AnonymBruker Skrevet 9. desember 2016 #1 Skrevet 9. desember 2016 Det går over 400 liter vann til å produsere mandler til 1 marsipanpølse. Mange kaster mye mat som er kjøpt på priskrigen. http://www.vgtv.no/#!/video/134819/hamstrer-du-grisebillig-marsipan-se-denne-foerst Anonymkode: 5e0d9...3fa 4
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2016 #2 Skrevet 9. desember 2016 Til slutt må du slutte å leve. Da bør du tenke over ressursbruken ved å lage en pc som blir sendt over hele verden. Slutt å bruk pc Anonymkode: 5ec52...c41 2
ajarRun Skrevet 9. desember 2016 #3 Skrevet 9. desember 2016 Hvordan kan man bruke vann? Det er jo fortsatt vann. 1
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2016 #4 Skrevet 9. desember 2016 Lurer på hvor mange liter vann man trenger for å produsere 1 kilo kjøtt eller gulrøtter... Og siden denne marsipanen er kun 25% mandler, hva er resten da? Så mye sukker kan det jo ikke være, så jeg lurer litt. Anonymkode: b6a54...f9d 1
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2016 #5 Skrevet 9. desember 2016 6 timer siden, amativeReflection skrev: Hvordan kan man bruke vann? Det er jo fortsatt vann. 4 timer siden, AnonymBruker skrev: Lurer på hvor mange liter vann man trenger for å produsere 1 kilo kjøtt eller gulrøtter... Og siden denne marsipanen er kun 25% mandler, hva er resten da? Så mye sukker kan det jo ikke være, så jeg lurer litt. Anonymkode: b6a54...f9d Lærer man ingenting på skolen lengre? Sånn helt på alvor? Har du noensinne spist kommersiell marsipan (eller sjokolade) så vet du (står på pakka) at den inneholder fra 30% og nedover av faktiske mandler eller faktisk sjokolade. 75% sukker i kommersiell marsipan? Det er faktisk ganske lite sukker. Inneholder den mer mandler enn rundt 40-45 % så begynner den å være ferskvare. Som må spises i løpet av dager og oppbevares tett og kjølig. Upraktisk når denne skal stå i hylla på Rema i et års tid. Sukker holder seg "evig", mandler harskner: det hele er veldig logisk. Og til forrige taler: vann er, helt åpenbart, ikke vann. Det er ikke sånn at du kan ta dovannet ditt og lage marsipan (eller vanne gulrot) av det. Dovannet er ergo "brukt" vann. Ja: etter at det har gått gjennom kloakken og ut i havet og dampet opp og så regnet ned så er det like mye ferskvann som før du brukte vannet. Men det vannet er 1. Skittent. Det må renses, noe som både er dyrt og resurskrevende. 2. Ikke nødvendigvis der du trenger det. Så det må transporteres. Igjen: dyrt og resurskrevende. Dette er ikke et problem i Norge, selvsagt. Vi skiter penger. Men i de landene der de dyrker mandler kan (rent)vann være så dyrt i produksjon at en ikke har råd til det. Eller så langt unna at det simpelthen er utenkelig å transportere det. For i tørrere land enn Norge (skal ikke mye til) så bruker de i 2016 grunnvann raskere enn det remagisinerer seg. Da har vi på hendene en miljøkrise. Etter den følger uro, flukt, krig, etc, etc.. Men, altså, alt dette lærte en jo før ganske så tidlig i skolegangen? Vi snakker barneskole. Hva driver de med nå til dags? Anonymkode: 87595...9da 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå