PhilosopherSe7en Skrevet 29. november 2016 #1 Skrevet 29. november 2016 Har du en god oppskrift å anbefale?
AnonymBruker Skrevet 29. november 2016 #2 Skrevet 29. november 2016 har bakt disse flere ganger de siste to årene http://millasmat.com/bakverk/chocolatechip-cookies Anonymkode: 5be2b...19d
Ella1 Skrevet 29. november 2016 #3 Skrevet 29. november 2016 Selv om denne oppskriften egentlig ikke er cookies så bruker jeg den. Tilsetter hakket sjokolade og former deigen til cookies, trenger ikke å lage de så tykke, de bli seige uansett Latterlig enkel oppskrift. http://attlevasunt.se/varldens-godaste-kolakakor
Roadrunner Skrevet 29. november 2016 #4 Skrevet 29. november 2016 Har bakt disse (byttet ut hvit sjokolade og tranebær, med moccabønner - NAM!): http://trinesmatblogg.no/2012/05/01/hummingbirds-cookies-med-tranebaer-og-hvit-sjokolade/ Som ikke er så veldig ulike disse:http://trinesmatblogg.no/2011/05/03/chocolate-chip-cookies-kjeks-med-sjokoladebiter/
PhilosopherSe7en Skrevet 29. november 2016 Forfatter #5 Skrevet 29. november 2016 Tusen takk for tips. Vet dere tilfeldigvis hvor en kan kjøpe sjokoladebiter som er ferdig opphakket? Skal lage ca 200 stk, så hadde vært greit å slippe unna å hakke for hånd.
AnonymBruker Skrevet 29. november 2016 #6 Skrevet 29. november 2016 7 timer siden, PhilosopherSe7en skrev: Tusen takk for tips. Vet dere tilfeldigvis hvor en kan kjøpe sjokoladebiter som er ferdig opphakket? Skal lage ca 200 stk, så hadde vært greit å slippe unna å hakke for hånd. Dessverre, men du kan kanskje kjøre sjokolade en rask runde i en blender e.l.? Beregn litt ekstra tid til å la statisk elektrisitet få lade seg ut, det har jeg nemlig dårlig erfaring med. Hakket sjokolade i blender, åpnet lokket, og whoosssj! Bittesmå sjokoladesmuler over hele kjøkkenet. Anonymkode: ae9ab...755
Fredsmegleren Skrevet 29. november 2016 #7 Skrevet 29. november 2016 8 timer siden, PhilosopherSe7en skrev: Tusen takk for tips. Vet dere tilfeldigvis hvor en kan kjøpe sjokoladebiter som er ferdig opphakket? Skal lage ca 200 stk, så hadde vært greit å slippe unna å hakke for hånd. Meny har chocolate chips Mellom 60-80 kr posen...
Roadrunner Skrevet 29. november 2016 #8 Skrevet 29. november 2016 Jeg har laget med hele Moccabønner, fungerte fint det. Men innså at det ble enda bedre om vi delte de i ca to eller fire (altså grovhakket bittelitt), da ble det flere biter i hver cookie. For mye finhakking synes jeg bare ble mel/smuler (forsøkte med kokesjokolade, men ble for mye "bøss").
lokmeister2016 Skrevet 30. november 2016 #9 Skrevet 30. november 2016 5 dl Regal Siktet Hvetemel 2,5 dl romtemperert smør 2,5 dl (totalt): sukker og brunt sukker (50/50) 2 romtempererte egg 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 1 ts salt 200 g god sjokolade i små biter (også godt med daimkuler eller Non Stop istedenfor sjokolade . Forvarm ovnen til 160 grader. Bland sammen smøret og sukkeret i en bolle. Det blir best resultat med en mikser. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og bland videre til du har en jevn blanding. 2. Bland sammen mel, natron og salt i en annen bolle. Hell melblandingen, litt om gangen, oppi smørblandingen. Bland godt sammen. Rør i sjokoladebitene sakte inn med en sleiv. 3. Legg 1 toppet teskje på en bakeplate om gangen. La det være ca. 5 cm mellom deigklumpene. 4. Stek kjeksen i 10-12 minutter til de er lys gyllenbrune, men ikke for gyllenbrune. Det er bedre at de stekes for kort enn for lenge, for de skal være litt seige. 5. Avkjøl kjeksene i 2-3 minutter på stekeplaten og legg dem deretter på en rist.
Aamu Skrevet 30. november 2016 #10 Skrevet 30. november 2016 Mitt hete tips er dronningsjokolade, kniv eller foodprossessor og mye tålmodighet. Og ekte vanilje.
visp Skrevet 2. desember 2016 #11 Skrevet 2. desember 2016 På 29.11.2016 den 9.52, Ella1 skrev: Selv om denne oppskriften egentlig ikke er cookies så bruker jeg den. Tilsetter hakket sjokolade og former deigen til cookies, trenger ikke å lage de så tykke, de bli seige uansett Latterlig enkel oppskrift. http://attlevasunt.se/varldens-godaste-kolakakor Når jeg lager cookies legger jeg kuler på plata så flyter de fint ut under steking; oppfører disse seg sånn også eller beveger de seg ikke noe særlig under steking? Fikk lyst til å prøve de:)
Ella1 Skrevet 2. desember 2016 #12 Skrevet 2. desember 2016 48 minutter siden, visp skrev: Når jeg lager cookies legger jeg kuler på plata så flyter de fint ut under steking; oppfører disse seg sånn også eller beveger de seg ikke noe særlig under steking? Fikk lyst til å prøve de:) Det går nok fint med kuler også ja 2
PhilosopherSe7en Skrevet 3. desember 2016 Forfatter #13 Skrevet 3. desember 2016 Masse gode forslag her. Bare å brette opp ermene å komme i gang så de er ferdig til i morgen. Men en ting jeg håper dere eksperter kan hjelpe meg med. Jeg ønsker ikke at de skal bli helt flate, heller mindre i diameter og litt høyde på de. Når jeg lager de bruker jeg en isskje og legger runde kuler på brettet, men når de da er ferdig er de jo store og flate. Er der noe jeg gjør feil i oppskriften eller fremgangsmåten som gjør at de flates slik ut under steking?
PhilosopherSe7en Skrevet 3. desember 2016 Forfatter #14 Skrevet 3. desember 2016 På 30.11.2016 den 6.32, Aamu skrev: Mitt hete tips er dronningsjokolade, kniv eller foodprossessor og mye tålmodighet. Og ekte vanilje. Ekte vanilje som i en spesiell type ekstrakt, eller bruker du vaniljestang?
Aamu Skrevet 3. desember 2016 #15 Skrevet 3. desember 2016 2 minutter siden, PhilosopherSe7en skrev: Ekte vanilje som i en spesiell type ekstrakt, eller bruker du vaniljestang? Vaniljestang eller bare vaniljesukker basert på ekte vanilje (ikke vanillin)
PhilosopherSe7en Skrevet 3. desember 2016 Forfatter #16 Skrevet 3. desember 2016 Da kan jeg med hånden på hjerte innrømme at det blir lenge til neste gang jeg lager slike kjeks. 4x oppskrift, dermed 14 kokesjokolader som skulle grovhakkes med kniv. Ett mareritt å blande sammen så stor porsjon, for ikke å snakke om hvor ekstremt lang tid det tar å steke de med et brett av gangen. 9 stk på hver brett, totalt 27 brett og 240 stk laget. Rett og slett drittlei nå!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå