Gå til innhold

Fersk ferdig pasta.. Glemte den på benken. Farlig?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg kjøpte en pose med fersk ferdig pasta i går (sånn halvkokt vet dere).

Glemte den på benken en god del timer, så den ble romtemperert. Puttet den så inn i kjøleskapet. Er den farlig å spise nå? :P Den er selvfølgelig ikke åpnet :)

Anonymkode: 53313...426

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

5 minutter siden, Bergtatt skrev:

Sorry ass, men... 

 

facepalm-demotivational.jpg

Kan du begrunne hvorfor det er et så dumt spørsmål?
Alle vet jo at det dannes giftstoffer i pasta når det har vært lagret lenge i romtemperatur.

Anonymkode: 42b04...32d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kan du begrunne hvorfor det er et så dumt spørsmål?
Alle vet jo at det dannes giftstoffer i pasta når det har vært lagret lenge i romtemperatur.

Anonymkode: 42b04...32d

Jeg har aldri blitt syk, har latt både pizza med sopp og pasta og ris stå over natten på benke. Ja, det kan skje, men det er svært sjelden, 2 av en million har jeg lest som kan bli syke.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Overrasket

Det er forskjell på pasta som allerede er kokt, og pasta som ikke er kokt enda. Tenk f.eks. på hvordan den tørre pastatypen blir tørr i utgangspunktet? Den må jo henge i et eller annet rom som trolig er over kjøleskapstempratur. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 minutter siden, Overrasket skrev:

Det er forskjell på pasta som allerede er kokt, og pasta som ikke er kokt enda. Tenk f.eks. på hvordan den tørre pastatypen blir tørr i utgangspunktet? Den må jo henge i et eller annet rom som trolig er over kjøleskapstempratur. 

TS sa den var halvkokt, så er den da kokt eller ikke kokt? :P

Anonymkode: 42b04...32d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Overrasket
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

TS sa den var halvkokt, så er den da kokt eller ikke kokt? :P

Anonymkode: 42b04...32d

Akkurat. Nettopp. Mhhh ... halve pastaen kan spises og den andre halvdelen kan ikke spises?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tørr pasta er tørket under grundig og rask tørkeprosess i meget rene forhold. Bacillus Cereus kan heller ikke danne toksiner i tørr pasta. Bacillus Cereus blir drept under koking, men om den blir tilført etter kokeprosessen, eller i pakkeprosess på halvkokt, så danner den toksiner som det ikke er mulig å fjerne. 
Derav skal man også ha eddik i sushi-ris, fordi pH senkes til ett nivå hvor Bacillus Cereus ikke danner toksiner. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fersk pasta er ikke halvkokt. Den er bare - som navnet antyder - fersk.

Anonymkode: 178c8...2c7

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Fersk pasta er ikke halvkokt. Den er bare - som navnet antyder - fersk.

Anonymkode: 178c8...2c7

Nettopp. Kast resten av pastaen i taket ts. Jeg har aldri blitt syk, heller ikke mine gjester som har vært til lunsj, men mye er sikkert avhengig av normal kjøkkenhygiene.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det kommer kanskje litt an på om den er fylt eller bare er vanlig pasta?

Anonymkode: 178c8...2c7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...