Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjevler dere, skjærer og baker eller kjevler, baker og skjærer?

I fjor prøvde jeg for første gang, og skjærte før baking og etter baking fikk jeg vegger i flere rare størrelser og former :) og måtte skjære igjen for å fikse ujevnheter, men resultatet ble ikke så pen 
I år tenkte jeg å bake store plater og skjære etter baking men i alle oppskrifter står det, at man først skjærer.

Hva er deres metode?

 

 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg baker og renskjærer etterpå mens kakene er varme rett fra ovnen. Men du må være rask.

  • Liker 1
Skrevet

Kjevler, skjærer, og baker. Om kakene forandrer fasong veldig, har du kanskje kjevlet for tykt, eller så er det noe rart med deigen din. De endrer alltid litt størrelse og fasong, men aldri så mye at det er et problem. Og det selv om vi lager en replika av huset der heime, komplett med flere karnapper og krinkelkroker og haugevis av smådeler og drit. 

Skjære ferdig bakte kaker blir fort knekking og stygge kanter, synes nå jeg. Da må det, som sagt over, gjøres når de er helt rykende varme, og fremdeles myke. 

Anonymkode: 71a61...d42

Skrevet

Kjevler, skjærer, steker nesten ferdig, renskjærer og steker ferdig. 

Anonymkode: ace2a...204

Skrevet

Kjevler, skjærer og steker. Skjær også ut til vinduer og dører før du steker slik at kantene ikke blir så "kantete", men heller myke og fine. Kjevl rett på bakepapiret på benken og flytt bakepapiret forsiktig over på stekebrettet når du skal steke, da unngår du at huset blir skjevt og rart. Dette gjør jeg både med pepperkakehus og med vanlige pepperkaker som skal spises.

Skrevet (endret)

Jeg kjevler, skjærer og steker. Hvis du må renskjære etterpå har du kanskje ikke kjevlet tynt nok.

Endret av Arkana
Skrevet

Kjevler, skjærer, justerer når de er nystekte. Også limer vi med limpistol. Ingen her i huset ønsker å spise en kake som har støvet ned over peisen i tre uker uansett :P

Anonymkode: 3d4e2...4c5

Skrevet

Pepperhuset vårt holder ikke lengre en enn dag - dattera mi og mannen min spiser alt straks :) 

Skrevet
15 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kjevler, skjærer, justerer når de er nystekte. Også limer vi med limpistol. Ingen her i huset ønsker å spise en kake som har støvet ned over peisen i tre uker uansett :P

Anonymkode: 3d4e2...4c5

Å knuse og spise pepperkakehuset er jo minst halve moroa med det. Også så godt som det smaker.

Sett det opp lille julaften og knus det på nyttårsaften - anbefales. :nigo: 

  • Liker 3
Skrevet
3 timer siden, Serafina. skrev:

Å knuse og spise pepperkakehuset er jo minst halve moroa med det. Også så godt som det smaker.

Sett det opp lille julaften og knus det på nyttårsaften - anbefales. :nigo: 

Enig. Og det har maks stått framme halvannen uke og støv er ikke farlig.

  • Liker 1
Skrevet

Åh, husker jeg pleide å ha pepperkakefest med venninnene mine da jeg var liten. Da knuste vi pepperkakehuset (jeg knuste det med hammer, hehe, mamma og pappa har utallige bilder av meg med hammeren som går løs på pepperkakehuset) og vi spiste det og drakk julebrus til. Gode minner fra en svunnen tid. Det ble satt opp på lillejulaften og knust på 1.eller 2.januar, så hadde ikke stått fremme mer enn max halvannen uke. Hadde pepperkakehjerte hengende i vinduet også, men det hang helt til 20.dag jul, så det ble ikke spist. Dog hendte det at bunnen av hjertet "plutselig" var borte i løpet av romjulen da, hehe. :fnise: 

Skrevet

Har alltid fusket og kjøpt ferdige hus. I år er planen å lage i fra grunn av, men er svært spent på resultatet :fnise:

Supert å lese om tips her inne, da får en straks litt enklere utgangspunkt når en starter selv.

Skrevet

Jeg kjevler og løfter over på stekeplata, så skjærer jeg før de bakes.

Mannen finpusser på sidene med et fint rivjern, før vi limer sammen med knekk.

Skrevet

Tips til de som vil ha glass i vinduene: knus bringebærdrops og strø i rutene før steking. :)

  • Liker 1
Skrevet
16 minutter siden, Arkana skrev:

Tips til de som vil ha glass i vinduene: knus bringebærdrops og strø i rutene før steking. :)

Eller lim å plater med gelantin på baksiden etter steking.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg pusser vekk ujevnheter med sandpapir eller fil :)

Skrevet

Kjevler, skjærer og steker, og finskjærer litt etter steking om nødvendig. Skjevt blir det uansett - det er ikke utseendet som teller, men hvor mye pynt du klarer å få plass til :fnise: 

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...