AnonymBruker Skrevet 29. desember 2016 #1 Skrevet 29. desember 2016 Hvordan kan jeg være helt sikker på at all alkoholen er fordampet bort når jeg lager saus med vin i? Får besøk av en alkoholavhengig som bruker antabus, og jeg vil helst ikke at han skal bli syk nyttårsaften. Anonymkode: 46efc...59e
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2016 #2 Skrevet 30. desember 2016 Da finner du en annen saus enn rødvinssaus å servere, helt uten muligheter for rester av alkohol. Anonymkode: 8fadb...568 4
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2016 #3 Skrevet 30. desember 2016 Lag noe annet. Smaken kan i seg selv være en trigger. Anonymkode: ccebe...855 1
Puny Skrevet 30. desember 2016 #4 Skrevet 30. desember 2016 Bruk en erstatning, rødvinseddik eller alkoholfri vin..
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2016 #5 Skrevet 30. desember 2016 Hvis sausen holder 100 grader er den alkoholfri. Alt annet er fysisk umulig. Anonymkode: 51abd...a11 2
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2016 #6 Skrevet 30. desember 2016 Alkohol har lavere kokepunkt enn vann, på 78, 4 grader. Varmer du sausen bare over det, fordamper alkoholen. Anonymkode: ab6af...86e 2
ajarRun Skrevet 30. desember 2016 #7 Skrevet 30. desember 2016 44 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hvis sausen holder 100 grader er den alkoholfri. Alt annet er fysisk umulig. Anonymkode: 51abd...a11 Hvordan får du den til å holde hundre grader da? Den vil jo begynne å koke lenge før den når hundre hvis alkoholprosenten er høy nok. 33 minutter siden, AnonymBruker skrev: Alkohol har lavere kokepunkt enn vann, på 78, 4 grader. Varmer du sausen bare over det, fordamper alkoholen. Anonymkode: ab6af...86e Ikke umiddelbart. Sitat Preparation Method Percent Retained alcohol added to boiling liquid & removed from heat 85% alcohol flamed 75% no heat, stored overnight 70% baked, 25 minutes, alcohol not stirred into mixture 45% Baked/simmered dishes with alcohol stirred into mixture: 15 minutes cooking time 40% 30 minutes cooking time 35% 1 hour cooking time 25% 1.5 hours cooking time 20% 2 hours cooking time 10% 2.5 hours cooking time 5% Kilde: USDA via ABOUT.com Dette er ganske greie rettningslinjer, men som du ser, det er alltid litt alkohol. Og antabus funker vel selv på veldig veldig små mengder? Jeg ville heller brukt alkoholfritt eller rødvinsessens eller hva faen det heter. Hadde ikke puttet eddik i sausen, eddik smaker dritt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå