Gå til innhold

Smøre inn jernpanne


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Har fått meg en jernpanne, med trehåndtak. Har funnet tips om å smøre inn med olje og så sette den i ovnen en timestid. Men dette regner jeg ikke med er så lurt når den har håndtak av tre (kan ikke tas av).

Hvilke andre måter kan jeg smøre den inn på?

Aldri hatt noen gryter eller panner av jern før, så er helt grønn på dette :fnise:

 

Anonymkode: 30dd0...85c

Skrevet

Tja... trehåndtak.

Da bør du vel "brenne den inn" med olje på plata, da. ☺

Er det jeg har gjort/gjør med nytt støpejernsutstyr.

Skrevet
Akkurat nå, Jerry Lee skrev:

Tja... trehåndtak.

Da bør du vel "brenne den inn" med olje på plata, da. ☺

Er det jeg har gjort/gjør med nytt støpejernsutstyr.

Okey. Vil ikke det ryke noe voldsomt? :/

Jeg har forresten en olje som er blanding av raps og solsikke. Kan dette brukes?

Anonymkode: 30dd0...85c

Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Okey. Vil ikke det ryke noe voldsomt? :/

Jeg har forresten en olje som er blanding av raps og solsikke. Kan dette brukes?

Anonymkode: 30dd0...85c

Ryker litt. Men mindre enn jeg trodde. Sett opp vinduene.

- Ja, olje er olje. ☺

Skrevet

Hei. Vær litt obs på at flere av de nyeste støpejernsgrytene/-pannene ikke skal "brennes inn", fordi de ofte har en emaljeglasur som de gamle støpejernsproduktene ikke hadde. Innbrenning vil da kunne føre til at oljen setter seg og blir harsk. Har du esken/emballasjen panna kom i? Det kan godt hende det står noe på den.

Skrevet
Akkurat nå, DobbelX skrev:

Hei. Vær litt obs på at flere av de nyeste støpejernsgrytene/-pannene ikke skal "brennes inn", fordi de ofte har en emaljeglasur som de gamle støpejernsproduktene ikke hadde. Innbrenning vil da kunne føre til at oljen setter seg og blir harsk. Har du esken/emballasjen panna kom i? Det kan godt hende det står noe på den.

Det har du nok rett i.

Trudde det var snakk om "gammeldags" støpejern, og svarte deretter. ☺

Skrevet

Takk for svar alle sammen! Skal sjekke lappen som hang på :)

Anonymkode: 30dd0...85c

Skrevet

Jeg har to stekepanner i støpejern, og også stor og liten gryte i samme.  Smører dem inn i soyaolje i blant.  Det er det hele.  Oljen trekker inn i godset, og sørger for at det ikke sprekker.  Har hatt mine i 40 år, og de er like fine. 

 

Skrevet

Bor du i et moderne hus med sprinkelanlegg og sentral brannvarsler, vær obs ommdu skal brenne inn på plate. Røyk og os kan utløse brannvarslerne..

Anonymkode: 61383...629

Skrevet

Når jeg brant inn min gjorde jeg det sånn:

Smør inn med olje, tørk bort med papir, sett på plate til det ryker, skru av.

Gjenta.

Eventuelt kan du bare steke bacon i den, har samme funksjon. Bonusen er at du får bacon.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...