Gå til innhold

Hjelp til langtidsstekt ribbe.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg lager ribbe i dag og siden jeg hadde tynnribbe skulle jeg prøve meg på NRKs langtidsstekte ribbe. Jeg begynte med den dampingen med vann i og svoren ned og temperaturen økte helt perfekt til 70 grader. Så senket jeg til 90, snudde ribba og nå skal den altså steke videre i fire timer til temperaturen er 85 grader. Vel, tre av de fire timene har gått og kjernetemperaturen har gått NED til 65. Hva skjer? Jeg har tatt ut ribba og flyttet på steketermometeret to ganger uten at det endrer noe som helst. Hjelp, hva skal jeg gjøre? Når vet jeg om ribba er ferdig?

Anonymkode: 71159...e5f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

La den steke lengre, eller skru opp temperaturen. 

Anonymkode: c0496...0d3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg steker i 10 timer på 80 grader. Svor opp hele tiden. Vann i langpannen. Ikke noe over. Tar ut, hever temp til 250 grader og setter inn i ca 30 minutter (man må følge med), svoren opp nå også. Skal hvile i 15-20 min etterpå. Dette har blitt perfekt hver gang jeg har gjort det. Svoren blir som baconcrisp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg stekte en liten tynnribbe på 90 grader varmluft i ca 7 timer. Svoren opp hele tiden, og litt vann i langpanne, ikke noe folie e.l. Svoren ble sprø på et par minutter under grillen på maks varme. Beste ribba jeg noen gang har smakt.

Endret av SweetM
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...