Gå til innhold

Gelé i romtemperatur?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har aldri (!) laget gelé før, men skal lage det til 4-åringens bursdag nå til helgen. Har ikke så mye plass i kjøleskapet, så lurer derfor på om geleen kan stivne og oppbevares på kjøkkenbenken et døgns tid???

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Får du kjølt ned geléen mens den stivner på vanlig måte, kan den bare stå i noen få timer utenfor kjøleskap før den begynner å miste fasongen og bli guggete.
Så snart den når romtemperatur vil den begynne å "smelte" og oppføre seg mer som tykk grøt enn stiv gelé.
Grunnen til at ikke butikkkjøpt ferdiggelé ikke gjør dette inni pakken sin er fordi den er pakket i en lufttett pakning og den er behandlet på en helt annen måte i prosessen enn når du lager gelé hjemme.

Så jeg foreslår at du enten ser om du kan sette noe annet utenfor kjøleskapet, evt legge noe ut (om det er minusgrader der du bor kan du bruke utsiden som kjøleskap for et døgn eller så, så lenge du kan pakke maten godt nok inn) slik at du får plass til geléen, eller kjøpe ferdig gelé i butikken.

Skrevet

Hurtiggele stivnet i romtemperatur, men jeg vet ikke om det selges lenger. I nnvandrerforretninger selges gele som visstnok også skal stivne i romtmperatur.

Anonymkode: 93f13...7e4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...