~sikka~ Skrevet 29. november 2004 #1 Skrevet 29. november 2004 Hei. Noen som har en god oppskrift på kjøttkaker og brun saus?
Arkana Skrevet 29. november 2004 #2 Skrevet 29. november 2004 Kjøttkaker: 500 g kjøttdeig røres seig med litt salt. Tilsett litt pepper, 1 liten finhakket løk, ca et krm malt ingefær, ¼ ts revet muskat, 2-3 ss potetmel, 1 egg og et par skiver loff som er bløtet i litt melk. Form til kaker som brunes i panne og etterstekes i ovn på 200 grader i ca 25 minutter (synes det er bedre enn å ferdigsteke dem i panne, de blir fort brent/hard på utsiden før de rekker å bli gjennomstekte). Brun saus: Brun 2-3 ss smør i en kjele, rør inn 3-4 ss hvetemel. La det steke litt under omrøring til det blir brunt. Spe med ca 4 dl buljong/kraft. La småkoke 5 minutter for å få bort den rå melsmaken. Smak til med salt og pepper. Du kan evt ha i litt soyasaus eller sukkerkulør for en enda brunere farge.
~sikka~ Skrevet 29. november 2004 Forfatter #3 Skrevet 29. november 2004 Oj det var kjapt. Tusen takk, da blir det middag idag også
Elle Melle Skrevet 29. november 2004 #4 Skrevet 29. november 2004 Min farse lages på samme måte, men med kun salt, et egg, 1ss potetmel, 1ss hvetemel og melk. Pepper og revet løk i til slutt. Sausen blir enda bedre hvis du tar i litt soyasaus, litt brunost, litt lake fra et glass sylteagurk og en skvett melk. I tillegg til salt og pepper da. Men jeg lager alltid en stor porsjon saus, og så lar jeg de halvstekte kjøttkakene trekke i sausen til de er ferdige. Stor porsjon saus får du av 50g margarin , 1dl hvetemel og en liter kraft. Kålstuing er også snadder til. Kok kål i småbiter (terninger ca.?). Hell av vannet, ta på en god dash margarin og dryss over noe ss hvetemel. Spe med melk eller fløte til passe konsistens. Smak til med salt, ev pepper. Rørte tyttebær er fint å servere til.
Gjest Anonymous Skrevet 29. november 2004 #5 Skrevet 29. november 2004 Dette laget jeg i forrige uke for første gang på riktig lang tid. Akkurat så godt som jeg husket det. Kålstuing hører til. Da jeg var yngre kunne jeg ikke fordra kålstuing for alt i verden, mens nå kunne jeg nok ha spist en hel middag av bare stuingen. Rart som smaken endrer seg. Arkana: "...Spe med ca 4 dl buljong/kraft..." Dersom dette må kjøpes. Hva mener du er best å bruke? Ferdigblannet, terning eller noe annet (merke)?
~sikka~ Skrevet 29. november 2004 Forfatter #6 Skrevet 29. november 2004 oki. Takk :D Dette blir bra!
Elle Melle Skrevet 29. november 2004 #7 Skrevet 29. november 2004 Jeg bare tuller i dag jeg.... Jeg sper da IKKE med melk, men med vann i kjøttfarsen! Ikke bruk melk, da henger de lett fast i pannen når du steker. Sorry. (Skjønner ikke hva jeg tenkte på...) Jeg bruker i alle fall vanlig buljongpulver/terning til kraft, og det smaker bra. Mange koker ut pannen etter at de har stekt kjøttkakene, men det er ikke akkurat helsekost og ikke å anbefale pga stekederivatene som oppstår når fett blir oppvarmet til veldig høy temperatur.
Arkana Skrevet 29. november 2004 #8 Skrevet 29. november 2004 Arkana: "...Spe med ca 4 dl buljong/kraft..." Dersom dette må kjøpes. Hva mener du er best å bruke? Ferdigblannet, terning eller noe annet (merke)? Jeg foretrekker kjøttfond (på flaske, blandes med vann), men vanlig kjøttbuljong går helt fint.
Nella Skrevet 29. november 2004 #9 Skrevet 29. november 2004 Enda en oppskrift på kjøttkaker. Bestemors kjøttkaker: 1 kg kjøttdeig 3 ts salt 1/2 ts muskat 1/2 ts pepper 4 ss potetmel 2 egg 3 dl fløte litt buljong (har bare oppi litt pulver jeg) ca 3 dl vann (mulig mindre, ha i tilslutt) Beste kjøttkakene jeg vet om
Gjest anonym2233 Skrevet 1. desember 2010 #10 Skrevet 1. desember 2010 Jeg syns ikke det var lett å lagge hjemmelaget brunsas.. hihi
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå