AnonymBruker Skrevet 12. januar 2017 #1 Skrevet 12. januar 2017 I alle anledninger på f.eks. jobben så serveres det Lukket valnøtt, og aller helst den største som er mulig og oppdrive. Når noen slutter, pensjoneres, har bursdag osv.. Hva er det med denne kaken?! Hvorfor kan det ikke serveres noe annet? Er det virkelig noen som liker marsipankake med nøtter bedre enn uten nøtter? Anonymkode: 7c288...038
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2017 #2 Skrevet 13. januar 2017 Ser det er ganske vanlig at bløtkake brukes til spesielle anledninger fremdeles. Marsipankaker var jo "fint" for mange år siden og med nøtter så var det luksuskake. Nå som det er mange som ikke tåler nøtter, så jeg trodde ikke så mange turde bruke det mer. Hva om du fant forslag til andre kaker og la det frem til den som har ansvar for bestilling da? Lett å alltid gjøre som en alltid har gjort. Anonymkode: 31b3c...e80 1
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2017 #3 Skrevet 13. januar 2017 Det er vel så enkelt at noen har dilla på den kaken i ditt miljø? Her brukes den ikke. Tror knapt jeg hat smakt lukket valnøtt. Anonymkode: 3b0e8...cd0 4
tannfortunge Skrevet 13. januar 2017 #4 Skrevet 13. januar 2017 Lukket valnøtt er utrolig godt, så skjønner at de foretrekker den. 7
_popcorn_ Skrevet 13. januar 2017 #5 Skrevet 13. januar 2017 oj, den hadde jeg nesten glemt eksisterte... Kan ikke huske å ha fått den i sosiale sammenhenger på 7-8 år... (og ja, vi har mye kake på jobb) 1
FantasDick Skrevet 13. januar 2017 #6 Skrevet 13. januar 2017 Jeg er ikke spesielt glad i hverken krem (i kaker) eller valnøtter, så spiser det sjeldent. Elsker marsipan da, så spiser gjerne lokket! Det er stort sett lukket valnøtt som serveres på jobben min, ihvertfall så lenge kaken spanderes av de godt voksne eller kunder/partnere.
Gjest Nanne70 Skrevet 13. januar 2017 #7 Skrevet 13. januar 2017 Samme her - alltid marispankake og bløtkake, og jeg kan ikke fordra noen av delene.
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2017 #8 Skrevet 13. januar 2017 Hva er lukket valnøtt? Fra google ser det ut som en vanlig masripankake? Anonymkode: eb14d...ff0 3
tannfortunge Skrevet 13. januar 2017 #9 Skrevet 13. januar 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Hva er lukket valnøtt? Fra google ser det ut som en vanlig masripankake? Anonymkode: eb14d...ff0 Marsipankake med valnøtter og frukt, ja. Dritdigg. 1
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2017 #10 Skrevet 13. januar 2017 Har aldri hørt om dette. Er det marsipankake med valnøtter? Og er det i så fall et lokalt navn? Anonymkode: daf99...0a4 3
tannfortunge Skrevet 13. januar 2017 #11 Skrevet 13. januar 2017 16 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har aldri hørt om dette. Er det marsipankake med valnøtter? Og er det i så fall et lokalt navn? Anonymkode: daf99...0a4 Fort, rams opp alle de andre kakene du har smakt som du kan navnet på. Mest vanlig i Trøndelag, da.
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2017 #12 Skrevet 13. januar 2017 Har aldri hørt om lukket valnøtt. Trodd tråden handlet om nøtter Anonymkode: 3156f...5f7 4
Gjest Emera Skrevet 13. januar 2017 #13 Skrevet 13. januar 2017 (endret) Det har tydeligvis blitt en tradisjon med lukket valnøtt, hvis det er snakk om å bestille kake fra bakeri. Kaken var nok, som andre sier her, en av de dyreste og fineste en gang i tiden. Her er det også gjerne den når det er feiring av et eller annet. Men til minnesamvær (etter begravelse) er det alltid bløtkake. Kremkake med syltetøy. Alltid. Snedig hvordan ting fester seg og bare ER sånn. Endret 13. januar 2017 av Emera
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2017 #14 Skrevet 13. januar 2017 Vel, det er ikke min erfaring. Virker som bløtkake med bringebærfyll er mer vanlig her. Anonymkode: daf99...0a4
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2017 #15 Skrevet 13. januar 2017 Fra gammelt av var vel lukket valnøtt liksom kremkakenes Rolls Royce, den. Og jeg må innrømme at en perfekt lukket valnøtt (godt, ferskt hjemmelaget sukkerbrød, ferskrørt bringebærsyltetøy, (ikke for søt) krem med valnøtter i og alt dekket av marsipan av god kvalitet) er favorittkaken min i "bløtkakefamilien". Men jeg kan ikke si jeg har merket noe til at den serveres "overalt", her er det oftest vanlig marsipankake som bestilles når det er noe ekstra. Når det er sagt er det alltid mye annet jeg heller ville valgt foran lukket valnøtt og alle andre bløtkaker om jeg hadde valget. (Jeg ser Det søte liv har oppskrift på lukket valnøtt med ananas. Dette er feil, feil, feil og en vederstyggelighet i min verden. Lukket valnøtt skal ha bringebær! Ananas er alt for mild og pregløs. Det trengs noe friskt og skarpt som bringebær for å balansere kaka skikkelig og trenge gjennom alt fettet og sukkeret.) Anonymkode: ce467...da8 4
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2017 #16 Skrevet 13. januar 2017 Hvor i landet er det disse festlighetene med lukket valnøtt finner sted, egentlig? Jeg er vestlending og har aldri blitt servert dette bakverket, nemlig. Marsipankaken som er default-løsningen i Bergen er derimot Hvit dame. Det er marsipankake med sukkerbrød, pisket krem, rørte jordbær og en grov nøttebunn av hasselnøtter nederst. Aldeles nydelig når den er godt laget. Anonymkode: d3b40...f31 5
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2017 #17 Skrevet 14. januar 2017 På 13.1.2017 den 19.03, AnonymBruker skrev: Hvor i landet er det disse festlighetene med lukket valnøtt finner sted, egentlig? Jeg er vestlending og har aldri blitt servert dette bakverket, nemlig. Marsipankaken som er default-løsningen i Bergen er derimot Hvit dame. Det er marsipankake med sukkerbrød, pisket krem, rørte jordbær og en grov nøttebunn av hasselnøtter nederst. Aldeles nydelig når den er godt laget. Anonymkode: d3b40...f31 I trøndelag. Disse nøttene ødelegger den fine, myke og saftige konsistensen For ikke å snakke om smaken. Men nøttebunn høres enda verre ut. Jeg kan ikke skjønne at noen liker kake med nøtter bedre enn kake uten nøtter Anonymkode: 7c288...038
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2017 #18 Skrevet 14. januar 2017 Det har vel kanskje noe med at snittalderen på jobben er ganske høy, men lederne er ikke så gamle, da... På 13.1.2017 den 9.49, AnonymBruker skrev: Ser det er ganske vanlig at bløtkake brukes til spesielle anledninger fremdeles. Marsipankaker var jo "fint" for mange år siden og med nøtter så var det luksuskake. Nå som det er mange som ikke tåler nøtter, så jeg trodde ikke så mange turde bruke det mer. Hva om du fant forslag til andre kaker og la det frem til den som har ansvar for bestilling da? Lett å alltid gjøre som en alltid har gjort. Anonymkode: 31b3c...e80 Hehe, nei, det hadde bare vært pinlig. Anonymkode: 7c288...038
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2017 #19 Skrevet 14. januar 2017 På 13.1.2017 den 19.03, AnonymBruker skrev: Hvor i landet er det disse festlighetene med lukket valnøtt finner sted, egentlig? Jeg er vestlending og har aldri blitt servert dette bakverket, nemlig. Marsipankaken som er default-løsningen i Bergen er derimot Hvit dame. Det er marsipankake med sukkerbrød, pisket krem, rørte jordbær og en grov nøttebunn av hasselnøtter nederst. Aldeles nydelig når den er godt laget. Anonymkode: d3b40...f31 Det synes jeg du skal være evig takknemlig for. At du aldri har blitt servert dette bakverket. For min smak så er lukket valnøtt slik: Så søt at den er nesten dødelig, Ett lag med søtet krem og valnøttbiter. Et annet lag med industrisyltetøy type jordbær (15% jordbær og 85% sukker) + søtet krem. Kaken smøres så med søtet krem før den dekkes av et lag industrimarsipan hvor rundt 30% er mandler. Resten er (overraskende nok) melis. Det er bare søtt og kvalmt, - etter min smak. Jeg står over. Anonymkode: fbec4...5dd 1
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2017 #20 Skrevet 15. januar 2017 9 timer siden, AnonymBruker skrev: Det synes jeg du skal være evig takknemlig for. At du aldri har blitt servert dette bakverket. For min smak så er lukket valnøtt slik: Så søt at den er nesten dødelig, Ett lag med søtet krem og valnøttbiter. Et annet lag med industrisyltetøy type jordbær (15% jordbær og 85% sukker) + søtet krem. Kaken smøres så med søtet krem før den dekkes av et lag industrimarsipan hvor rundt 30% er mandler. Resten er (overraskende nok) melis. Det er bare søtt og kvalmt, - etter min smak. Jeg står over. Anonymkode: fbec4...5dd Du glemte å nevnte det kompakte industrisukkerbrødet med pappsmak. Men det du beskriver der er jo bare en dårlig industrikake, uansett hva den kalles. Det et fullt mulig å lage lukket valnøtt av god kvalitet. Anonymkode: ce467...da8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå