AnonymBruker Skrevet 19. januar 2017 #1 Skrevet 19. januar 2017 Og hva slags tilbehør passer til? Anonymkode: 7bfe6...ff7
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2017 #2 Skrevet 19. januar 2017 Lurer jeg også på. Anonymkode: 0303e...a70
Brunhilde Skrevet 20. januar 2017 #4 Skrevet 20. januar 2017 Jeg damper først blåskjellene for seg selv fordi jeg ikke er så veldig glad i salt mat og tar var på kraften. I en jerngryte surrer jeg finhakket løk, hvitløk og fersk chili. Heller på en skvett hvitvin, kraft fra blåskjellene og litt fløte. Smaker til under veis. Tilsetter skjellene og serverer i dype skåler sammen med ferskt brød. Enkelt og godt.
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2017 #5 Skrevet 20. januar 2017 Pommes frites og aioli Anonymkode: 08e93...670
Gjest En dråpe i havet Skrevet 20. januar 2017 #6 Skrevet 20. januar 2017 Er det best å servere dem med skjellene på, eller er det greit å ta de ut av skjellene før du tilbereder de. Mister du mye av smaken viss du tar de ut av skjellene?
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2017 #7 Skrevet 20. januar 2017 Litt av sjarmen er jo å spise med skjellene på. De kokes/dampes hele, men du kan jo ta dem ut etter at de er ferdige. Jeg bruker tomt skjell som klype for å spise de resterende. Ikke spis skjell som er knust eller ikke åpner seg under damping/koking. Sjekk at de er lukket og hele før damping/koking. Anonymkode: 08e93...670
Zzyzx Skrevet 20. januar 2017 #8 Skrevet 20. januar 2017 2 timer siden, Kong Triton skrev: Er det best å servere dem med skjellene på, eller er det greit å ta de ut av skjellene før du tilbereder de. Mister du mye av smaken viss du tar de ut av skjellene? Å ta de ut før tilberedning er ikke tilrådelig. I det hele tatt. Du kan jo ta ett av de levende skjellene og prøve, så skjønner du fort hvorfor. Med mindre innmaten skal brukes i suppe eller noe sånt så er det greit å servere dem i skjellene. Det er en del av hele blåskjellopplevelsen. Vi bruker et tomt skjell som klype til innmaten, enklere enn allverdens bestikk. Og så stabler vi de tomme skjellene inni hverandre for at de skal ta mindre plass. Men nå blir det blåskjell i kveld, lurer på om jeg skal prøve meg på en curry- og kokosmelkvariant. 1
Kamferdrops Skrevet 22. januar 2017 #9 Skrevet 22. januar 2017 (endret) Blåskjellsuppe. Damper blåskjellene i hvitvin. Finhakker chili, hvitløk, gulrot, paprika, rødløk og sjarlottløk og steker det blankt. Tilsetter så hvitvinen blåskjellene ble dampet i og fløte edit: og selvfølgelig blåskjellene til slutt Serveres med focaccia Endret 22. januar 2017 av Kamferdrops 1
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2017 #10 Skrevet 24. januar 2017 Blåskjell dampet med litt løk og hvitvin, servert med god pasta, parmesan og pepper. Drikk resten av vinen til. Blåskjell smaker aller best helt ferske på hytta, med stearinlys på bordet og fyr i ovnen. Anonymkode: 6dfb2...d0a
AnonymBruker Skrevet 25. januar 2017 #11 Skrevet 25. januar 2017 Ingen oppskrifter uten hvitvin? Anonymkode: 01b25...764 1
AnonymBruker Skrevet 25. januar 2017 #12 Skrevet 25. januar 2017 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ingen oppskrifter uten hvitvin? Anonymkode: 01b25...764 Bytt ut hvitvinen med litt eplecidereddik eller eplemost/eplejuice Anonymkode: c2b82...61f
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2017 #13 Skrevet 26. januar 2017 Man kan også bruke friskpresset sitrus, feks en blanding av appelsin, sitron og lime, og så runde av med enten fløte, creme fraiche eller kokosmelk, og litt sukker om det trengs. Veldig godt nå i sitrussesongen! Anonymkode: 06be1...2a3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå