Gå til innhold

Hvem honningtype er best?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Den Lille Heksa

Kjartans honning, det finnes i tre varianter; skogsblomsthonning, bringebærhonning og røsslyng-honning, jeg syns skogsblomsthonningen er best. Honningsentralen slår ikke den. Og den er rå, det vil si ikke varmet opp til over 45C, noe som skal være viktig for å få alle helsefordelene av honningen. Sjekk også om du har lokale produsenter i nærheten av deg, og unngå Honningbi sin honning, den er bare ekkel.

Annonse

AnonymBruker
18 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Den norske er best, selvsagt. Honningsentralens.

 

9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Etter den krimserien hvor digre spann av klassisk norsk honningsentral var bunkret hos en karakter i det ganske utland, må det bli honningsentralen. Ingen over og ingen ved siden.

Anonymkode: 0cc7b...eb3

Honningcentralen er ikke én type honning, det er en organisasjon for mottak og distribusjon av honning (eller noe sånt). De selger flere forskjellige typer honning, og ikke alle er norske (det vokser ikke så mange akasier her i landet, for å si det sånn). I tillegg er det mange, mange honningprodusenter av varierende størrelse rundt omkring i landet som selger sin egen honning utenom Honningcentralen, og de selger alt fra den mildeste blomsterhonning til den kraftigste lynghonningen. Så å påstå at Honningcentralen er alfa og omega for norsk honning vitner ikke om at man har prøvd så mye. 

For å svare på TS' spørsmål: Jeg liker aller best de lyse, milde honningtypene. Blomsterhonning, bringebærhonning osv. er kjempegodt. Flytende honning (akasiehonning for eksempel) er praktisk i mat, men for smakens skyld liker jeg bedre de som kommer på glass og kan smøres med kniv. Honningcentralens "standardhonning" (den de kaller "ekte honning") er ikke favoritten min, men den duger. Lynghonning er jeg ikke glad i, den blir for besk for meg. Kjartans honning som @Den Lille Heksa nevner har veldig gode honningtyper. 

En annen ting er at der Honningcentralen selger honning med jevn kvalitet blandet av honning fra mange forskjellige produsenter, vil mange av småskalaprodusentene ha honning som smaker helt spesielt for akkurat de kubene som har stått ved den enga, og hatt tilgang på akkurat de vekstene som blomstrer på den tiden av året. Det synes jeg er mye mer spennende enn standardprodukter. :) 

Anonymkode: 573d1...4ce

AnonymBruker
36 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Etter den krimserien hvor digre spann av klassisk norsk honningsentral var bunkret hos en karakter i det ganske utland, må det bli honningsentralen. Ingen over og ingen ved siden.

Anonymkode: 0cc7b...eb3

Det ganske utland? Alle verdens land, mener du?

Anonymkode: 13310...02d

AnonymBruker
3 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Vet det. Men alle (andre enn deg) vet hva jeg mente.  :spise:

Jeg forsto vel også hva du mente, men syntes likevel det var på sin plass å gjøre et lite forsøk på folkeopplysning når Honningcentralens svar på Grandiosa ble satt som standard for norsk honning. Norsk honning er så mye, mye bedre enn som så. 

Anonymkode: 573d1...4ce

  • Liker 2

Annonse

AnonymBruker
1 minutt siden, Arkana skrev:

Brasiliansk honning. Jeg liker at det er god smak på honningen og ikke bare søtt. 

Jeg tror vi fikk kjøpt argentinsk honning i blant når jeg var barn. Hvordan er den brasilianske? 

Stort sett synes jeg de tyktflytende og faste honningene har mye smak selv om de er milde, mens de flytende smaker bare søtt. 

Anonymkode: 573d1...4ce

5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg forsto vel også hva du mente, men syntes likevel det var på sin plass å gjøre et lite forsøk på folkeopplysning når Honningcentralens svar på Grandiosa ble satt som standard for norsk honning. Norsk honning er så mye, mye bedre enn som så. 

Anonymkode: 573d1...4ce

Jepp. Fint, det.  😀

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Jeg tror vi fikk kjøpt argentinsk honning i blant når jeg var barn. Hvordan er den brasilianske? 

Stort sett synes jeg de tyktflytende og faste honningene har mye smak selv om de er milde, mens de flytende smaker bare søtt. 

Anonymkode: 573d1...4ce

Argentinsk er også veldig bra. Jeg finner sjelden den brasilianske (hamstret litt da jeg oppdaget den i en dansk butikk sist sommer), men enkelte Meny-butikker har en argentisk som er veldig god. Akasiehonning og annen tyntflytende honning som bare er søte bruker jeg i f.eks. marinader, bakverk og slikt hvor jeg ikke vil ha så mye honningsmak, men likevel en annen sødme enn sukker eller sirup gir. 

  • Liker 1
Annonse
Gjest Den Lille Heksa

Jeg hadde faktisk tenkt å starte en tråd om honning, og så dukket denne tråden opp. Har av en eller annen grunn ikke spist honning på mange år, og fant så ut at jeg skulle prøve å finne "rå" honning, som skulle være så veldig sunt og godt. Jeg fant Kjartans honning på Coop, og syns den var utrolig god, og så skulle jeg handle på nærbutikken og fant bare Honningsentralens, kjøpte den økologiske varianten og tenkte den måtte da være bra nok selv om Honningsentralen skriver at det ikke er noe som heter "rå" honning på nettsidene sine (ergo varmer de den opp). Men neida! Syns ikke den smakte honning i det hele tatt, men mer som lys sirup? For en skuffelse! Heretter ser jeg kun etter småskalaprodusenter og at honningen ikke er oppvarmet til over 45C. Har en lokal honningprodusent her jeg bor, så skal sjekke ut den. Jeg bor et sted med veldig rik og spesiell flora, så den er sikkert spesiell :)

Men jeg syns Honningsentralen sin honning var bedre før...? Er det noe som har forandret seg eller er det bare det at jeg hadde smakt den andre....? Syns ikke den økologiske var noe kornete heller, bare helt glatt og homogen, som sirup.

Endret av Den Lille Heksa
AnonymBruker
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Sukker er sukker.

 

Hvilken honning er best i forhold til hva??

Anonymkode: 214f4...2c2

Best smak, naturligvis. Hva trodde du? Om jeg spør deg hvilken sjokolade som er best, for eksempel av disse to: Freia melkesjokolade eller Nidars Stratos. Hva tror du da jeg mener?

Anonymkode: 59d2d...457

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...