Gå til innhold

Hvordan koker jeg ris?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)
2 minutter siden, Smash00 skrev:

Det der er for stress.

Kan jeg ikke gjøre sånn her. Koke opp vann, og vente til vannet koker. Så heller jeg opp i risen sammen med det kokne vannet og rører rundt risen i ca 10 min?

 
 

Har du tenkt å spise risottoris som vanlig ris? Da vil jeg heller anbefale at du stikker ned på en matbutikk og kjøper deg noe basmatiris istedet. 

Å spise slik ris som vanlig ris vil bli veldig tungt, seigt og fullstendig uten smak, men du kan jo prøve og oppdatere oss. 

Men ja, på vanlig ris kan du gjøre det slik. 2dl ris -> 4dl vann. (En halv kopp ris mot 1 1/2 kopp vann) 

Endret av dillyduzit
  • Liker 3
Skrevet
1 minutt siden, dillyduzit skrev:

Har du tenkt å spise risottoris som vanlig ris? Da vil jeg heller anbefale at du stikker ned på en matbutikk og kjøper deg noe basmatiris istedet. 

Å spise slik ris som vanlig ris vil bli veldig tungt, seigt og fullstendig uten smak, men du kan jo prøve og oppdatere oss. 

Men ja, på vanlig ris kan du gjøre det slik. 2dl ris -> 4dl vann. (En halv kopp ris mot 1 1/2 kopp vann) 

Ja, tenker å spise som vanlig ris.

Må spise 3k kcal om dagen. Så har kylling og har bare risottoris i huset.

Skrevet
Akkurat nå, Smash00 skrev:

Ja, tenker å spise som vanlig ris.

Må spise 3k kcal om dagen. Så har kylling og har bare risottoris i huset.

 

Fres risen litt ført i en panne før du tilsetter litt vann (dobbel menge vann mot ris) og popp oppi en buljong om du har. Da smaker det veldig mye bedre, og du får mer ut av risen som et måltid. 

  • Liker 1
Skrevet
3 minutter siden, dillyduzit skrev:

Fres risen litt ført i en panne før du tilsetter litt vann (dobbel menge vann mot ris) og popp oppi en buljong om du har. Da smaker det veldig mye bedre, og du får mer ut av risen som et måltid. 

Har sånn hønsebuljong hjemme.

Men når skal jeg frese risen da? Og skal jeg bare kaste den buljongen inni den kaserolla med ris imens den koker?

Skrevet (endret)
39 minutter siden, Smash00 skrev:

Har sånn hønsebuljong hjemme.

Men når skal jeg frese risen da? Og skal jeg bare kaste den buljongen inni den kaserolla med ris imens den koker?

 
 

Fres risen med litt olje, når du hører det poppe så tilsetter du ca 4dl vann, til vannet (som nå er i pannen eller gryten) tilsetter du litt buljong. Vent ca 20 min og pass på at det ikke koker seg for tørt (da tilsetter du mer vann). 

Du freser risen når pannen er varm med olje. 

Spis. 

Endret av dillyduzit
Skrevet

Dobbelt så mye vann som ris + en klype salt.  Når det koker skrus varmen ned på 2-3 og ha på lokk. Kok til risen er tørr.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Risottoris egner seg ikke til å koke på samme måte som middagsris.

Anonymkode: 072d6...ed5

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Vanlig ris; Jasmin, middagsris, basmati osv:

Vann, en god klype salt, kok opp.

Ha i ris til vannet dekker litt av toppen på risen. 

Demp platen til svak varme, fra 1-6 har jeg min plate på 2. Ha på lokk. På den varmen trekker risen, den koker ikke. IKKE RØR i risen før den er ferdig. Test at kornene er myke ved å spise en teskje fra toppen. Tar ca rundt 20 minutter med en 2 liters kasserolle, men tiden er avhengig av størrelse på kasserollen og mengde brukt. 

Anonymkode: 06293...5b6

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Vanlig ris; Jasmin, middagsris, basmati osv:

Vann, en god klype salt, kok opp.

Ha i ris til vannet dekker litt av toppen på risen. 

Demp platen til svak varme, fra 1-6 har jeg min plate på 2. Ha på lokk. På den varmen trekker risen, den koker ikke. IKKE RØR i risen før den er ferdig. Test at kornene er myke ved å spise en teskje fra toppen. Tar ca rundt 20 minutter med en 2 liters kasserolle, men tiden er avhengig av størrelse på kasserollen og mengde brukt. 

Anonymkode: 06293...5b6

Men TS har ikke vanlig ris. Han har risottoris og den kan ikke kokes på samme måte eller brukes som vanlig middagsris. 

Anonymkode: 072d6...ed5

AnonymBruker
Skrevet
34 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Men TS har ikke vanlig ris. Han har risottoris og den kan ikke kokes på samme måte eller brukes som vanlig middagsris. 

Anonymkode: 072d6...ed5

Da må jeg komme til kort, vet ikke hvordan risottoris skal tilberedes. Men nå vet TS og ihvertfall hvordan man skal koke vanlig ris, om deg skulle skorte på den kunnskapen også.

Anonymkode: 06293...5b6

Gjest Overrasket
Skrevet (endret)

Det er bare en måte å lage risotto på. Brun litt løk, tilsett ris og fres, tilsett litt vin og kok det inn, tilsett kraft i små porsjoner under masse røring, tilsett ost, tilsett safran, rør godt, og server. Det tar vel 45 minutter fra man tilsetter den første øsen med kraft til konsistensen er korrekt. 

Endret av Overrasket
AnonymBruker
Skrevet
40 minutter siden, Overrasket skrev:

Det er bare en måte å lage risotto på. Brun litt løk, tilsett ris og fres, tilsett litt vin og kok det inn, tilsett kraft i små porsjoner under masse røring, tilsett ost, tilsett safran, rør godt, og server. Det tar vel 45 minutter fra man tilsetter den første øsen med kraft til konsistensen er korrekt. 

45 minutter? :hakeslepp: Det må da bli bare graut? De fleste oppskriftene jeg har sett sier omtrent 18-20 minutter. I følge denne siden er det 18-20 min. for arborio, 12-14 for carnaroli og "kortere koketid enn arborio" for vialone nano. Jeg har brukt mest arborio fordi det er det jeg oftest får tak i, og ligger nok i øvre skikt av koketiden selv, men jeg kan ikke forestille meg at det er noe som helst struktur igjen i risen etter 45 minutter. 

Anonymkode: 43a4f...844

  • Liker 1
Skrevet (endret)

150ml ris og 225 ml vann,koker opp vannet uten ris ,har i risen og sett på lav varme i ca 17 min (jasmin ris) så lar du den hvile bort fra plata.

Endret av lovedrug
Gjest Hold the door
Skrevet (endret)

-

Endret av Hold the door
AnonymBruker
Skrevet
13 minutter siden, lovedrug skrev:

150dl ris og 225 dl vann,koker opp vannet uten ris ,har i risen og sett på lav varme i ca 17 min (jasmin ris) så lar du den hvile bort fra plata.

Ja, da blir det jo garantert rester hele året også. :fnise:

Anonymkode: 072d6...ed5

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, lovedrug skrev:

150dl ris og 225 dl vann,koker opp vannet uten ris ,har i risen og sett på lav varme i ca 17 min (jasmin ris) så lar du den hvile bort fra plata.

Jeg tror nok du mener 150 ml ris og 225 ml vann (som tilsvarer 1,5 dl ris og 2,25 dl vann), i alle fall om du snakker om én porsjon. Det du har beskrevet tilsvarer 15 liter ris og 22,5 liter vann. 

Anonymkode: 43a4f...844

Skrevet
19 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jeg tror nok du mener 150 ml ris og 225 ml vann (som tilsvarer 1,5 dl ris og 2,25 dl vann), i alle fall om du snakker om én porsjon. Det du har beskrevet tilsvarer 15 liter ris og 22,5 liter vann. 

Anonymkode: 43a4f...844

ja jeg skreiv nok feil :P ml selfølgellig: )

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...