Saijo Skrevet 1. januar 2017 #1 Del Skrevet 1. januar 2017 Hei! Jeg og min samboer skal etterhvert begynner studere; fysioterapi for min del og medisin for samboer sin del. I den forbindelse vil vi være litt på forskudd med anatomien da vi har hørt at det kan være greit å ha et forsprang på. Grunnen til at jeg skriver her er følgende; 1) ønsker tips til anatomisk atlas (helst ett begge kan bruke men om vi må ha forskjellige er ikke det krise) 2) må vi lære oss de norske terminologiene eller holder det med engelsk og latin? 3) har dere andre tips? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. januar 2017 #2 Del Skrevet 1. januar 2017 Hvis du har tenkt å kommunisere med pasienten så må du jo kunne snakke et språk pasienten forstår, altså norsk, men er du en av de som syns det er mindre viktig så klarer du deg lenge med latin. Anonymkode: 50118...4b6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
coracoideus Skrevet 1. januar 2017 #3 Del Skrevet 1. januar 2017 Jeg likte Thieme atlas og en dansk "Anatomisk billedordbog" eller noe sånt. Ellers er det mange fine nettsteder dere kan sjekke ut. Må nok lære både norsk, engelsk og latinsk navn ja. Men det kommer etterhvert:) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. januar 2017 #4 Del Skrevet 1. januar 2017 Er medisinstudent. Synes Thieme-atlasene har kjempefine bilder. I tillegg brukte jeg også Grays anatomi-boka, der det står litt mer tekst. Grays har også en oppgavebok, men den brukte jeg ikke. Anonymkode: 688d4...b7e 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2017 #5 Del Skrevet 2. januar 2017 Thieme er godt representert blant medisinstudenter. De fleste jeg kjenner har trebindsutgaver, noe som er mest praktisk etter min mening. Jeg er også en stor fan av "Anatomiens navne". Denne er helt super å bruke når man skal begynne å lære seg latin. Det oversetter latinske ord til danske. Ved å vite hva det latinske navnet betyr er det dermed lettere å huske, samt resonnere seg frem til hva andre strukturer heter. Ellers er det svært mange som har god nytte av appen "Essential Anatomy". De fleste bruker den på PC, men noen har den på iPad/telefon. Av videoer fikk jeg god nytte av Acland. Dette er veiledningsvideoer på ekte preparater. For deg som privatperson vil det koste noe, men gjennom hvertfall NTNU får man gratis tilgang. Jeg kan ikke noe særlig norske termer, og strengt tatt eksisterer de vel heller ikke for hoveddelen av anatomien. De strukturene du skal kunne på norsk blir omtalt på denne måten i undervisningen. Jeg har ikke gått inn for å lære noe på norsk, og hva gjelder engelsk-latin er dette noe du absolutt ikke trenger å lese på da det ikke brukes i Norge. Anonymkode: ed32d...e38 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2017 #6 Del Skrevet 4. januar 2017 På 2.1.2017 den 13.10, AnonymBruker skrev: Jeg kan ikke noe særlig norske termer, og strengt tatt eksisterer de vel heller ikke for hoveddelen av anatomien. De strukturene du skal kunne på norsk blir omtalt på denne måten i undervisningen. Jeg har ikke gått inn for å lære noe på norsk, og hva gjelder engelsk-latin er dette noe du absolutt ikke trenger å lese på da det ikke brukes i Norge. Anonymkode: ed32d...e38 Så norske termer kan du ikke, og engelsk-latin brukes ikke...Hvilket språk kan du de anatomiske begrepene på da? Anonymkode: d9fc2...b34 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingvilddd Skrevet 4. januar 2017 #7 Del Skrevet 4. januar 2017 Jeg studerer fysioterapi, og hadde anatomi-eksamen nå rett før jul. Vil absolutt anbefale Atlas of Anatomy, av Gilroy (Thieme Medical Publishers, 2009) som atlas. Jeg brukte det slavisk hele tiden, både for å se på bilder og lære utspring/feste/innervasjon/funksjon på muskler. Det er utrolig gode illustrasjoner av både bein, muskler, ligamenter og nerver, samt oversikter over eksakte utspring og fester. Har virkelig et elsk-hat-forhold til det atlaset, og kommer aldri til å selge det Jeg kunne en del terminologier på norsk fra før, da jeg tok PT-utdannelse på forhånd. Der lærte vi både norske og latinske navn på de mest sentrale bein og muskler. Men da jeg leste til anatomi for fysioterapi brukte jeg kun latinske ord, og kunne dermed norske ord på kun de mest sentrale strukturene i kroppen. Til pasienten bruker man jo gjerne kun begreper som "lårbein, bekken, setemuskler, ryggrad" etc., og dette er vel norske begreper som de fleste kan uten å måtte pugge seg til dem. Derfor ville jeg fokusert på det latinske om jeg var deg, så lærer du nok også automatisk det norske som er relevant Bare spør hvis du lurer på noe mer! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. januar 2017 #8 Del Skrevet 5. januar 2017 17 timer siden, AnonymBruker skrev: Så norske termer kan du ikke, og engelsk-latin brukes ikke...Hvilket språk kan du de anatomiske begrepene på da? Anonymkode: d9fc2...b34 Latin. Anonymkode: ed32d...e38 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saijo Skrevet 5. januar 2017 Forfatter #9 Del Skrevet 5. januar 2017 På 4.1.2017 den 13.08, Ingvilddd skrev: Jeg studerer fysioterapi, og hadde anatomi-eksamen nå rett før jul. Vil absolutt anbefale Atlas of Anatomy, av Gilroy (Thieme Medical Publishers, 2009) som atlas. Jeg brukte det slavisk hele tiden, både for å se på bilder og lære utspring/feste/innervasjon/funksjon på muskler. Det er utrolig gode illustrasjoner av både bein, muskler, ligamenter og nerver, samt oversikter over eksakte utspring og fester. Har virkelig et elsk-hat-forhold til det atlaset, og kommer aldri til å selge det Jeg kunne en del terminologier på norsk fra før, da jeg tok PT-utdannelse på forhånd. Der lærte vi både norske og latinske navn på de mest sentrale bein og muskler. Men da jeg leste til anatomi for fysioterapi brukte jeg kun latinske ord, og kunne dermed norske ord på kun de mest sentrale strukturene i kroppen. Til pasienten bruker man jo gjerne kun begreper som "lårbein, bekken, setemuskler, ryggrad" etc., og dette er vel norske begreper som de fleste kan uten å måtte pugge seg til dem. Derfor ville jeg fokusert på det latinske om jeg var deg, så lærer du nok også automatisk det norske som er relevant Bare spør hvis du lurer på noe mer! Tusen takk, dette var kjempenyttig!!! Hvordan er det med uniform i studietiden? Har dere lov til å kjøpe "hva som helst", eller er det en egen for studiet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingvilddd Skrevet 5. januar 2017 #10 Del Skrevet 5. januar 2017 2 minutter siden, Saijo skrev: Tusen takk, dette var kjempenyttig!!! Hvordan er det med uniform i studietiden? Har dere lov til å kjøpe "hva som helst", eller er det en egen for studiet? Mener du det vi kaller ferdighetstøy, som brukes under ferdighetstimer i undervisningen og på noen av praksisstedene? Hos oss er det påkrevd trøye, bukse, navneskilt og innesko, men akkurat hvilken type vi kjøper (modell, farge osv.) er valgfritt 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. januar 2017 #11 Del Skrevet 5. januar 2017 På Wednesday, January 04, 2017 den 12.08, Ingvilddd skrev: Jeg studerer fysioterapi, og hadde anatomi-eksamen nå rett før jul. Vil absolutt anbefale Atlas of Anatomy, av Gilroy (Thieme Medical Publishers, 2009) som atlas. Jeg brukte det slavisk hele tiden, både for å se på bilder og lære utspring/feste/innervasjon/funksjon på muskler. Det er utrolig gode illustrasjoner av både bein, muskler, ligamenter og nerver, samt oversikter over eksakte utspring og fester. Har virkelig et elsk-hat-forhold til det atlaset, og kommer aldri til å selge det Jeg kunne en del terminologier på norsk fra før, da jeg tok PT-utdannelse på forhånd. Der lærte vi både norske og latinske navn på de mest sentrale bein og muskler. Men da jeg leste til anatomi for fysioterapi brukte jeg kun latinske ord, og kunne dermed norske ord på kun de mest sentrale strukturene i kroppen. Til pasienten bruker man jo gjerne kun begreper som "lårbein, bekken, setemuskler, ryggrad" etc., og dette er vel norske begreper som de fleste kan uten å måtte pugge seg til dem. Derfor ville jeg fokusert på det latinske om jeg var deg, så lærer du nok også automatisk det norske som er relevant Bare spør hvis du lurer på noe mer! Når du skal skrive til fastlege/sykehus hvilket språk bruker du da? Fikk kopi fra min fysioterapi som var sendt, og var forståelig for meg. Derfor jeg spør. Anonymkode: 0f5f6...b8e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingvilddd Skrevet 5. januar 2017 #12 Del Skrevet 5. januar 2017 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: Når du skal skrive til fastlege/sykehus hvilket språk bruker du da? Fikk kopi fra min fysioterapi som var sendt, og var forståelig for meg. Derfor jeg spør. Anonymkode: 0f5f6...b8e Hva mener du? Til eksamen må man kunne alt på latinsk. Vi bruker også latinsk i undervisningen, siden vi skulle ha "latin-fokus" da vi måtte kunne det til eksamen. Til vanlig i arbeidslivet vil jeg tro det er vanlig å bruke norske begreper, eller eventuelt latinske begreper der det nesten ikke finnes et norsk begrep (altså at det latinske navnet også er det "norske"). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saijo Skrevet 5. januar 2017 Forfatter #13 Del Skrevet 5. januar 2017 46 minutter siden, Ingvilddd skrev: Mener du det vi kaller ferdighetstøy, som brukes under ferdighetstimer i undervisningen og på noen av praksisstedene? Hos oss er det påkrevd trøye, bukse, navneskilt og innesko, men akkurat hvilken type vi kjøper (modell, farge osv.) er valgfritt Det var det jeg tenkte på ja Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingvilddd Skrevet 5. januar 2017 #14 Del Skrevet 5. januar 2017 17 minutter siden, Saijo skrev: Det var det jeg tenkte på ja Der jeg studerer er det valgfritt, så lenge man har trøye, bukse, sko og navneskilt Men det kan jo være at noen praksissteder krever spesielt antrekk, det vet jeg ikke. Da får du ofte låne der også, men det er vel noe dere får beskjed om underveis Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå