Gå til innhold

Hva gjør jeg med eggeplommer?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal lage julekaker som krever eggehviter, og jeg får 4-8 eggeplommer til overs! Hva i all verden gjør jeg med dem? Finnes det noen kaker, karameller, konfekt eller annet 'julete' jeg kan bruke dem til? Eventuelt noe ikke-julete de kan brukes til?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du kan lage is!

Verdens beste is oppskrift:

2,5 dl kremfløte piskes slapt

4 eggeplommer

1 dl sukkerlake (1 del vann, 2 deler sukker)

Pisk eggeplommene, hell i kokende sukkerlake i en tynn stråle. Pisk godt og lenge.

Bland inn kremen.

200 gr mørk sjokolade

1 dl kremfløte

1/2 dl cointreau

Smelt sjokoladen i fløten og ha i likøren, bland inn i ismassen.

Hell alt i en bolle, og sett i fryseren i 4 timer!

Skrevet

Eggelikør

Har ingen oppskrift men kanskje noen andre har.

God gammeldags gullkake eller fattigmann.

Skrevet

Du kan lage bernaisesaus, vaniljesaus eller pasta carbonara. (Eller gi dem til meg - vi har alltid eggehviter i fryseren etter å ha brukt plommen!)

Skrevet

Eggelikør

4 eggeplommer

3 dl sukker

3 dl mat fløte

1 ss vanilje sukker

2 dl sprit/vodka (40 eller 60%)

kok opp fløte og vaniljesukker og avkjøl. Pisk deretter eggeplommene og sukkeret (må piskes veldig godt!)

Bland inn den avkjølte fløten og pisk godt. Tilsett spriten. Sett så i kjøleskapet og la stå en stund før den drikkes, slik at sukkeret får løst seg skikkelig opp.

Gjest Anonymous
Skrevet
Eggelikør

4 eggeplommer

3 dl sukker

3 dl mat fløte

1 ss vanilje sukker

2 dl sprit/vodka (40 eller 60%)

kok opp fløte og vaniljesukker og avkjøl. Pisk deretter eggeplommene og sukkeret (må piskes veldig godt!)

Bland inn den avkjølte fløten og pisk godt. Tilsett spriten. Sett så i kjøleskapet og la stå en stund før den drikkes, slik at sukkeret får løst seg skikkelig opp.

Skal eggeplommene og sukkeret piskes så godt

at det begynner å bli eggedosis? Eller er poenget

bare å løse opp sukkeret uten å piske inn luft i

blandingen?

Skrevet
Skal eggeplommene og sukkeret piskes så godt

at det begynner å bli eggedosis? Eller er poenget

bare å løse opp sukkeret uten å piske inn luft i

blandingen?

Skal piskes veldig godt. Blir ikke eggedosis. Blir alt for mye sukker i forhold til egg. Men skal piskes til det blir en "jevn" masse. Blir en veldig tykk masse. Sukkeret løses opp først etter noen timer i kjøleskapet. Tror det er spriten som gjør at det løser seg opp.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...