Gå til innhold

Tilsetter du noe spesielt når du baker brød?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg pleier å ha i havregryn, gresskarkjerner, hakkede mandler. 

Men er interessert i å forsøke noe nytt. 

Tilsetter du noe spesielt når du baker brød?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg bruker havregryn, knuste linfrø, litt lys sirup, olivenolje. Av og til så bruker jeg skummet kulturmelk som halve væskemengden. Gir veldig saftige brød. 

Ellers så har jeg i sammalt hvete fin, sammalt hvete grov og hvetemel. Ikke så mye hvetemel, mest av de grove meltypene. 

Til jul så er det godt å ta i litt ingefær, allehånde og muskatnøtt i grovbrødene. Ikke mye, bare ei lita tskje av hver (til en deig som gir tre store brød). Smaker veldig godt sammen med julens kjøttpålegg som sylte og lammerull. Oldemoren min gjorde dette til jul, så har ført tradisjonen videre :)

  • Liker 1
Gjest Zeitgeist
Skrevet

Akkurat som @skruf, bruker jeg gjerne kulturmelk (eller kefir - alt ettersom hva som er tilgjengelig) i brødbakinga siden det gjør bakverket saftigere. Bruker av og til helkorn, moste poteter, og raspede gulrøtter (de to siste mest i grove rundstykker). 

Skrevet

kommer an på, noen ganger eplejuice, noen ganger gulrøtter, noen ganger yoghurt.
mel-typer bytter jeg veldig på, og har en litt mer sånn "litt av denne, litt av denne, uh må ha litt av den også"-måte å bake på

Skrevet

Jeg elsker valnøttbrød, så det har jeg bakt mye.

Gjest Overrasket
Skrevet

Jeg veksler mellom masse rart. Valnøtter, fennikkelfrø, kardemomme, solsikkefrø, gresskarfrø, gresskarpuré, gulrøtter, masse forskjellig mel, ferskmalt mandelmasse (maks 10 % av total melmengde), hele korn som byggkorn, speltkorn og kirsebær.

Skrevet

Et par ss lys sirup ogen dl eller to med olje. Litt ettersom hvor stor deigen er.

Anonymkode: d848d...3ac

Skrevet
11 timer siden, Katrineh92 skrev:

Jeg pleier å ha i havregryn, gresskarkjerner, hakkede mandler. 

Men er interessert i å forsøke noe nytt. 

Tilsetter du noe spesielt når du baker brød?

smør,  litt ekstra. Bruker mye frø, er ikke så glad i malte mandler.

Skrevet

Linfrø og gresskarfrø. Baker med surdeig.

Anonymkode: e0df8...61a

Gjest Supersol
Skrevet

Valnøtter i brød høres godt ut. Har aldri bakt brød hjemme, men vurderer å kjøpe brødmiks fra Regal eller  Møllerens og tilsette fersk gjær og valnøtter. Nam! Orker som sagt ikke å ha masse ingredienser i skapene så kommer til å bruke ferdig brødmiks hvis jeg skal bake brød.

Gjest Supersol
Skrevet

Ferskt nybakt brød og tomatsuppe..... høres godt ut. Sikkert godt til salat også.

Skrevet

Yoghurt og valnøtter.

Oliven

Anonymkode: 60a03...3d9

Skrevet (endret)
På 4.11.2016 den 12.04, Katrineh92 skrev:

Jeg pleier å ha i havregryn, gresskarkjerner, hakkede mandler. 

Men er interessert i å forsøke noe nytt. 

Tilsetter du noe spesielt når du baker brød?

Jeg baker mye brød/rundstykker hjemme. Bruker litt forskjellig som bl.a; havregryn, rug (grov og finmalt), sammalt hvetemel, solsikkerkjerner, linfrø, havrekli, hvetekim, mandler og valnøtter. Av og til en dasj med honning i.
 

Endret av Frøken_lurepave
Skrevet

Surdeigkultur, chili og cheddar.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...