Gå til innhold

Hvordan få jevn suppe?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Visse typer suppe får jeg bare ikke til. Står i oppskriften at de bare kan kjøres jevne med stavmikser, men syntes det bare er vann og grønnsaksmos som skilles med mindre man rører hele tiden. Blomkålsuppe, brokkolisuppe osv... tips?

image.jpg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kjøp en bedre stavmikser.

Anonymkode: a8a05...049

Skrevet

Man trenger ikke stavmikser. Bruk en vanlig stålvisp for eksempel, og visp, ikke rør. Faktisk laget man mye slags mat før i tiden også, uten alle disse apparatene.

  • Liker 2
Skrevet

Tilsett en spiseskje creme fraiche etter du har brukt stavmikser og pass på at det ikke koker opp igjen :) 

Skrevet

Ha en potet i suppa, da blir den jevn og fin. Eller et eple i biter dersom det passer smaksmessig. Du kan også blande ut litt hvetemel eller maisenna mel i vann og la koke en stund. 

  • Liker 1
Skrevet

For det første hadde jeg moset den litt mer med stavmikseren, kanskje på høyere hastighet om det er mulig å regulere dette. I tillegg kan du evt. jevne den med litt Mazena eller mel/smørkule (beurre manié, jeg er usikker på den norske oversettelsen), eller ha i litt creme fraiche som Nasken foreslår. Jeg synes egentlig også at problemet pleier å merkes best når jeg har hatt for lite grønnsaker og for mye vann, så det kan være en ide å være litt ekstra raus med grønnsakene og heller holde litt igjen på vannet. :)

Eller, om du vil gjøre det skikkelig fancy: Legert suppe. :) 

Anonymkode: 55c0a...f7d

  • Liker 2
Skrevet

Tiden man kjører suppen har noe å si - prøv opptil 10 min i blender eller foodprocesoor. 

Fra bildet ditt ser det dessuten ut som suppen din trenger en skvett fløte eller en skje crème fraiche. Man kan også bruke 50/50 vann og melt (helst H-melk) som væske å koke suppen i. Og det hjelper med noen melne poteter.

Anonymkode: c27e9...a20

Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Tiden man kjører suppen har noe å si - prøv opptil 10 min i blender eller foodprocesoor. 

Fra bildet ditt ser det dessuten ut som suppen din trenger en skvett fløte eller en skje crème fraiche. Man kan også bruke 50/50 vann og melt (helst H-melk) som væske å koke suppen i. Og det hjelper med noen melne poteter.

Anonymkode: c27e9...a20

Meget mulig. Fulgte bare oppskriften :fnise: Skal prøve dette neste gang!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...