Gjest Teletubbien Skrevet 1. desember 2004 #1 Skrevet 1. desember 2004 That is the question Seriøst, jeg har bakt marvposteier i dag, for aller første gang - de ble faktisk ganske ålreite MEN- Skal marvposteier i kakeboks, eller skal de helst fryses?????? Hulemannen sier de ikke kan noen av delene, men at de må spises opp med en gang
Gjest Espera Skrevet 2. desember 2004 #2 Skrevet 2. desember 2004 Aldri lagd marvposteier selv, men mamma har alltid oppbevart dem i tett kakeboks. Mulig det gå an å fryse dem og assa, men går heeelt fint i kakeboks. Så lenge de varer
Gjest Anonymous Skrevet 2. desember 2004 #3 Skrevet 2. desember 2004 Seriøst, jeg har bakt marvposteier i dag, for aller første gang - de ble faktisk ganske ålreite MEN- Skal marvposteier i kakeboks, eller skal de helst fryses?????? Sklir litt vekk fra temaet under, men jeg vil tro at de kan fryses. Prøv med en kake over et par dager og sett resten kjølig imellomtiden. Er dette slike kaker med en "hard" kant og med et slags fyll oppi? Jeg har sett og spist dem når de har vært laget i sandkakeformer. Gidder du å dele oppskriften, steketemperatur, steketid ol med meg (oss)?
Gjest Teletubbien Skrevet 2. desember 2004 #4 Skrevet 2. desember 2004 Når en pepperkake-baker baker pepperkake Nuvel, til poenget her Marvposteier er ganske riktig disse sandkakene med mandelmassefyll Jeg bakte marvposteier for første gang i år. Har funnet flere oppskrifter, men dette er den enkleste - og den ble god MARVPOSTEIER: 30-40 kaker 250 g hvetemel 200 g smør 3 ss sukker 1 eggeplomme 3 ss kaldt vann FYLL: 150 malte mandler 200 g melis 4 eggehviter - Smuldre romtemperert smør i melet og tilsett sukkeret. Elt deigen lett sammen med eggeplommen og vannet. Sett deigen i kjøleskapet. Lag fyllet; bland mandler, melis og stivpiskede eggehviter. Kjevle deigen ut til en 1/2 cm tykk leiv. Sett smurte sandkakeformer (metall) utover deigen og trykk til. Snu formene og klem deigen godt ut i formene. Legg ca 1 barneskje fyll i hver form. Stek kakene midt i ovnen ved ca 200 grader i ca 20 minutter. La kakene avkjøle litt i formen før du tar de ut. TIPS: Spray formfett i formene og bruk en pensel til å smøre de godt= kakene kommer ut av formene kjempelett!!! TIPS2: Kjøp NOK sandkakeformer - du vil ikke bli stående og vente i 20 minutter + avkjølingstid + vaske formen og smøre de på ny - FØR du kan putte oppi resten av deigen!!! Fyllet er ikke noe tess når det blir stående så lenge LYKKE TIL - Hulemannen min ELSKET kakene
Gjest Anonymous Skrevet 2. desember 2004 #5 Skrevet 2. desember 2004 Takker så mye. Jeg skal prøve dette. Jeg lager valigvis sandkaker som faller av seg selv ut av formene (uten smøring), men jeg skal prøve denne litt mer krevende varianten i tillegg iår. Har bare 25 former så jeg tenker jeg kjøper et sett med former til.
Gjest Anonymous Skrevet 3. desember 2004 #6 Skrevet 3. desember 2004 Frys dem! Når man kjøper marvposteier i butikken er de frosne(og kjempegode).
diddi Skrevet 3. desember 2004 #7 Skrevet 3. desember 2004 Jeg forsøkte å fryse mine i fjor. Det var ikke vellykket. (Men nå smakte jeg ikke på dem først, så det kan jo være andre årsaker.....)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå