Midnattsol Skrevet 26. juli 2002 #1 Del Skrevet 26. juli 2002 Er det noen som har gode, lettvinte oppskrifter på muffins?? Klarer ikke helt de der "bak muffins på 1, 2, 3-pakkene". Vil gjerne prøve sjokolademuffins (med sjokoladebiter) og kanskje noen med noe godt inni..syltetøy f.eks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
liva Skrevet 26. juli 2002 #2 Del Skrevet 26. juli 2002 Her er noen oppskrifter. Særlig er blåbærmuffinsene kjempegode. De blir litt flate, men er kjempesaftige og holder i flere dager. Sjokolademuffins 24 muffins 175 g smør 175 g sukker 1/2 plate kokesjokolade 2 ts kaffepulver i 1/2 dl vann 2 egg 175 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 3/4 dl melk Sjokoladebiter 24 muffinsformer I stekeovnen: 200 grader C, ca. 20 minutter Rør smør og sukker til det er lyst. Smelt sjokoladen i kaffen, bland i litt mel og rør i halvvispede egg, melk og resten av melet med vaniljesukker og bakepulver. Fyll papirformene halvfulle og putt en sjokoladebit i hver form. Stek kakene. Gulrotmuffins 4 egg 2 1/2 dl sukker 3 1/2 dl hvetemel 3 ts kanel 2 ts natron 1/2 ts salt 1 ts vaniljesukker 1 dl olje 4 dl fint revne gulrøtter 100 g hakkede valnøtter (kan sløyfes) Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter og valnøtter. Fordel røren i muffinsformer og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist. Og i tiden: Blåbærmuffins 12 store muffins 2 egg 2 dl sukker 125 g smør 1 dl melk 3 dl hvetemel 1 ½ ts bakepulver 1 ts kardemomme 200 g frosne blåbær (evt. andre bær) I stekeovnen: 190 °C, 20 – 25 minutter Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken. Ha blandingen i eggedosisen. Bland det tørre og ha det i til slutt. Tilsett de frosne bærene, skal du ha noe til pynt trender du ekstra til det. Fordel røren i muffinsformer og stek dem. Avkjøles på rist. Muffins med sjokoladebiter (16 store muffins) 200 g smør 2 dl sukker 2 dl eggmasse eller 4 egg 5 dl hvetemel 2 ts bakepulver 2 dl kefir/kulturmelk 125 g sjokolade i små biter Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett eggmasse (egg) i flere porsjoner og rør den inn mellom speing. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk. Bland til slutt inn sjokoladebitene. Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter. Bruker du mindre muffinsformer får du flere muffinser. Da tar det også litt kortere tid å steke dem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Midnattsol Skrevet 26. juli 2002 Forfatter #3 Del Skrevet 26. juli 2002 Oj, så flott. Tusen takk skal du ha. Nå vet jeg om en som blir glad hvertfall, hvis jeg får det til da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå