HenrikW Skrevet 19. desember 2016 #1 Skrevet 19. desember 2016 Du har en vanlig stekeovn med 4 kokeplater ( 2 store og 2 små) med ovn, også har du 2 store gryter og 2 vanlige. Du skal lage 6 kg pinnekjøtt til 12 personer på juleaften, samt poteter og andre tilbehør. Du har verken nok kokeplater eller gryter til å koke alt kjøttet på en gang. Noe forslag?
Pinkee Skrevet 19. desember 2016 #2 Skrevet 19. desember 2016 Lån eller kjøp to gryter som er større enn de du har nå? Det tar jo så lang tid å koke pinnekjøtt, at å koke i flere omganger er kanskje ikke tingen? Hva hvis du fyller de kjelene du har, og så koker resten i stekeovnen? Det har jeg gjort, la kjøttet i langpanne, med litt vann, og dekket det godt med folie. Gikk helt supert. Når kjøttet er ferdig kokt, er det jo bare å oppbevare det frem til servering, og så varme opp en servering i gangen. Enten i kjel, eller stekovn.
_popcorn_ Skrevet 19. desember 2016 #3 Skrevet 19. desember 2016 kok noe ferdig tidligere på dagen, og legg i stekeovn for å holde varmen.
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2016 #4 Skrevet 19. desember 2016 Kok kjøttet og stek det etterpå, dermed kan den gryta tas av plata. Men ellers så burde du kanskje investere i no ekstra gryter? Det kommer jo også ann på tilbehør, for eks rødkål i pose slenger du bare oppi potetgryta, stor gryte. Der kab du jo ga gulerøtter o.l også. Kålrotstappe må jo få en egen gryte hvis du lager det, mellomstor. Sausegryte burde også være mellomstor. Rosenkål en egen liten. Anonymkode: a2100...b50
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2016 #5 Skrevet 19. desember 2016 19 minutter siden, HenrikW skrev: Du har en vanlig stekeovn med 4 kokeplater ( 2 store og 2 små) med ovn, også har du 2 store gryter og 2 vanlige. Du skal lage 6 kg pinnekjøtt til 12 personer på juleaften, samt poteter og andre tilbehør. Du har verken nok kokeplater eller gryter til å koke alt kjøttet på en gang. Noe forslag? Hadde ikke påtatt meg den utfordringen. Å låne gryter er og en mulighet. Anonymkode: 48c0a...921
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2016 #6 Skrevet 19. desember 2016 Du sier "annet tilbehør", men hva omfatter det? Det vanligste tilbehøret er vel kålrabistappe, poteter og vossakorv e.l. Vossakorv kan vel trekkes/dampes på toppen av pinnekjøttet, stappa kan lages dagen før og varmes opp, og som saus bruker man vel kraften fra pinnekjøttet, så den trenger ingen egen plate. Da sitter du igjen med at du har en plate til poteter og en til stappe, og de andre to til pinnekjøttet. Hvor store gryter har du? Lån eller kjøp evt. nye gryter, de største du får tak i som det er plass til på komfyren. Det pleier å være svære, billige kjeler å få tak i på denne tiden av året, perfekt til pinnekjøtt og fårikål. Pinnekjøttet faller vel litt sammen underveis, så kanskje du kan bruke alle 4 plater til å dampe det ferdig og legge alt over i en eller to gryter en times tid før servering? Da frigjør du tid og plass til å koke poteter og varme stappa, mens pinnekjøttet holder seg varmt på lav varme med pølser dampende på toppen. Stekeovnen er da fri til å "skjerpe" pinnekjøttet rett før servering, om du ønsker. Anonymkode: c8cdc...ac7 1
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2016 #7 Skrevet 19. desember 2016 4 timer siden, HenrikW skrev: Du har en vanlig stekeovn med 4 kokeplater ( 2 store og 2 små) med ovn, også har du 2 store gryter og 2 vanlige. Du skal lage 6 kg pinnekjøtt til 12 personer på juleaften, samt poteter og andre tilbehør. Du har verken nok kokeplater eller gryter til å koke alt kjøttet på en gang. Noe forslag? Siden det er noen dager til jul, så hadde jeg kjøpt inn en kaserolle til. En tilitersgryte. Da får du faktisk gryte til overs. Anonymkode: 7ccc9...732
asterix Skrevet 19. desember 2016 #8 Skrevet 19. desember 2016 (endret) For 3 år siden var vi 15 stykker på julaften og hadde både pinnekjøtt og ribbe. Var ikke noe problem å få til alt det på en vanlig komfyr med 4 plater. Gryter i riktige størrelser kan man jo bare kjøpe inn det man trenger av, eller låne av noen. Endret 19. desember 2016 av asterix
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2016 #9 Skrevet 19. desember 2016 Hadde bedt en annen koke poteter og kanskje en tredje til å lage kålstappe Anonymkode: 94b12...e75
Gjest Ishus Skrevet 19. desember 2016 #10 Skrevet 19. desember 2016 Du kan legge potetene i bunnen av pinnekjøttgrytene, det fikk jeg servert forrige gang og det fungerte utmerket
HenrikW Skrevet 20. desember 2016 Forfatter #11 Skrevet 20. desember 2016 Hei og tusen takk alle sammen for mange gode løsninger. Jeg har nå plukket ut noen av dem og har troa på at middagen blir vellykket. Tusen takk
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå