Gå til innhold

Kalkun og Ribbe - men bare én ovn!


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg skal lage julemiddag for første gang, og jeg lurte om noen har muligheten til å hjelpe meg med et par spørsmål. Dette er muligens veldig elemntær matlagingskunnskap, men jeg har veldig lite erfaring og ønsker at maten skal bli så bra som mulig på lørdag :-)

Planen er å forbrede både ribbe og kalkun til fire-fem stykker, da noen ikke liker ribbe. Jeg skal lage maten, men kjøkkenet mitt har kun  én ovn. Hva burde jeg steke først, ribbe eller kalkunen? Kan jeg sette en av dem i kjøleskapet mens den andre steker, og så varme det opp senere? Gjerne også kom med andre tips til julemiddagen som kan gjøre styret rundt julematen litt lettere.

Tusen takk på forhånd for hjelp!

Anonymkode: 8bcd2...582

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1073688-kalkun-og-ribbe-men-bare-%C3%A9n-ovn/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg hadde stekt kalkunen i morgen, og servert den kald (dvs. romtemperert, ikke rett fra kjøleskapet). Men du kan også steke den på lørdag formiddag, pakke den inn i aluminiumsfolie og pakke en dyne rundt den. Rett før servering kan du sette den inn i ovnen noen minutter, bruk restvarmen som er i ovnen etter ribben. 

 

Anonymkode: 52563...fd4

  • Liker 7

Annonse

47 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hei,

Jeg skal lage julemiddag for første gang, og jeg lurte om noen har muligheten til å hjelpe meg med et par spørsmål. Dette er muligens veldig elemntær matlagingskunnskap, men jeg har veldig lite erfaring og ønsker at maten skal bli så bra som mulig på lørdag :-)

Planen er å forbrede både ribbe og kalkun til fire-fem stykker, da noen ikke liker ribbe. Jeg skal lage maten, men kjøkkenet mitt har kun  én ovn. Hva burde jeg steke først, ribbe eller kalkunen? Kan jeg sette en av dem i kjøleskapet mens den andre steker, og så varme det opp senere? Gjerne også kom med andre tips til julemiddagen som kan gjøre styret rundt julematen litt lettere.

Tusen takk på forhånd for hjelp!

Anonymkode: 8bcd2...582

Kan du steke en liten ribbe og en liten kalkun, så kan de kanskje stekes samtidig en del av tiden?

Anonymkode: 4b485...2f1

  • Liker 3
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Kan du steke en liten ribbe og en liten kalkun, så kan de kanskje stekes samtidig en del av tiden?

Anonymkode: 4b485...2f1

Eller evt velg å steke kun et kalkunbryst (i stekepose) samtidig med ribbebiten

Anonymkode: 4b485...2f1

  • Liker 4

Tusen takk for fine svar! Takker så mye for hjelpen, godt å få litt inspill på hva som kan gjøres. Setter pris på de forskjellige tilbakemeldingene.

Godt tips å legge et kalkunbryst i en stekepose, det skal jeg se om jeg kan få til :D

Anonymkode: 8bcd2...582

  • Liker 2
11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tusen takk for fine svar! Takker så mye for hjelpen, godt å få litt inspill på hva som kan gjøres. Setter pris på de forskjellige tilbakemeldingene.

Godt tips å legge et kalkunbryst i en stekepose, det skal jeg se om jeg kan få til :D

Anonymkode: 8bcd2...582

Men, en ting jeg ikke tenkte på, er at ribbe og kalkun ikke skal stekes på de samme temperaturene, så det beste er å følge @Jerry Lee sitt råd :spise:

Anonymkode: 4b485...2f1

  • Liker 2

Annonse

Gjest chisandra
40 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Kalkun er aller best nystekt uten oppvarming, mens ribbe er like god forhåndsstekt og oppvarmet.

Ribbe først, så kalkun.. og etterstek/varm ribba når kalkun er ute av ovnen. 

Lykke til.  ☺

Slik ville jeg gjort det også. :)

Husk at langtidssteking er gull. ☺ Enten det er mager kalkun eller feit(ere) ribbe.

Og grunnen til at ribbe tåler ettersteking/oppvarming bedre er jo nettopp på grunn av fettet.  En kalkun blir lettere tørr ved oppvarming om den var aldri så saftig nystekt. ☺

  • Liker 2
Annonse
7 timer siden, Jerry Lee skrev:

Husk at langtidssteking er gull. ☺ Enten det er mager kalkun eller feit(ere) ribbe.

Og grunnen til at ribbe tåler ettersteking/oppvarming bedre er jo nettopp på grunn av fettet.  En kalkun blir lettere tørr ved oppvarming om den var aldri så saftig nystekt. ☺

Men blir ikke svoren som tyggis? Det blir den hos meg når jag lager ribberester.

  • Liker 2

Kalkun blir ekstra god om den får hvile like lenge som den steker, altså ville jeg ha stekt kalkunen først for så å pakke den godt inn og servert med en varm saus. Selv bruker jeg denne oppskriften og har aldri smakt bedre kalkun enn den jeg lager selv. Lykke til! 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...