AnonymBruker Skrevet 15. november 2016 #1 Skrevet 15. november 2016 Har et kg hvalbiff som har ligget i fryseren i et halvt år. Er det greit å spise? Vet at fet fisk ikke varer så lenge, og nå er jo ikke hval fisk, da, men noen som vet noe om hvor lenge sånt kjøtt kan ligge nedfryst? Anonymkode: 8a755...d1f
_popcorn_ Skrevet 15. november 2016 #2 Skrevet 15. november 2016 Det kommer litt ann på, er det kjøpt frossent? isåfall kan du med god margin benytte datoen som står på. Er det av god kvalitet, og frosset ned når det var ferskt, så kan det holde bortimot halvannet år. Hval er såpass magert at det tåler frysing meget godt Har du kjøpt ferskt, og frosset ned selv, før holdbarheten gikk ut, så er ett halvår fortsatt greit, så lenge det har hatt en stabil kjøletemperatur helt fram til du frøs det. Hvalkjøtt har marint fett, som vil harskne ved feile temperaturer/lagring, og gi transmak. Dette kan du egentlig merke ganske tidlig. ta det ut, tin det, å lukt/smak! Skjær av en liten bit å stek det, om du ikke tørr smake på det rått! Hval som har vært frossent kan i stor grad spises rått også Hvalcarpaccio er nyyyydelig!
Citpensacola Skrevet 16. november 2016 #3 Skrevet 16. november 2016 Det holder nok fint i minst et år. Det er bare å smake på om du er i tvil, da det smaker kjipt leeeeenge før det er i nærheten av å være farlig å spise.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå