Gå til innhold

Hva gjør jeg med gresskaret?


Anbefalte innlegg

Skrevet

i går kjøpte jeg for første gang et lite gult gresskar. Jeg trodde at innholdet skulle være potetaktig men det er bare bløtt, med masse kjerner. Jeg smakte på det, og det smakte ikke noe særlig godt.

Hva gjør jeg ut av det ?

 

 

 

 

 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

I hulrommet i midten er det kjerner og en bløt masse. Frøene kan du riste i varm og tørr stekepanne, det er ganske godt. Selve kjøttet rundt er fast. Du kan velge å skjære gresskaret i båter og steke i ovnen uten å fjerne skallet først. Eller du kan fjerne skallet og bake i ovnen eller koke/steke det. Man kan lage mye godt av gresskar.. ;)

  • Liker 3
Skrevet
14 minutter siden, onyx skrev:

I hulrommet i midten er det kjerner og en bløt masse. Frøene kan du riste i varm og tørr stekepanne, det er ganske godt. Selve kjøttet rundt er fast. Du kan velge å skjære gresskaret i båter og steke i ovnen uten å fjerne skallet først. Eller du kan fjerne skallet og bake i ovnen eller koke/steke det. Man kan lage mye godt av gresskar.. ;)

Da tror jeg mitt gresskar er defekt eller råttent. det er ikke noe fast kjøtt her. Det kjøttet som er her, har konsistens som  en appelsin.

Skrevet

Kjøttet sitter inntil skallet, ikke i midten av gresskaret.

Det er helt riktig at det skal være tråder og frø i midten, ikke noe galt med det.

  • Liker 3
Skrevet

Ser du i midten TS? Det skal være fast kjøtt rundt det løse, bløte og frøene. Er den dårlig, tar du den med tilbake til butikken du kjøpte den i. 

Skrevet
På 5. november 2016 den 14.45, dillyduzit skrev:

Ser du i midten TS? Det skal være fast kjøtt rundt det løse, bløte og frøene. Er den dårlig, tar du den med tilbake til butikken du kjøpte den i. 

Jeg  lurer litt på om det var gresskar jeg kjøpte eller om det var en annen type frukt. Det var et lite gult og det sto sammen med gresskarene. Får gå tilbake og sjekke

Skrevet

Høres ut som en butternut squash. Lag suppe, det er nydelig <3

Skrevet
1 time siden, Antoinette skrev:

Høres ut som en butternut squash. Lag suppe, det er nydelig <3

Kjøttet i en butternut squash har da ikke konsistens som en appelsin??

Høres ikke ut som et butternut squash i det hele tatt, spør du meg.

Anonymkode: bc539...e1a

  • Liker 1
Skrevet

Kan du ikke bare poste et bilde av hvordan det ser/så ut inni da?

  • Liker 1
Skrevet
2 timer siden, onyx skrev:

Kan du ikke bare poste et bilde av hvordan det ser/så ut inni da?

jeg kastet hele greia. men skal ta et bilde av greia neste gang jeg handler på  Jacobs

Skrevet

det var det lille gulet som jeg trodde var et slags gresskar

image.jpg

Skrevet (endret)
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kanskje. Eller et spaghettigresskar: http://www.frukt.no/ravarer/gronnsaker/gresskar/spagettigresskar/

Endret av Tvist
Skrevet

Det går an å sylte gresskar, også.

Skrevet
9 minutter siden, Tvist skrev:

Det er jo glattere og rundere på utsiden synes jeg, mens delicata har de "furene" i skallet som bildet viser.

 

For alle som lurer: Her er en side med masse info og tips til bruk om delicata squash - passende bruk vil jo variere med gresskartype.
http://www.onlyfoods.net/delicata-squash.html

 

Anonymkode: bc539...e1a

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...