AnonymBruker Skrevet 20. desember 2016 #1 Del Skrevet 20. desember 2016 Hei! Jeg kjøpte en pose med fersk ferdig pasta i går (sånn halvkokt vet dere). Glemte den på benken en god del timer, så den ble romtemperert. Puttet den så inn i kjøleskapet. Er den farlig å spise nå? Den er selvfølgelig ikke åpnet Anonymkode: 53313...426 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atea Skrevet 20. desember 2016 #2 Del Skrevet 20. desember 2016 Nei tror ikke det. Det er ferskvare og tåler romtemperatur Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bergtatt Skrevet 20. desember 2016 #3 Del Skrevet 20. desember 2016 Sorry ass, men... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2016 #4 Del Skrevet 20. desember 2016 Det er ikke helt "facepalm" å spørre som TS gjør. http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris http://www.godt.no/#!/artikkel/23421748/pasta-og-ris-paa-benken-kan-vaere-doedelig Anonymkode: 64077...cd5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2016 #5 Del Skrevet 20. desember 2016 5 minutter siden, Bergtatt skrev: Sorry ass, men... Kan du begrunne hvorfor det er et så dumt spørsmål? Alle vet jo at det dannes giftstoffer i pasta når det har vært lagret lenge i romtemperatur. Anonymkode: 42b04...32d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atea Skrevet 20. desember 2016 #6 Del Skrevet 20. desember 2016 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Kan du begrunne hvorfor det er et så dumt spørsmål? Alle vet jo at det dannes giftstoffer i pasta når det har vært lagret lenge i romtemperatur. Anonymkode: 42b04...32d Jeg har aldri blitt syk, har latt både pizza med sopp og pasta og ris stå over natten på benke. Ja, det kan skje, men det er svært sjelden, 2 av en million har jeg lest som kan bli syke. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Overrasket Skrevet 20. desember 2016 #7 Del Skrevet 20. desember 2016 Det er forskjell på pasta som allerede er kokt, og pasta som ikke er kokt enda. Tenk f.eks. på hvordan den tørre pastatypen blir tørr i utgangspunktet? Den må jo henge i et eller annet rom som trolig er over kjøleskapstempratur. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2016 #8 Del Skrevet 20. desember 2016 14 minutter siden, Overrasket skrev: Det er forskjell på pasta som allerede er kokt, og pasta som ikke er kokt enda. Tenk f.eks. på hvordan den tørre pastatypen blir tørr i utgangspunktet? Den må jo henge i et eller annet rom som trolig er over kjøleskapstempratur. TS sa den var halvkokt, så er den da kokt eller ikke kokt? Anonymkode: 42b04...32d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Overrasket Skrevet 20. desember 2016 #9 Del Skrevet 20. desember 2016 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: TS sa den var halvkokt, så er den da kokt eller ikke kokt? Anonymkode: 42b04...32d Akkurat. Nettopp. Mhhh ... halve pastaen kan spises og den andre halvdelen kan ikke spises? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
_popcorn_ Skrevet 20. desember 2016 #10 Del Skrevet 20. desember 2016 tørr pasta er tørket under grundig og rask tørkeprosess i meget rene forhold. Bacillus Cereus kan heller ikke danne toksiner i tørr pasta. Bacillus Cereus blir drept under koking, men om den blir tilført etter kokeprosessen, eller i pakkeprosess på halvkokt, så danner den toksiner som det ikke er mulig å fjerne. Derav skal man også ha eddik i sushi-ris, fordi pH senkes til ett nivå hvor Bacillus Cereus ikke danner toksiner. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2016 #11 Del Skrevet 20. desember 2016 Fersk pasta er ikke halvkokt. Den er bare - som navnet antyder - fersk. Anonymkode: 178c8...2c7 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atea Skrevet 20. desember 2016 #12 Del Skrevet 20. desember 2016 11 minutter siden, AnonymBruker skrev: Fersk pasta er ikke halvkokt. Den er bare - som navnet antyder - fersk. Anonymkode: 178c8...2c7 Nettopp. Kast resten av pastaen i taket ts. Jeg har aldri blitt syk, heller ikke mine gjester som har vært til lunsj, men mye er sikkert avhengig av normal kjøkkenhygiene. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atea Skrevet 20. desember 2016 #13 Del Skrevet 20. desember 2016 Har heller ikke blitt syk av ris dagen etter. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2016 #14 Del Skrevet 20. desember 2016 Det kommer kanskje litt an på om den er fylt eller bare er vanlig pasta? Anonymkode: 178c8...2c7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå