AnonymBruker Skrevet 12. november 2016 #1 Skrevet 12. november 2016 Jeg har alltid spist lavkarbo for å holde kroppen i noenlunde normal vekt.Nå reagerer jeg på grønnsaker som blomkål og brokkoli. Reagerer også på lavkarboknekkebrød . Jeg har jo stort sett spist salat og grønnsaker til middager. Noen andre alternativer jeg kan spise som er sunt? Hva skal jeg nå ha til middag? Poteter og pasta er utelukket, da jeg legger fort på meg og blir oppblåst av karbohydrater, så det spiser jeg bare av og til i noen helger. Reagerer også på alle slags mulige grønnsaker. Er litt fortvilet for det Anonymkode: 87baf...90d
AnonymBruker Skrevet 12. november 2016 #2 Skrevet 12. november 2016 Kan være kombinasjonen av matvarer som kroppen reagerer på. Har du prøvd å spise noen type grønnsaker uten noe annet? Bare noe kryddergreier? Begynte du å reagere på alt dette etter du begynte på lavkarbo? Anonymkode: adafb...ef8 1
Saphyria Skrevet 12. november 2016 #3 Skrevet 12. november 2016 Hva mener du med at du reagerer? Vond mage, diare, oppkast, eller hva? 3
AnonymBruker Skrevet 13. november 2016 #4 Skrevet 13. november 2016 Har du hørt om fodmap? Brokkoli og blomkål har et medium innhold av fodmap. Nøtter og frø har vanligvis også et medium innhold av fodmap. Google fodmap, så vil du finne mer informasjon. Du kan jo spise mer kjøtt og fisk? Det har har null fodmap. Jeg prøver nullkarbo for tiden og ser at mange av dem som spiser nullkarbo har slitt med trøblete mager tidligere. Nullkarbo er altså kjøtt, fisk og vann. Minst mulig annet, særlig fra planteriket. Helst ingenting annet. Kjøtt inneholder alt mennesket trenger for god helse. Jeg har snakket med mennesker som har spist slik i åresvis. Hun ene har til og med gått gjennom en graviditet på nullkarbo og har en sunn og frisk baby. Her er en norsk facebookgruppe om nullkarbo: https://www.facebook.com/groups/634663493332728/ Her er en internasjonal facebookgruppe om nullkarbo: https://www.facebook.com/groups/zioh2/ Anonymkode: f3695...82f
AnonymBruker Skrevet 13. november 2016 #5 Skrevet 13. november 2016 11 timer siden, AnonymBruker skrev: Har du hørt om fodmap? Brokkoli og blomkål har et medium innhold av fodmap. Nøtter og frø har vanligvis også et medium innhold av fodmap. Google fodmap, så vil du finne mer informasjon. Du kan jo spise mer kjøtt og fisk? Det har har null fodmap. Jeg prøver nullkarbo for tiden og ser at mange av dem som spiser nullkarbo har slitt med trøblete mager tidligere. Nullkarbo er altså kjøtt, fisk og vann. Minst mulig annet, særlig fra planteriket. Helst ingenting annet. Kjøtt inneholder alt mennesket trenger for god helse. Jeg har snakket med mennesker som har spist slik i åresvis. Hun ene har til og med gått gjennom en graviditet på nullkarbo og har en sunn og frisk baby. Her er en norsk facebookgruppe om nullkarbo: https://www.facebook.com/groups/634663493332728/ Her er en internasjonal facebookgruppe om nullkarbo: https://www.facebook.com/groups/zioh2/ Anonymkode: f3695...82f Bare kjøtt og fisk? Høres veldig bærekraftig og miljøvennlig ut. Anonymkode: b84c7...d91 5
Wenda Skrevet 13. november 2016 #6 Skrevet 13. november 2016 Jeg ville fulgt kostholdet som Berit Nordstrand snakker om jeg. Det er relativt lavkarbo, og det som ikke er det kan man jo bytte ut. Går du på ett av hennes foredrag så forteller hun veldig enkelt forklart hvordan tarmene og kroppen fungerer og hva man må ha i seg av mat for at det skal fungere (jeg klarer ikke gjengi alt). Om man hele tiden kutter ut en matvare uten å "reparere" så blir det ikke bedre om man vil hele tiden reagere på nye ting Jeg spiser selv i lavkarbo/paleo-retningen, men har tatt til meg mer og mer av hva Nordstrand snakker om og kjenner en stor forbedring i kroppen 1
AnonymBruker Skrevet 13. november 2016 #7 Skrevet 13. november 2016 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Bare kjøtt og fisk? Høres veldig bærekraftig og miljøvennlig ut. Anonymkode: b84c7...d91 Mange varer fra planteriket er langt mer energikrevende enn kjøtt og fisk. Kjøtt krever mindre vann per kcal enn grønnsaker når dyrene spiser gress, det er derfor de i tørre deler av verden lever av nesten utelukkende animalske råvarer (kjøtt, melk, blod, egg osv). Visste du også at vi trenger flere beitedyr for å motvirke ørkenifisering i verden? Allan Savory har snakket om det på Ted Talks: http://www.ted.com/talks/allan_savory_how_to_green_the_world_s_deserts_and_reverse_climate_change?language=nb Jeg bestiller storfekjøtt gjennom noen jeg kjenner som lar kuene beite hele sommeren. Altså når han sender et dyr til slakt, så kan han velge å kjøpe kjøttet tilbake for en billigere penge enn det samme kjøttet hadde kostet i butikken siden man hopper over noen ledd. Min mat har altså for det meste spist gress som vi ikke spiser, samtidig som dyrene har gjødslet. Og min mat er i største grad kortreist. Jeg kan ikke si det samme om tofu-biffen, om bananen og så videre. Hvis du ikke kjenner noen gode bønder, så kan denne linken være behjelpelig: http://www.renmat.no/okoguide Jeg er klar over at man kan overleve uten å skade dyr. Jeg er nok mer egoistisk. Men jeg velger i alle fall kjøtt fra bønder jeg vet steller godt med dyrene sine. Jeg betaler gladelig 3x mer for kortreist kjøtt fra glade dyr enn billigkjøtt fra gigantiske gårder. Anonymkode: f3695...82f
AnonymBruker Skrevet 17. juni 2017 #8 Skrevet 17. juni 2017 På 13. november 2016 den 19.54, AnonymBruker skrev: Mange varer fra planteriket er langt mer energikrevende enn kjøtt og fisk. Kjøtt krever mindre vann per kcal enn grønnsaker når dyrene spiser gress, det er derfor de i tørre deler av verden lever av nesten utelukkende animalske råvarer (kjøtt, melk, blod, egg osv). Visste du også at vi trenger flere beitedyr for å motvirke ørkenifisering i verden? Allan Savory har snakket om det på Ted Talks: http://www.ted.com/talks/allan_savory_how_to_green_the_world_s_deserts_and_reverse_climate_change?language=nb Jeg bestiller storfekjøtt gjennom noen jeg kjenner som lar kuene beite hele sommeren. Altså når han sender et dyr til slakt, så kan han velge å kjøpe kjøttet tilbake for en billigere penge enn det samme kjøttet hadde kostet i butikken siden man hopper over noen ledd. Min mat har altså for det meste spist gress som vi ikke spiser, samtidig som dyrene har gjødslet. Og min mat er i største grad kortreist. Jeg kan ikke si det samme om tofu-biffen, om bananen og så videre. Hvis du ikke kjenner noen gode bønder, så kan denne linken være behjelpelig: http://www.renmat.no/okoguide Jeg er klar over at man kan overleve uten å skade dyr. Jeg er nok mer egoistisk. Men jeg velger i alle fall kjøtt fra bønder jeg vet steller godt med dyrene sine. Jeg betaler gladelig 3x mer for kortreist kjøtt fra glade dyr enn billigkjøtt fra gigantiske gårder. Anonymkode: f3695...82f Ser at denne tråden er fra endel måneder tilbake, men du som kjøper direkte fra bønder, har du noe peiling på hvor man kan få tak i råmelk? Anonymkode: c6c6b...754
Pringle Skrevet 17. juni 2017 #9 Skrevet 17. juni 2017 4 timer siden, AnonymBruker skrev: Ser at denne tråden er fra endel måneder tilbake, men du som kjøper direkte fra bønder, har du noe peiling på hvor man kan få tak i råmelk? Anonymkode: c6c6b...754 Det blir vanskelig. Jeg tror kalven skal ha råmelka. Sitat Råmelk, eller kolostrum, er melka fra de første dagene etter kalving. De fem første melkingene kan ikke leveres for kommersielt salg til meieriet. Men også dette: Sitat Råmelk egner seg godt som råstoff til produkter som kalvedans, karamellpudding, kjeleost og spannost. https://www.melk.no/Meierileksikon/Meieriprodukter/Melk2/Raamelk Eller mente du rå melk? Uansett må du må nok finne en bonde som driver med kyr. Eller geiter. Forresten så prøvde jeg å undersøke muligheten for å få tak i rå melk i Oslo for et par år siden, men måtte gi opp. Og vanlig melk man får kjøpt i butikkene er helt i orden.
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2017 #10 Skrevet 8. juli 2017 På 6/17/2017 den 1.30, AnonymBruker skrev: Ser at denne tråden er fra endel måneder tilbake, men du som kjøper direkte fra bønder, har du noe peiling på hvor man kan få tak i råmelk? Anonymkode: c6c6b...754 Hvis du mener rå melk og ikke råmelk, så er det null problem hvis du bare snakker med en melkebonde. De kan tappe av litt fra tanken. Kan være litt stress, spørs hva slags tank de har. Jeg fikset rå melk til en kollega fra Øst-Europa som ville lage en spesiell ost han ikke fikk tak i i Norge. Anonymkode: f3695...82f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå