Gå til innhold

Lage myk sjokolade?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg laget After-Eight-lookalike i dag. Med smeltet kokesjokolade og melisglasur med peppermyntedråper mellom sjokoladelagene.

Det smakte godt, men kokesjokolade er jo kokesjokolade, så selve sjokoladen ble jo ganske stiv.

Hvordan kan jeg lage sjokolade som er myk sånn som det er utenfor mintlaget i ekte After Eight? 

 

Brukte denne oppskriften og mine ble seende akkurat ut som oppskriften: Hjemmelaget After Eight

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Blande i litt Delfiafett, kanskje? 

Anonymkode: 221f0...cfa

Skrevet

Husk også at sjokoladen på After Eight er mye tynnere enn den på oppskriften du lenker til, så den vil føles mykere.

Anonymkode: ce621...46a

Skrevet

Mitt forslag er også delfiafett, men vær litt forsiktig med mengden - brukes det mye vil det smelte fort i romtemperatur :)

Skrevet

Litt delfiafett eller cocosa vil gjøre sjokoladen mykere, som flere har nevnt. Vær opprmerksom på at sjokoladen smelter veldig fort, og om du tar på den mens du holder på vil det fort komme fingermerker pga varmen fra fingrene dine. Om du skyller hendene i kaldt vann innimellom mens du jobber vil det bli litt enklere å unngå dette. 

Skrevet

Takk for svar. :) 

Det beste er kanskje å bruke konfektformer? 

Jeg kan prøve litt Cocosa, det vil sikkert gi en god smak også. Men, det også er ganske rennende i romtemperatur, så det kan ikke ligge lenge før det blir for bløtt. Det er nok Delfia som er det beste sikkert. Jeg må bare prøve meg fram tenker jeg. :) 

Leste litt på nettet om temperering av sjokolade nå og tenkte jeg kanskje skulle prøve det for å se om sjokoladen blir bedre da. Noen som har gjort det? Er det enkelt med en gang, eller må det mye øvelse til?

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...