ned varmen til 1 (har gammel ovn med bare tallene 1-2-3 på bryteren). Slik at den bare trekker, ikke koker istykker. Men når jeg tok opp fisken etter 6 min som det sto var den mye hardere enn den pleier å være. Den pleier jo å gå lett fra hverandre når den er ferdig. Spiste den da.. Tenker i ettertid om den ikke var kokt nok for det boblet jo ikke lenger når den var oppi. Stod også at den skulle koke på pakka når jeg så etterpå. Er vandt ned at det bare skal trekke. Redd for parasitter og orm i fisken som kan ha overlevd.. Anonymkode: 278d0...d1a Fisk skal aldri koke, den skal trekke. Hadde ikke fisken vært gjennomvarm så hadde du både sette det og smakt det. Anonymkode: a7b2d...fa0 1
Aamu Skrevet 27. januar 2017 #18 Skrevet 27. januar 2017 Ahh.. parasitter, mm.. nå fikk jeg skikkelig lyst på fisk!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå