Gå til innhold

Margarin vs smør i julekaker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har arvet en julekakeoppskrift som det skal være ganske mye margarin i.

Kan jeg bytte ut margarinen med kløversmør - vil det gi bedre resultat?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Resultatet blir det samme, men smaken blir annerledes. Jeg foretrekker smør i julekakene da, men har ofte laget med margarin istedet.

Gjest Anonymous
Skrevet

Noen mener at det å bruke margarin i julekaker er en handling som burde føres opp på listen over Dødssynder.

Jeg har alltid brukt Melange i julekaker med unntak av vidde typer lefser som bør lages med meierismør. Tør å påstå at jeg lager gode julekaker med margarin.

Hva er kløversmør?

Gjest Anonymous
Skrevet
Resultatet blir det samme' date= men smaken blir annerledes. Jeg foretrekker smør i julekakene da, men har ofte laget med margarin istedet.

Jeg har alltid trodd at det å bruke margarin i

oppskrifter er noe som henger igjen fra en tid

der mange hadde mindre å rutte med.

Eller er det en grunn til at den noen ganger

skal være margarin istedenfor smør? Ser bort

ifra at noen margarintyper kan være bedre for

helsen.

Skrevet

Nei, jeg aner ikke hva grunnen kan være, annet enn at smørsmaken kanskje ikke passer til akkurat den oppskriften? :klø:

Gjest Anonymous
Skrevet

Nå koster jo feks. Melange og Tine Smør nesten det samme så det er hvertfall ikke relevant i dag. Tine Smør er ofte på tilbud nå som folk skal til med julebaksten.

Hvis du går 20-30 år tilbake i tid var det Per Margarin som var det store men jeg har ikke inntrykk av at det ble mye brukt fordi vanlig smør var for dyrt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...