starie Skrevet 27. november 2004 #1 Skrevet 27. november 2004 Vi skal sette sammen pepperkakehus i morgen og lurer på hva som er det beste å feste delene med?
Grooo Skrevet 27. november 2004 #2 Skrevet 27. november 2004 Smelt masse sukker i stekepanna og dypp en og en side nedi og lim i sammen. Men pass deg, det er veldig-veldig varmt!
Gjest gjest1 Skrevet 27. november 2004 #3 Skrevet 27. november 2004 Smeltet sukker egner seg absolutt best. Lykke til
Grooo Skrevet 28. november 2004 #5 Skrevet 28. november 2004 Jeg smelter melis' date= ikke sukker.Jasså?? Åssen konsistens får denne da, sånn i forhold til sukkeret? Bruker du melis fordi du synes det er lettere/bedre å bruke, eller har du ikke testet sukker? Kanskje vi skal prøve melis i år vi og, hvis du kan love at det funker altså...
Arkana Skrevet 28. november 2004 #6 Skrevet 28. november 2004 Vi har alltid brukt smeltet melis (var Mamma som lærte meg det, så det har bare blitt slik), sukker har jeg aldri prøvd, så jeg kan ikke sammenligne konsistensen. Jeg kan i hvertfall garantere at det fungerer.
Gjest 1111 Skrevet 28. november 2004 #7 Skrevet 28. november 2004 Jeg syns ikke sukkeret smaker noe godt, det smaker brent og ufyselig..
Cilla Skrevet 28. november 2004 #8 Skrevet 28. november 2004 Hvis du ikke skal spise det etterpå hadde jeg brukt limpistol...........
Arkana Skrevet 28. november 2004 #9 Skrevet 28. november 2004 Jeg syns ikke sukkeret smaker noe godt, det smaker brent og ufyselig.. Synes ikke det smaker så verst, litt karamellaktig. Men det er viktig å ikke steke det for mye, da blir det en ekkel bitter og brent smak av det. Trekk det av platen straks det er smeltet. Kanskje det er smaksforskjell på smeltet melis og sukker?
Grooo Skrevet 28. november 2004 #10 Skrevet 28. november 2004 Synes ikke det smaker så verst' date= litt karamellaktig. Men det er viktig å ikke steke det for mye, da blir det en ekkel bitter og brent smak av det. Trekk det av platen straks det er smeltet. Altså vi lager minst fem pepperkakehus hvert år, går ikke å trekke panna fra plata før vi er ferige for da blir den jo kald før vi har limet halve det første huset...
Arkana Skrevet 28. november 2004 #11 Skrevet 28. november 2004 Det går helt fint. Har stor erfaring med å lage pepperkakebyer og et stort antall hus på en gang. For å unngå brent sukker så må du kanskje trekke pannen av plata underveis, skulle greia stivne litt setter du bare pannen på igjen. Vanligvis går det greit å ha den stående på plata bare du har svak nok varme på.
Gjest Anonymous Skrevet 28. november 2004 #12 Skrevet 28. november 2004 har hørt melis og eggehvite jeg, noen som har prøvd?
Arkana Skrevet 28. november 2004 #13 Skrevet 28. november 2004 har hørt melis og eggehvite jeg' date=' noen som har prøvd?[/quote'] Det er ikke sterkt nok til å holde sammen pepperkakehus. Vi bruker melisglasur til å pynte og feste nonstop o.l., men smeltet melis/sukker er bedre til selve byggingen.
Titti Skrevet 29. november 2004 #14 Skrevet 29. november 2004 Jeg har brukt eggehvite og melis til og lime sammen pepperkakehuset også, -funker helt fint hvis det ikke er så stort hus! Men husk, den må være veldig tykk. Lager gjerne en som vi 'limer' med og en som er litt tynnere, som vi pynter med....
starie Skrevet 29. november 2004 Forfatter #15 Skrevet 29. november 2004 Jeg brukte smeltet sukker jeg og vi passet godt på varmen, så det ble faktisk godt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå