Gå til innhold

Hvordan er det og spise biff når man er gravid?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei😊 Jeg skal ut og spise med mannen min, og jeg elsker og spise biff ute på restaurant. Men jeg har lest man helst skal spise den helt gjennomstekt.. jeg laga biff her hjemme og prøvde meg på helt gjenomstekt men det smakte såå fælt.. hvor farlig er det og spise medium stekt biff ute på norsk restaurant? Er det noen som har no erfaringer om det? Spiser selvsagt no annet, om jeg ikke finner ut av det😊

Anonymkode: 30ba9...3f6

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Den burde være gjennomstekt ja 😊

Anonymkode: 49fb9...8fe

  • Liker 2
Skrevet (endret)

Anbefalt at alt kjøtt skal være gjennomstekt pga bakterier og parasitter som kan være skadelige :) jeg selv syns en gjennomstekt biff smaker bedre på restaurant, enn den jeg selv lager hjemme :) 

Endret av Sille4
Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hei😊 Jeg skal ut og spise med mannen min, og jeg elsker og spise biff ute på restaurant. Men jeg har lest man helst skal spise den helt gjennomstekt.. jeg laga biff her hjemme og prøvde meg på helt gjenomstekt men det smakte såå fælt.. hvor farlig er det og spise medium stekt biff ute på norsk restaurant? Er det noen som har no erfaringer om det? Spiser selvsagt no annet, om jeg ikke finner ut av det😊

Anonymkode: 30ba9...3f6

Kan det også være hormoner som gjør at du ikke liker smaken? Husk at dette er midlertidig og når ungen er født, kan du spise så mye biff du bare vil😊

Jeg har skrevet en liste over ting jeg skal drikke, gjøre og spise når ungen er poppa ut. Kan det være en idé? Hvor langt er du på vei? 

Anonymkode: cdb68...fe6

  • Liker 1
Skrevet

Det er veldig, veldig lite sannsynlig at det er noen fare i å spise biff på en god restaurant med hygienen i orden. Men det samme gjelder jo spekemat også. 

Men det er jo også veldig, veldig lite sannsynlig at du kræsjer neste gang du kjører bil - men du tar jo på beltet likevel? 

Du må selv vurdere om du vil ta den bittebittelille risikoen. Jeg valgte å spise gjennomstekt entrecôte når jeg ville ha biff, syns den er litt mer saftig. Men ble servert medium biff en gang jeg var på jobbmiddag og spiste den så jeg var ikke superstreng. 

Skrevet

Ja, det må være gjennomstekt. Nei, det er ikke godt. Men de har garra andre ting på menyen sin enn bare biff. 

Anonymkode: 198d9...9df

Skrevet

Det er vel i all hovedsak pga smitte av toxoplasma gondii man burde steke kjøttet godt, men den dør hvis kjøttet når en kjernetemperatur på 63 grader og da er biffen som regel litt rosa enda. Jeg følger derfor de amerikanske rådene om kjernetemperatur på 63 grader og 3 minutter hvile for hele kjøttstykker som biff. Liker biffen min rå, men alt er bedre enn grå og helt gjennomstekt, så lenge det er trygt. 

  • Liker 3
Skrevet
3 minutter siden, FantasDick skrev:

Det er vel i all hovedsak pga smitte av toxoplasma gondii man burde steke kjøttet godt, men den dør hvis kjøttet når en kjernetemperatur på 63 grader og da er biffen som regel litt rosa enda. Jeg følger derfor de amerikanske rådene om kjernetemperatur på 63 grader og 3 minutter hvile for hele kjøttstykker som biff. Liker biffen min rå, men alt er bedre enn grå og helt gjennomstekt, så lenge det er trygt. 

Jeg spurte på restaurant om jeg kunne få den med kjernetemp på rundt 63 grader - har også sett disse anbefalingene. Det var ingen problem, og den var fortsatt rød inni - det ble på en måte "litt-mer-enn-medium" stekt :) 

bare si du er gravid og at det er derfor du er så 'vanskelig', ts. Går sikkert helt fint!

Anonymkode: 914a1...f4b

Skrevet
1 time siden, FantasDick skrev:

Det er vel i all hovedsak pga smitte av toxoplasma gondii man burde steke kjøttet godt, men den dør hvis kjøttet når en kjernetemperatur på 63 grader og da er biffen som regel litt rosa enda. Jeg følger derfor de amerikanske rådene om kjernetemperatur på 63 grader og 3 minutter hvile for hele kjøttstykker som biff. Liker biffen min rå, men alt er bedre enn grå og helt gjennomstekt, så lenge det er trygt. 

Toxoplasma  dør ved en temperatur på 70 grader, så hvis man vil være på den sikre siden bør kjøttet holde den temperaturen. Storfekjøtt har generelt mindre smitte enn for eksempel fårekjøtt.

Anonymkode: 1d194...4db

  • Liker 1
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Toxoplasma  dør ved en temperatur på 70 grader, så hvis man vil være på den sikre siden bør kjøttet holde den temperaturen. Storfekjøtt har generelt mindre smitte enn for eksempel fårekjøtt.

Anonymkode: 1d194...4db

Etter litt mer googling finner jeg ingenting om 70 grader, link? Ser ut som 67 grader er det korrekte. 

Hvis man spiser hjemme, kan man kjøpe frosset kjøtt, det gjør alltid vi. Da er det trygt uansett stekegrad.

Skrevet

Tusen takk for svar😊 Får se om jeg finner no annet som frister på menyen, det virker jo til delevis trygt men veit ikke om jeg vil ta sjansen.. 

-Ts 

Anonymkode: 30ba9...3f6

Skrevet
30 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tusen takk for svar😊 Får se om jeg finner no annet som frister på menyen, det virker jo til delevis trygt men veit ikke om jeg vil ta sjansen.. 

-Ts 

Anonymkode: 30ba9...3f6

Helt gjennmstekt biff er uansett trygt :)

Det er stor forskjell på hjemmelaget, Gjennomstekt biff og på restaurant. Hvertfall når jeg lager det :fnise:

Har spist flere ute som likevel har vært saftige og bedre enn forventet. Liker normalt maks medium stekt..

Anonymkode: 2c750...b43

Skrevet
13 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hei😊 Jeg skal ut og spise med mannen min, og jeg elsker og spise biff ute på restaurant. Men jeg har lest man helst skal spise den helt gjennomstekt.. jeg laga biff her hjemme og prøvde meg på helt gjenomstekt men det smakte såå fælt.. hvor farlig er det og spise medium stekt biff ute på norsk restaurant? Er det noen som har no erfaringer om det? Spiser selvsagt no annet, om jeg ikke finner ut av det😊

Anonymkode: 30ba9...3f6

Jeg spiser ikke medium biff nå på som gravid. Men, det er veldig liten risiko for toxoplasmose i norsk oksekjøtt. Tilstrekkelig frysing dreper også parasitten, og jeg hadde bok tatt sjansen om jeg visste at biffen hadde ligget på fryselager.

Det du må være ekstra forsiktig med er svin, sau, hjort bl.a., da disse har mye større risiko for toxoplasmose.

Det er også viktig at hele overflaten til biffen er stekt, for å drepe bakterier som kan være på kjøttet.

Anonymkode: 6f649...198

Skrevet
10 timer siden, Sille4 skrev:

Anbefalt at alt kjøtt skal være gjennomstekt pga bakterier og parasitter som kan være skadelige :) jeg selv syns en gjennomstekt biff smaker bedre på restaurant, enn den jeg selv lager hjemme :) 

Men hvorfor er det kun fare for parasitter når man er gravid? Ellers sies det jo at å spise medium stekt biff er helt ufarlig. Parasitter er vel like farlig for alle?

Skrevet
11 minutter siden, Maleficenta skrev:

Men hvorfor er det kun fare for parasitter når man er gravid? Ellers sies det jo at å spise medium stekt biff er helt ufarlig. Parasitter er vel like farlig for alle?

Nei, parasittene kan skade fosteret! Voksne blir ikke skadet av toxoplasmose.

Anonymkode: 15dfe...8f5

  • Liker 3
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Nei, parasittene kan skade fosteret! Voksne blir ikke skadet av toxoplasmose.

Anonymkode: 15dfe...8f5

Men toxoplasmose høres ikke bra ut uansett..

Skrevet

Enig med alle som sier gjennomstekt biff er mye bedre på restaurant enn hjemme! Jeg får sjeldent til god gjennomstekt biff hjemme, men på restaurant er det kjempegodt! :)

Skrevet
10 timer siden, FantasDick skrev:

Etter litt mer googling finner jeg ingenting om 70 grader, link? Ser ut som 67 grader er det korrekte. 

Hvis man spiser hjemme, kan man kjøpe frosset kjøtt, det gjør alltid vi. Da er det trygt uansett stekegrad.

70 grader er det som er helsedirektoratet sin anbefaling. Så da er nok 67 det rette. Frosset kjøtt er ikke nødvendigvis trygt det heller 

Anonymkode: 346de...cd2

  • Liker 1
Skrevet (endret)
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

70 grader er det som er helsedirektoratet sin anbefaling. Så da er nok 67 det rette. Frosset kjøtt er ikke nødvendigvis trygt det heller 

Anonymkode: 346de...cd2

Enig angående 67. Jo, toxo dør ved frysing under 12 minusgrader. 

Endret av FantasDick
La til
Skrevet
18 timer siden, Maleficenta skrev:

Men toxoplasmose høres ikke bra ut uansett..

Hos friske, ikke-gravide så vil man i verste fall få symptomer som en lett influensa om man blir smittet. Over 80% prosent får ikke symptomer i det hele tatt. Og man behandler vanligvis ikke heller. Så toxo i seg selv er verken veldig farlig eller veldig skummelt. Men hos gravide kan det gi misdannelser hos eller abort av fosteret. Og immunsvekkede kan bli veldig syke. Det er derfor det er så viktig å passe på i svangerskapet. Selv om sannsynligheten er veldig liten, så kan konsekvensene bli store. 

Anonymkode: 97f4d...e42

  • Liker 5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...