Gå til innhold

Oppskrift myke julemenn/kakemenn (hvite) - HJELP!


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Noen som har en god oppskrift på kakemenn/julemenn som ikke blir harde? Har hørt at de blir veldig gode om en bruker kefir...................håper noen av dere har GOD oppskrift!

På forhånd takk!

Stine

Skrevet

Hvite kakemenn

100 g smeltet smør

3 dl sukker

2 dl melk

1 ts hornsalt

1 liter hvetemel

Rør sammen alt, dekk med plast og la stå i kjøleskap over natten. Kjevle ut til ca ½ cm tykkelse. Trykk ut griser (eller andre ønskede former) og sett på stekebrett. Stek ved 175 grader i ca 7 minutter. De skal ikke bli gylne. Pynt med rosa glasur.

Disse er veldig gode, men ikke stek dem for mye, da blir de fort harde.

Gjest Anonymous
Skrevet

Søkte litt på nettet og fant en oppskrift

som nevner kefir. Da den direkte lenken til

tråden (på dinbaby.com) så kopierer jeg det jeg

fant her. Det er svar nummer 2 som

nevner kefir.

--------- Spørsmål ----------------------------

Noen her fra sørlandet eller andre steder som

spiser kakemenn til jul. Oppskrift ønskes!

Hallo! Håper dere gidder å skrive deres oppskrift

her + sånn ca hvordan de blir/smaker. Er ute etter

en god oppskrift som smaker likt de man kjøper i

butikk (kommer fra Kvinsedal på sørlandet). Fikk en

oppskrift fra en venninne som kommer fra

Sunnmøre en plass, de var ikke gode!

Klem fra lille meg

--------- Svar 1 ----------------------------

Hei lille deg!!

Er riktignok fra sørvestlandet, men har oppskrift på

nydelige kakemenn! (synes jeg iallefall)

Stor oppskrift:

1 kg hvetemel

1/2 kg sukker

1/4 kg margarin

2 dl melk

2 ts hornsalt

4 egg

Smør og suker røres hvitt. De andre ingrediensene

blandes i. Rull ut og stikk ut figurer. Stekes på 170

grader til de er gyldne.

Disse er kjempegode!!!

--------- Svar 2 ----------------------------

Her er mine kakemenn

100 g smør

3 dl sukker

1 l mel (ikke alt på en gang!)

1 ts hornsalt

2 dl kefir

Stekes på 200 grader, midt i ovnen i 6-8 minutter.

Kjevle til ca en halv cm deig. Pass på så

kakemennene ikke blir brune oppå, da blir de

harde! De skal IKKE stekes for mye...

Jeg syns disse er kjempegode, og spiser de hver

jul! Lykke til!

Skrevet

Kakemenn (julemanna) fra Sunnmøre er gode - så det så!

Smelt 180 g smør og tøm det i en kald bolle, bland i 250 g sukker og 1,5 dl vann. Rør i 4 ts. hornsalt, deretter mel til passende deig (ikke klissete). Kjevl ut til 3 - 4 mm, stikk ut figurer og stek dem på 200 grader i 7 min. Følg med så de ikke blir brune.

Dekoreres med konditorfarge.

Skrevet

Dette er en bakeroppskrift som gir deilige, myke julemanna (kakemenn):

750 gram sukker

5 dl melk

25 gr hornsalt

1.3 kilo mel

Rør ut sukkeret i melken (du trenger ikke varme den først, går like greit med kald melk). Sikt i mel og hornsalt i røren. De stekes på 250 grader i ca 10 minutter (se an tid og temperatur etter egen ovn!)

NB: Ikke bruk mer mel enn oppgitt i deigen. Den skal være løs. Du bruker i stedet mer mel når du ruller og stikker ut deigen.

Pass på at du ikke ruller deigen for tynn, for da kan de bli sprø i stedet for myke. Men dette passer du til etterhvert.

  • 8 år senere...
Gjest Jens inge branda
Skrevet

Noen som har en god oppskrift på kakemenn/julemenn som ikke blir harde? Har hørt at de blir veldig gode om en bruker kefir...................håper noen av dere har GOD oppskrift!

På forhånd takk!

Stine

Gjest Jens inge branda
Skrevet

Julemenn en halv liter vatn og 250 gram med smør kokes og avkjøles 750 gram med sukker 1kg hvetemel og 25 gram med hjortetakksalt blandes godt sammen i en bolle før du har den avkjølte blandinga med smør og vatn opp i bollen og rører godt om, det blir best om du sper på litt mer mel slik at deiga ikkje klistrer ,jeg bruker så og sette den til kjøling i kjøleskapet til dagen etter for da blir ho litt fastere og lettere og kjevle ut steikes ved 175grader i 10-12 min eløer rett før dei begynner å bli brune og desse julemenn blir sprø og smelter på tungen og veldig gode :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...