Gå til innhold

Å fryse eller ikke fryse


Anbefalte innlegg

Gjest Teletubbien
Skrevet

That is the question :ler:

Seriøst, jeg har bakt marvposteier i dag, for aller første gang - de ble faktisk ganske ålreite :wink:

MEN- Skal marvposteier i kakeboks, eller skal de helst fryses??????

Hulemannen sier de ikke kan noen av delene, men at de må spises opp med en gang :ler:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Aldri lagd marvposteier selv, men mamma har alltid oppbevart dem i tett kakeboks. Mulig det gå an å fryse dem og assa, men går heeelt fint i kakeboks. Så lenge de varer :sjarmor:

Gjest Anonymous
Skrevet
Seriøst, jeg har bakt marvposteier i dag, for aller første gang - de ble faktisk ganske ålreite :wink:

MEN- Skal marvposteier i kakeboks, eller skal de helst fryses??????

Sklir litt vekk fra temaet under, men jeg vil tro at

de kan fryses. Prøv med en kake over et par

dager og sett resten kjølig imellomtiden.

Er dette slike kaker med en "hard" kant og med

et slags fyll oppi? Jeg har sett og spist dem når

de har vært laget i sandkakeformer. Gidder du å

dele oppskriften, steketemperatur, steketid ol

med meg (oss)?

Gjest Teletubbien
Skrevet

Når en pepperkake-baker baker pepperkake :digge:

Nuvel, til poenget her :ler:

Marvposteier er ganske riktig disse sandkakene med mandelmassefyll :wink: Jeg bakte marvposteier for første gang i år. Har funnet flere oppskrifter, men dette er den enkleste - og den ble god :sikle:

MARVPOSTEIER: 30-40 kaker

250 g hvetemel

200 g smør

3 ss sukker

1 eggeplomme

3 ss kaldt vann

FYLL:

150 malte mandler

200 g melis

4 eggehviter

- Smuldre romtemperert smør i melet og tilsett sukkeret. Elt deigen lett sammen med eggeplommen og vannet.

Sett deigen i kjøleskapet.

Lag fyllet; bland mandler, melis og stivpiskede eggehviter.

Kjevle deigen ut til en 1/2 cm tykk leiv. Sett smurte sandkakeformer (metall) utover deigen og trykk til. Snu formene og klem deigen godt ut i formene. Legg ca 1 barneskje fyll i hver form.

Stek kakene midt i ovnen ved ca 200 grader i ca 20 minutter. La kakene avkjøle litt i formen før du tar de ut.

TIPS: Spray formfett i formene og bruk en pensel til å smøre de godt= kakene kommer ut av formene kjempelett!!!

TIPS2: Kjøp NOK sandkakeformer - du vil ikke bli stående og vente i 20 minutter + avkjølingstid + vaske formen og smøre de på ny - FØR du kan putte oppi resten av deigen!!! Fyllet er ikke noe tess når det blir stående så lenge :roll:

LYKKE TIL - Hulemannen min ELSKET kakene :ler:

Gjest Anonymous
Skrevet

Takker så mye. Jeg skal prøve dette. Jeg lager

valigvis sandkaker som faller av seg selv ut av

formene (uten smøring), men jeg skal prøve denne litt

mer krevende varianten i tillegg iår.

Har bare 25 former så jeg tenker jeg kjøper et

sett med former til.

Gjest Anonymous
Skrevet

Frys dem! Når man kjøper marvposteier i butikken er de frosne(og kjempegode).

Skrevet

Jeg forsøkte å fryse mine i fjor. Det var ikke vellykket. (Men nå smakte jeg ikke på dem først, så det kan jo være andre årsaker.....)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...