Gjest Anonymous Skrevet 27. november 2004 #1 Skrevet 27. november 2004 Jeg har tenkt til å lage kransekake og syns den er best når den er litt seig Er det noen som har tips om hvordan jeg skal få til det? Irene
Nella Skrevet 27. november 2004 #2 Skrevet 27. november 2004 Denne oppskriften og fremgangsmåten bruker jeg. Blir veldig bra og seigt Fant oppskrifta på vg der det var et intervju med ei fra Braun norge. Kransekake Oppskriften er beregnet til en kransekake med 18 ringer. Lag gjerne 1 1/2 porsjon, så har du deig til ekstra stenger ved siden av. Du trenger: 500 g mandler 1/2 kg melis 4 eggehviter (ikke for store egg) Ønsker du en litt lysere deig, kan du skolde halvparten av mandlene. Kaken blir egentlig penere å se på også. Grovmal mandlene i food prosessor. Alle maskiner gjør ikke dette like bra. En gammeldags kvern går også bra. Grovheten på mandlene skal være som gammeldags grovmalt kokekaffe. Tilsett melis og mal videre til ønsket finhetsgrad. Pisk eggehvitene og rør med. For mye eggehvite gjør at deigen sveller, så bruk egg av middels størrelse. Bearbeid deigen 1 min. Pakk i al.folie, legg midt i kald stekeovn, skru på 100 grader og la den ligge der 1 time. Da er den gjennomvarm. Avkjøl deigen godt. Den skal være helt kald. Du kan gjerne vente flere dager med å fortsette prossesen. Smør formene med smeltet smør (meieri) og sett i kjøleskap. Smør en gang til og dryss med semulegryn. Bank av det overflødige. Del den kalde deigen i emner og rull ut eller bruk kakesprøyte. Trykk sammen skjøtene. Legg ringene inni hverandre (2 stekinger) og stek på nederste rille ved 175 grader i ca. 15 min. (Stenger stekes midt i ovnen). Ringene er ferdige når de har fått gyllen farge. Når kakene er godt avkjølt (en tur ut på trappen, men ikke for mange minusgrader), tas de ut av formene. ************ Jeg skolder halvparten av mandlene og da blir det fin farge på kaka.
Octavia Skrevet 27. november 2004 #3 Skrevet 27. november 2004 Jeg fryser alltid kransekaken før jeg setter den sammen. Da blir den seig. Om jeg nå skulle være så uheldig at den ikke slipper formen etter steiking, så fryser jeg likegodt hele formen. Slipper godt etterpå!
Sita Skrevet 29. november 2004 #4 Skrevet 29. november 2004 Jeg fryser alltid kransekaken før jeg setter den sammen. Da blir den seig. Om jeg nå skulle være så uheldig at den ikke slipper formen etter steiking, så fryser jeg likegodt hele formen. Slipper godt etterpå!
Gjest Anonymous Skrevet 29. november 2004 #5 Skrevet 29. november 2004 Tusen takk for utfyllende svar! Dette skal jeg prøve
Sita Skrevet 30. november 2004 #6 Skrevet 30. november 2004 Denne oppskriften og fremgangsmåten bruker jeg. Blir veldig bra og seigt Fant oppskrifta på vg der det var et intervju med ei fra Braun norge. Kransekake Oppskriften er beregnet til en kransekake med 18 ringer. Lag gjerne 1 1/2 porsjon, så har du deig til ekstra stenger ved siden av. Du trenger: 500 g mandler 1/2 kg melis 4 eggehviter (ikke for store egg) Ønsker du en litt lysere deig, kan du skolde halvparten av mandlene. Kaken blir egentlig penere å se på også. Grovmal mandlene i food prosessor. Alle maskiner gjør ikke dette like bra. En gammeldags kvern går også bra. Grovheten på mandlene skal være som gammeldags grovmalt kokekaffe. Tilsett melis og mal videre til ønsket finhetsgrad. Pisk eggehvitene og rør med. For mye eggehvite gjør at deigen sveller, så bruk egg av middels størrelse. Bearbeid deigen 1 min. Pakk i al.folie, legg midt i kald stekeovn, skru på 100 grader og la den ligge der 1 time. Da er den gjennomvarm. Avkjøl deigen godt. Den skal være helt kald. Du kan gjerne vente flere dager med å fortsette prossesen. Smør formene med smeltet smør (meieri) og sett i kjøleskap. Smør en gang til og dryss med semulegryn. Bank av det overflødige. Del den kalde deigen i emner og rull ut eller bruk kakesprøyte. Trykk sammen skjøtene. Legg ringene inni hverandre (2 stekinger) og stek på nederste rille ved 175 grader i ca. 15 min. (Stenger stekes midt i ovnen). Ringene er ferdige når de har fått gyllen farge. Når kakene er godt avkjølt (en tur ut på trappen, men ikke for mange minusgrader), tas de ut av formene. ************ Jeg skolder halvparten av mandlene og da blir det fin farge på kaka.Har prøvd oppskrifta di og den ble kjempebra
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå