Gå til innhold

Går vin ut på dato? Doppio Passo Primitivo 2011


Anbefalte innlegg

Skrevet

fant en flaske Doppio Passo Primitivo 2011 i kjelleren. Er den drikkbar?

Anonymkode: 22790...1f7

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

fant en flaske Doppio Passo Primitivo 2011 i kjelleren. Er den drikkbar?

Anonymkode: 22790...1f7

Prøv å finn vinen Produsentens nettside, og se om det er en vin som kan lagres eller ikke. Vinmonopolet har den ikke.

Anonymkode: ec5a8...ed6

Skrevet

Vin som ikke kan lagres, omdannes til edikk  med tiden.

Anonymkode: ec5a8...ed6

Skrevet

TS her. Fant også en fra 2014. Ja var det jeg prøvde å finne ut...

Anonymkode: 22790...1f7

Skrevet

Bare prøv. Du smaker/lukter det om den er dårlig. 

Anonymkode: 43d1f...ad6

  • Liker 3
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

TS her. Fant også en fra 2014. Ja var det jeg prøvde å finne ut...

Anonymkode: 22790...1f7

Jeg hadde ikke tatt sjansen på å drikke den.

Anonymkode: ec5a8...ed6

Skrevet
43 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg hadde ikke tatt sjansen på å drikke den.

Anonymkode: ec5a8...ed6

Hvorfor ikke? Eddik er da vel ikke farlig? Man merker jo med en gang man smaker om den er dårlig, da spytter man jo.

  • Liker 3
Skrevet

Håper du smakte på vinen ;) var den fortsatt bra? 

 

Anonymkode: b03b5...75c

Skrevet
På 10/12/2016 den 2.31, AnonymBruker skrev:

Jeg fant den

"Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring"  https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Italia/Doppio-Passo-Salento-Primitivo/p/4665906

 

Anonymkode: ec5a8...ed6

Hvis den er lagret riktig, dvs liggende, ikke utsatt for sol og ellers noenlunde jevn temperatur, så er det sannsynligvis ikke noe i veien med den. Årgangen refererer til året druene er plukket, og så kommer den på markedet avhengig av lagring hos produsent. Det som skjer med vin er at den utvikler seg etter hvert, og selv billigviner (som jo dette er) kan bli bedre ved lagring. En dårlig vin er ikke farlig å drikke, men den smaker ikke bra. 

Det AB over linker til er pappvarianten, og pappvin er ALDRI egnet for lagring. 

Jeg lagrer gjerne billigviner i flere år selv. Noen blir bedre av det, og noen er like intetsigende. At de har blitt dårlige har jeg ennå ikke vært borti.

  • Liker 3
Skrevet

I alle fall ikke kast den, frys i isterningsposer. Godt i  for eksempel rødvinssaus. Man lukter om vinen er ødelagt. Har mistanke oat også promillen har steget, men har ikke prøvd det ut.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...