Gå til innhold

Muffins


Midnattsol

Anbefalte innlegg

Er det noen som har gode, lettvinte oppskrifter på muffins?? Klarer ikke helt de der "bak muffins på 1, 2, 3-pakkene".

Vil gjerne prøve sjokolademuffins (med sjokoladebiter) og kanskje noen med noe godt inni..syltetøy f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Her er noen oppskrifter. Særlig er blåbærmuffinsene kjempegode. De blir litt flate, men er kjempesaftige og holder i flere dager.

Sjokolademuffins

24 muffins

175 g smør

175 g sukker

1/2 plate kokesjokolade

2 ts kaffepulver i 1/2 dl vann

2 egg

175 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

3/4 dl melk

Sjokoladebiter

24 muffinsformer

I stekeovnen: 200 grader C, ca. 20 minutter

Rør smør og sukker til det er lyst. Smelt sjokoladen i kaffen, bland i litt mel og rør i halvvispede egg, melk og resten av melet med vaniljesukker og bakepulver. Fyll papirformene halvfulle og putt en sjokoladebit i hver form. Stek kakene.

Gulrotmuffins

4 egg

2 1/2 dl sukker

3 1/2 dl hvetemel

3 ts kanel

2 ts natron

1/2 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 dl olje

4 dl fint revne gulrøtter

100 g hakkede valnøtter

(kan sløyfes)

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter og valnøtter. Fordel røren i muffinsformer og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Og i tiden:

Blåbærmuffins

12 store muffins

2 egg

2 dl sukker

125 g smør

1 dl melk

3 dl hvetemel

1 ½ ts bakepulver

1 ts kardemomme

200 g frosne blåbær (evt. andre bær)

I stekeovnen: 190 °C, 20 – 25 minutter

Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken. Ha blandingen i eggedosisen. Bland det tørre og ha det i til slutt. Tilsett de frosne bærene, skal du ha noe til pynt trender du ekstra til det. Fordel røren i muffinsformer og stek dem. Avkjøles på rist.

Muffins med sjokoladebiter

(16 store muffins)

200 g smør

2 dl sukker

2 dl eggmasse eller 4 egg

5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 dl kefir/kulturmelk

125 g sjokolade i små biter

Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett eggmasse (egg) i flere porsjoner og rør den inn mellom speing. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk. Bland til slutt inn sjokoladebitene. Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter.

Bruker du mindre muffinsformer får du flere muffinser. Da tar det også litt kortere tid å steke dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj, så flott. Tusen takk skal du ha. Nå vet jeg om en som blir glad hvertfall, hvis jeg får det til da :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...