Gå til innhold

Fersk ferdig pasta.. Glemte den på benken. Farlig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Jeg kjøpte en pose med fersk ferdig pasta i går (sånn halvkokt vet dere).

Glemte den på benken en god del timer, så den ble romtemperert. Puttet den så inn i kjøleskapet. Er den farlig å spise nå? :P Den er selvfølgelig ikke åpnet :)

Anonymkode: 53313...426

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei tror ikke det. Det er ferskvare og tåler romtemperatur

Skrevet

Sorry ass, men... 

 

facepalm-demotivational.jpg

Skrevet
5 minutter siden, Bergtatt skrev:

Sorry ass, men... 

 

facepalm-demotivational.jpg

Kan du begrunne hvorfor det er et så dumt spørsmål?
Alle vet jo at det dannes giftstoffer i pasta når det har vært lagret lenge i romtemperatur.

Anonymkode: 42b04...32d

  • Liker 1
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kan du begrunne hvorfor det er et så dumt spørsmål?
Alle vet jo at det dannes giftstoffer i pasta når det har vært lagret lenge i romtemperatur.

Anonymkode: 42b04...32d

Jeg har aldri blitt syk, har latt både pizza med sopp og pasta og ris stå over natten på benke. Ja, det kan skje, men det er svært sjelden, 2 av en million har jeg lest som kan bli syke.

 

  • Liker 1
Gjest Overrasket
Skrevet

Det er forskjell på pasta som allerede er kokt, og pasta som ikke er kokt enda. Tenk f.eks. på hvordan den tørre pastatypen blir tørr i utgangspunktet? Den må jo henge i et eller annet rom som trolig er over kjøleskapstempratur. 

Skrevet
14 minutter siden, Overrasket skrev:

Det er forskjell på pasta som allerede er kokt, og pasta som ikke er kokt enda. Tenk f.eks. på hvordan den tørre pastatypen blir tørr i utgangspunktet? Den må jo henge i et eller annet rom som trolig er over kjøleskapstempratur. 

TS sa den var halvkokt, så er den da kokt eller ikke kokt? :P

Anonymkode: 42b04...32d

Gjest Overrasket
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

TS sa den var halvkokt, så er den da kokt eller ikke kokt? :P

Anonymkode: 42b04...32d

Akkurat. Nettopp. Mhhh ... halve pastaen kan spises og den andre halvdelen kan ikke spises?

Skrevet

tørr pasta er tørket under grundig og rask tørkeprosess i meget rene forhold. Bacillus Cereus kan heller ikke danne toksiner i tørr pasta. Bacillus Cereus blir drept under koking, men om den blir tilført etter kokeprosessen, eller i pakkeprosess på halvkokt, så danner den toksiner som det ikke er mulig å fjerne. 
Derav skal man også ha eddik i sushi-ris, fordi pH senkes til ett nivå hvor Bacillus Cereus ikke danner toksiner. 

  • Liker 1
Skrevet

Fersk pasta er ikke halvkokt. Den er bare - som navnet antyder - fersk.

Anonymkode: 178c8...2c7

  • Liker 4
Skrevet
11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Fersk pasta er ikke halvkokt. Den er bare - som navnet antyder - fersk.

Anonymkode: 178c8...2c7

Nettopp. Kast resten av pastaen i taket ts. Jeg har aldri blitt syk, heller ikke mine gjester som har vært til lunsj, men mye er sikkert avhengig av normal kjøkkenhygiene.

 

  • Liker 1
Skrevet

Har heller ikke blitt  syk av ris dagen etter.

  • Liker 1
Skrevet

Det kommer kanskje litt an på om den er fylt eller bare er vanlig pasta?

Anonymkode: 178c8...2c7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...