Gjest marilyn Skrevet 28. november 2004 #1 Skrevet 28. november 2004 var nettopp i kjøbenhavn og spiste ofte en dansk frokost (en kjempemessig lunsj) hvor vi blant annet fikk hjemmelaget leverpostei med sprøstekt bacon. Fantastisk godt. skulle gjerne likt å lage det til jul. Noen som vet om en god oppskrift med masse smak? takk og takk
Gjest Zobel28 Skrevet 29. november 2004 #2 Skrevet 29. november 2004 Hei Slenger inn oppskriften fra Anette og Bent Stiansens kulinariske koffert. Hun er dansk og leverposteien blir deilig. Jeg er dansk og synes vel at hennes oppskrift er en av de beste og for all del enkleste å få til. 300 g svinelever 200 g spekk 1 løk 2 egg 1ss hvetemel 1/2 liter melk 1ss salt 1ts malt sort pepper Rens leveren og kutt den i småbiter Del også opp spekket i mindre biter. Kvern lever og spekk i kjøttkvern en gang sammen med løken. Ha dette i en bolle og bland i salt, pepper og mel. Spe med egg og tilsett til slutt melk Smak til smeten slik at den er salt ok og har god smak av pepper. Ha den i en cocotteform (porselensform) eller brødform, og sett den i et vannbad i ovn vced 180 grader. Stekes i ca 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Dette kan du sjekke ved å stikke en strikkepinne inn i posteien, Siver det ut klar kjøttsaft er posteien ferdig. Sett posteien til å hvile litt slik at den setter seg og server med sprøstekt bacon og champignoner som er stekt i baconfett.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå