Gå til innhold

Forslag til most og flytende mat


lb

Anbefalte innlegg

Hei, er det noen som har forslag til mat som er flytende og/eller most, som også er relativt næringsrik? Skal snart operere kjeven, og vil helst ikke miste alt for mye vekt den perioden jeg ikke kan tygge ordentlig mat.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Grøt(havre, ris, smør, rømme)

Eggerøre/omelett muligens?

Yoghurt med fruktpure

Smoothies/milkshakes

Alle typer grønnsaksmos(maiskrem, gulrotpure, potetmos osv.)

Det jeg kommer på i farta:)

 

Anonymkode: 2580d...fa7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Supper lagd med kokosmelk og olje

Potetmos lagd med h-melk/evt matfløte og en god dose smør

Ulike andre moser/purere av ulike grønnsaker med h-melk og smør

Lag havre/risengryns grøt med h-melk og smør

Smoothie

Og hvis det ikke er snakk om lange perioden og du har økonomi til det så kan du kjøpe næringsdrikker på apoteket

Anonymkode: d8d60...5ab

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, lb skrev:

Hei, er det noen som har forslag til mat som er flytende og/eller most, som også er relativt næringsrik? Skal snart operere kjeven, og vil helst ikke miste alt for mye vekt den perioden jeg ikke kan tygge ordentlig mat.. 

Gå på apoteket og kjøp næringsdrikker. Du trenger 6 - 7 bokser fullverdig, flytende ernæring pr. Døgn når du ikke spiser andre ting. 

Anonymkode: d4d48...da3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det aller meste av mat kan moses. Pizza smaker ikke helt som ellers, og pasta blir en limete gøgge. De aller fleste supper og gryter smaker helt ok moset. Det er klart den endrede konsistensen endrer matopplevelsen noe, men man blir fort lei av næringsdrikker også 😉

Mange mennesker lever hele livet på moset normalkost, og enkelte av dem er i meget godt hold. Poenget er å knuse maten godt nok til at resten av fordøyelsen greier å trekke ut næring - hvilket er hensikten med å tygge maten.

Anonymkode: 7bcce...4c4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Plukkfisk

Fiskegrateng (om du kan tygge veldig myk mat)

Supper (tilsett f.eks fløte og egg slik den blir mer næringsrik)

Grøt

Potetmos/rotmos med noe mykt til? 

Andre retter enn middag kan være yoghurt, kakao med krem (laget på helmelk), rislunsj/lignende, smoothie, iskrem. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...