Gå til innhold

Kjøttkaker og brun saus - oppskrift?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei.

Noen som har en god oppskrift på kjøttkaker og brun saus?

Skrevet

Kjøttkaker: 500 g kjøttdeig røres seig med litt salt. Tilsett litt pepper, 1 liten finhakket løk, ca et krm malt ingefær, ¼ ts revet muskat, 2-3 ss potetmel, 1 egg og et par skiver loff som er bløtet i litt melk. Form til kaker som brunes i panne og etterstekes i ovn på 200 grader i ca 25 minutter (synes det er bedre enn å ferdigsteke dem i panne, de blir fort brent/hard på utsiden før de rekker å bli gjennomstekte).

Brun saus: Brun 2-3 ss smør i en kjele, rør inn 3-4 ss hvetemel. La det steke litt under omrøring til det blir brunt. Spe med ca 4 dl buljong/kraft. La småkoke 5 minutter for å få bort den rå melsmaken. Smak til med salt og pepper. Du kan evt ha i litt soyasaus eller sukkerkulør for en enda brunere farge.

Skrevet

Oj det var kjapt. Tusen takk, da blir det middag idag også ;)

Skrevet

Min farse lages på samme måte, men med kun salt, et egg, 1ss potetmel, 1ss hvetemel og melk. Pepper og revet løk i til slutt.

Sausen blir enda bedre hvis du tar i litt soyasaus, litt brunost, litt lake fra et glass sylteagurk og en skvett melk. I tillegg til salt og pepper da.

Men jeg lager alltid en stor porsjon saus, og så lar jeg de halvstekte kjøttkakene trekke i sausen til de er ferdige.

Stor porsjon saus får du av 50g margarin , 1dl hvetemel og en liter kraft.

Kålstuing er også snadder til.

Kok kål i småbiter (terninger ca.?). Hell av vannet, ta på en god dash margarin og dryss over noe ss hvetemel. Spe med melk eller fløte til passe konsistens. Smak til med salt, ev pepper.

Rørte tyttebær er fint å servere til.

Gjest Anonymous
Skrevet

Dette laget jeg i forrige uke for første gang på

riktig lang tid. Akkurat så godt som jeg husket det.

Kålstuing hører til. Da jeg var yngre

kunne jeg ikke fordra kålstuing for alt i verden,

mens nå kunne jeg nok ha spist en hel middag av

bare stuingen. Rart som smaken endrer seg.

Arkana: "...Spe med ca 4 dl buljong/kraft..."

Dersom dette må kjøpes. Hva mener du er best

å bruke? Ferdigblannet, terning eller noe annet (merke)?

Skrevet

oki. Takk :D Dette blir bra!

Skrevet

Jeg bare tuller i dag jeg....

Jeg sper da IKKE med melk, men med vann i kjøttfarsen!

Ikke bruk melk, da henger de lett fast i pannen når du steker. Sorry. (Skjønner ikke hva jeg tenkte på...)

Jeg bruker i alle fall vanlig buljongpulver/terning til kraft, og det smaker bra.

Mange koker ut pannen etter at de har stekt kjøttkakene, men det er ikke akkurat helsekost og ikke å anbefale pga stekederivatene som oppstår når fett blir oppvarmet til veldig høy temperatur.

Skrevet

Arkana: "...Spe med ca 4 dl buljong/kraft..."

Dersom dette må kjøpes. Hva mener du er best

å bruke? Ferdigblannet, terning eller noe annet (merke)?

Jeg foretrekker kjøttfond (på flaske, blandes med vann), men vanlig kjøttbuljong går helt fint.

Skrevet

Enda en oppskrift på kjøttkaker.

Bestemors kjøttkaker:

1 kg kjøttdeig

3 ts salt

1/2 ts muskat

1/2 ts pepper

4 ss potetmel

2 egg

3 dl fløte

litt buljong (har bare oppi litt pulver jeg)

ca 3 dl vann (mulig mindre, ha i tilslutt)

Beste kjøttkakene jeg vet om :)

  • 6 år senere...
Gjest anonym2233
Skrevet

Jeg syns ikke det var lett å lagge hjemmelaget brunsas.. hihi

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...