Gå til innhold

hjemmelaget dansk leverpostei?


Anbefalte innlegg

Skrevet

var nettopp i kjøbenhavn og spiste ofte en dansk frokost (en kjempemessig lunsj) hvor vi blant annet fikk hjemmelaget leverpostei med sprøstekt bacon. Fantastisk godt. skulle gjerne likt å lage det til jul.

Noen som vet om en god oppskrift med masse smak?

takk og takk

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hei

Slenger inn oppskriften fra Anette og Bent Stiansens kulinariske koffert.

Hun er dansk og leverposteien blir deilig. Jeg er dansk og synes vel at hennes oppskrift er en av de beste og for all del enkleste å få til.

300 g svinelever

200 g spekk

1 løk

2 egg

1ss hvetemel

1/2 liter melk

1ss salt

1ts malt sort pepper

Rens leveren og kutt den i småbiter

Del også opp spekket i mindre biter. Kvern lever og spekk i kjøttkvern en gang sammen med løken. Ha dette i en bolle og bland i salt, pepper og mel.

Spe med egg og tilsett til slutt melk

Smak til smeten slik at den er salt ok og har god smak av pepper.

Ha den i en cocotteform (porselensform) eller brødform, og sett den i et vannbad i ovn vced 180 grader.

Stekes i ca 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.

Dette kan du sjekke ved å stikke en strikkepinne inn i posteien, Siver det ut klar kjøttsaft er posteien ferdig.

Sett posteien til å hvile litt slik at den setter seg og server med sprøstekt bacon og champignoner som er stekt i baconfett.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...