AnonymBruker Skrevet 10. desember 2016 #1 Skrevet 10. desember 2016 fant en flaske Doppio Passo Primitivo 2011 i kjelleren. Er den drikkbar? Anonymkode: 22790...1f7
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2016 #2 Skrevet 10. desember 2016 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: fant en flaske Doppio Passo Primitivo 2011 i kjelleren. Er den drikkbar? Anonymkode: 22790...1f7 Prøv å finn vinen Produsentens nettside, og se om det er en vin som kan lagres eller ikke. Vinmonopolet har den ikke. Anonymkode: ec5a8...ed6
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2016 #3 Skrevet 10. desember 2016 Vin som ikke kan lagres, omdannes til edikk med tiden. Anonymkode: ec5a8...ed6
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2016 #4 Skrevet 10. desember 2016 TS her. Fant også en fra 2014. Ja var det jeg prøvde å finne ut... Anonymkode: 22790...1f7
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2016 #5 Skrevet 10. desember 2016 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: fant en flaske Doppio Passo Primitivo 2011 i kjelleren. Er den drikkbar? Anonymkode: 22790...1f7 Jeg fant den "Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring" https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Italia/Doppio-Passo-Salento-Primitivo/p/4665906 Anonymkode: ec5a8...ed6
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2016 #6 Skrevet 10. desember 2016 Bare prøv. Du smaker/lukter det om den er dårlig. Anonymkode: 43d1f...ad6 3
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2016 #7 Skrevet 10. desember 2016 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: TS her. Fant også en fra 2014. Ja var det jeg prøvde å finne ut... Anonymkode: 22790...1f7 Jeg hadde ikke tatt sjansen på å drikke den. Anonymkode: ec5a8...ed6
ajarRun Skrevet 10. desember 2016 #8 Skrevet 10. desember 2016 43 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg hadde ikke tatt sjansen på å drikke den. Anonymkode: ec5a8...ed6 Hvorfor ikke? Eddik er da vel ikke farlig? Man merker jo med en gang man smaker om den er dårlig, da spytter man jo. 3
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2016 #9 Skrevet 12. desember 2016 Håper du smakte på vinen var den fortsatt bra? Anonymkode: b03b5...75c
Zzyzx Skrevet 12. desember 2016 #10 Skrevet 12. desember 2016 På 10/12/2016 den 2.31, AnonymBruker skrev: Jeg fant den "Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring" https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Italia/Doppio-Passo-Salento-Primitivo/p/4665906 Anonymkode: ec5a8...ed6 Hvis den er lagret riktig, dvs liggende, ikke utsatt for sol og ellers noenlunde jevn temperatur, så er det sannsynligvis ikke noe i veien med den. Årgangen refererer til året druene er plukket, og så kommer den på markedet avhengig av lagring hos produsent. Det som skjer med vin er at den utvikler seg etter hvert, og selv billigviner (som jo dette er) kan bli bedre ved lagring. En dårlig vin er ikke farlig å drikke, men den smaker ikke bra. Det AB over linker til er pappvarianten, og pappvin er ALDRI egnet for lagring. Jeg lagrer gjerne billigviner i flere år selv. Noen blir bedre av det, og noen er like intetsigende. At de har blitt dårlige har jeg ennå ikke vært borti. 3
Atea Skrevet 12. desember 2016 #11 Skrevet 12. desember 2016 I alle fall ikke kast den, frys i isterningsposer. Godt i for eksempel rødvinssaus. Man lukter om vinen er ødelagt. Har mistanke oat også promillen har steget, men har ikke prøvd det ut.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå