Gå til innhold

noen som har en god oppskrift tiil thai kyllingsuppe med kokos ?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Zeitgeist

Denne er ikke så veldig fancy og krever heller ikke særlig mange "rare" ingredienser. Men den er ganske lett og rask å lage.

Til to personer:

4 coctailtomater, halvert
4 champignoner, vasket og kuttet i skiver
1 stang sitrongress, finhakket
2 dl vann
6 sukkererter, halvert
1 bunt koriander, grovhakket
1 hvitløksbåt, finhakket
1 rød chili, uten frø og finhakket
ca. 180 g kyllingbryst/filet, skjært i strimler/biter
1 ss olje egnet til steking
5 dl kokosmelk
1 buljongterning 
Salt og pepper

1) Kok opp vannet, og ha i sitrongresset. Ta kjelen av kokeplata, og la sitrongresset stå og trekke.

2) Varm opp oljen i en egnet kjele. Ha i hvitløk, chili, og kylling. Fres alt sammen i 2-3 minutter ved sterk varme.

3) Bruk en sil og hell sitrongressvannet over i kjelen med kyllingen. (Du skal ikke ha med selve sitrongresset)

4) Tilsett kokosmelk og buljonterning. La det hele koke opp. Smak til med pepper og salt. Skru ned temperaturen, og la suppa trekke over svak varme i fem minutter.

5) Tilsett sukkerertene.

6) Fordel tomater og champignon likt i to suppetallerkner, og øs over suppe. Strø grovhakket koriander over. 

(Oppskriften er hentet fra Kochhaus)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

CHICKEN CURRY SUPPE. 

Til 4 store porsjoner:

– 4 kyllingfileter

– 2 paprika

– 1/2 rødløk

– 200 gr sopp

– 2/3 squash

– 1 kinesisk hvitløk finhakket

– 2 toppede ss med revet ingefær

–  saften fra 1/2 lime

– 6 dl kokosmelk, fet type

– 2 ss soyasaus

– 3 ss currypaste

– 4 ss østerssaus

– en håndfull limeblader

– fersk koriander til garnityr

 

Start med å kutte kyllingen og alle grønnsakene i passende biter.

Stek soppen i smør, mye smør da den trekker til seg endel væske (før den slipper den igjen). Når den er blitt gylden og fin tilsetter du først hvitløk og ingefær og lar de surre med før du tilsetter resten av grønnsakene.

Deretter tilsetter du currypasten, surrer et lite minutt før du tilsetter kokosmelken og de rå kyllingbitene. Smak så til med de resterende ingrediensene: Østerssaus, soyasaus og limesaft. Pynt med fersk koriander og en limeskive. 

Kan også serveres med ris ;).

Anonymkode: 963d4...672

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...