Gå til innhold

Hvilkenferdig-pepperkakedeig er best og hvordan få de glatte etter steking?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg må ty til ferdiglaget pepperkakedeig i år, og lurer på hvilken deig som er best? Tenker både på smak og at den er lett å bake med/jobbe med. (IKKE Ikea sin - de pepperkakene der smaker virkelig pyton).

Og et annet problem - pepperkakene er jo så glatte og fine FØR steking, men etterpå er de så stygge og ruglete. Hvordan FÅR man de glatte og pene også etter steking egentlig?

Blir veldig takknemlig for tips!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg pleier alltid å kjøpe pepperkakedeig hos W.B.Samson. Den er veldig god og lett å jobbe med. (Har desverre ingen tips dersom du ikke bor i Oslo.)

Har aldri opplevd at pepperkakene blir ruglete etter steking? 

  • Liker 1
Skrevet

Tipper de blir ruglete fordi de hever en del under steking, og så faller sammen når de tas ut, og da har for stor overflatehinne som dermed rugler seg. Det kan vel ikke fikses etterpå? Jeg lagde deig i går og hev i fryseren til det passer å bake med barna, det kan være et alternativ (men ikke hvis du er klassekontakt og skal ha deig til 28 stk selvsagt).

  • Liker 1
Skrevet

Det kan hende det hjelper å la deigen nå romtemperatur før du steker de, med tanke på at de blir ruglete :-)

Skrevet

Coop sin pepperkakedeig vant testen i fjor i allefall. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...