Gå til innhold

Saus til reinsdyrstek, uten "norske" ingredienser?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er i utlandet, og har tatt med meg en reinsdyrstek fra Norge. Den vil jeg lage et gourmetmåltid av i morgen, og servere for mine utenlandske venner. 

Men jeg sliter litt med hvilken saus jeg skal lage. I Norge har jeg tidligere brukt kremet klassisk viltsaus, med brunost i. 

Jeg tok ikke med meg andre ingredienser fra Norge enn selve reinsdyrsteken. Så nå vet jeg ikke helt hva jeg skal basere sausen på. Noen som kan hjelpe med idèer til saus? Jeg har googlet, men finner bare sauser som inneholder ingredienser jeg ikke kan skaffe her. 

Jeg kan ikke skaffe: Brunost, viltbuljong/viltkraft, rips, rømme. 

Steken skal serveres med potetgrateng, steinsoppstuing og tyttebærsyltetøy. 

 

Anonymkode: 6da90...c63

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Tyttebær nevner du. Det bruker jeg i sauser.

Får du tak i rips og/eller rognebær, er det godt, også. Knuste einerbær?

Kraft kokt på dyrets bein, fett og innmat kanskje? (Edit : Ser nå det var kun steken du har)

Endret av Jerry Lee
Skrevet

Lag steinsoppsaus i stedet for stuing og bruk sjyen fra steika i sausen. Bruk gjerne timian og ørlite einerbær (om du har), så får du en nydelig smak som passer godt til rein! Server heller grønnsaker til, glaserte rotgrønnsaker, sukkererter, rosenkål etc. 

  • Liker 2
Gjest Zeitgeist
Skrevet

Du kan lage saus av stekesjyen. Lag basis til brunsaus, ha i avsilt stekesjy, og tilsett evt. litt fløte (eller creme fraiche). Det kan være at du får tak i rips i frysedisken. I tillegg kan du bruke kalve- eller grønnsaksfond (selv om jeg personlig foretrekker stekesjy).

Et annet alternativ (fra Kokkelandslagets Store Kokebok) er en rødvinssaus med balsamicoeddik. (Vet ikke om jeg har lov til å skrive den her mht. åndsverklov og slikt).

Hvis hjortestek er vanlig der du bor, så kan du se hva som brukes til slike retter. 

Skrevet
1 time siden, onyx skrev:

Lag steinsoppsaus i stedet for stuing og bruk sjyen fra steika i sausen. Bruk gjerne timian og ørlite einerbær (om du har), så får du en nydelig smak som passer godt til rein! Server heller grønnsaker til, glaserte rotgrønnsaker, sukkererter, rosenkål etc. 

Takk! Einerbær og timian finner jeg her. Supert tips! 

Anonymkode: 6da90...c63

  • Liker 1
Skrevet
1 time siden, Lafemmemauvaise skrev:

Du kan lage saus av stekesjyen. Lag basis til brunsaus, ha i avsilt stekesjy, og tilsett evt. litt fløte (eller creme fraiche). Det kan være at du får tak i rips i frysedisken. I tillegg kan du bruke kalve- eller grønnsaksfond (selv om jeg personlig foretrekker stekesjy).

Et annet alternativ (fra Kokkelandslagets Store Kokebok) er en rødvinssaus med balsamicoeddik. (Vet ikke om jeg har lov til å skrive den her mht. åndsverklov og slikt).

Hvis hjortestek er vanlig der du bor, så kan du se hva som brukes til slike retter. 

Hjort er mye brukt her, men det er ikke vanlig med saus. 

Men takk for godt tips om saus fra stekesky! Rips er vanskelig å finne. Men jeg kan kanskje bruke litt tyttebærsyltetøy? Dersom det ikke blir for søtt, da. 

Takker for alle tips, og håper på flere. (Og dunker hodet i veggen et par ganger for å ikke ha tenkt langt nok da jeg reiste fra Norge. En Toro-viltsaus med litt modifikasjoner hadde gjort susen... )

Anonymkode: 6da90...c63

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Takk! Einerbær og timian finner jeg her. Supert tips! 

Anonymkode: 6da90...c63

Bare hyggelig. :)

Jeg tror også at steinsoppsaus gir en bedre helhetlig rett enn å ha både grateng, stuing OG en saus i tillegg. Blir mye sausete konsistenser. Heller litt grønt på tallerkenen. Og om du er har nok sopp, så kan du steke opp noen fine skiver steinsopp til garnitur i tillegg til sausen. 

Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hjort er mye brukt her, men det er ikke vanlig med saus. 

Men takk for godt tips om saus fra stekesky! Rips er vanskelig å finne. Men jeg kan kanskje bruke litt tyttebærsyltetøy? Dersom det ikke blir for søtt, da. 

Takker for alle tips, og håper på flere. (Og dunker hodet i veggen et par ganger for å ikke ha tenkt langt nok da jeg reiste fra Norge. En Toro-viltsaus med litt modifikasjoner hadde gjort susen... )

Anonymkode: 6da90...c63

Frosne tranebær/cranberries kan erstatte tyttebær - ikke så ulikt. Bjørnebær passer også fint.

Anonymkode: de539...d3f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...